Šetrné bydlení s Favi & Aukro



S tím, kolik času tento rok trávíme doma, se naše pozornost ještě více upřela na bydlení. Pokud jsme doposud neřešili, jak (ne)pohodlnou židli máme u stolu, nebo jak důležitá je kvalitní matrace, abychom se pořádně vyspali, tak letos to spousta z nás urychleně řešit začala. 

S Tomem pracujeme oba dva z home office od půlky března a ani jeden z nás stále neví, dokdy tato situace bude trvat. V našem bytě 1+kk se nějaká vylepšení dělají horko těžko, ale přeci jen jsme si alespoň pořídili kancelářské židle místo klasických dřevěných, ze kterých nás bolela záda po pár dnech strávených prací z domova. Dokoupili jsme i spoustu vybavení do kuchyně, když si teď daleko častěji vaříme jídlo doma, a nechyběly ani dekorace, abychom si ten domov zútulnili a pracovalo se nám tu v rámci možností dobře.



Do budoucna bychom samozřejmě chtěli větší, a hlavně vlastní byt, což v dnešní době není vůbec sranda. Ale o hypotékách se tady dnes bavit nechci :) Kdo ví, kdy se nám vlastní byt podaří koupit. Ale plánovat si, jak ho jednou zařídíme, můžeme už teď. A to mě bavilo vždycky! Ráda bych si náš budoucí domov zařídila stylově, ale šetrně. Můj názor je takový, že si člověk nutně nemusí pořizovat všechen nábytek a vybavení nové. Jasně, třeba takové spotřebiče jako lednička, pračka, trouba nebo myčka jsou bezesporu nutné v novotě, aby dlouho vydržely. Ale nábytek se dá sehnat z mnoha různých zdrojů, ne jenom v Ikei.



Vhodně a vkusně nakombinovat nový nábytek a ten z druhé ruky může být výzva, ale jde to. Sama bych se o to chtěla pokusit. Proto mi přišla vhod nová kampaň od vyhledávače nábytku a dekorací Favi ve spolupráci s Aukro, která právě spojení nového se "starým" podporuje a svou myšlenkou se mi trefila do noty. Sestavila jsem tedy několik koláží s kousky nábytku - vždy dvojice produktů - a schválně vám nenapíšu, který kousek je z Aukra a který z Favi. Zkuste to uhodnout sami v komentářích! Sama jsem byla překvapená, že i když jsem si na Aukru nastavila filtr "použité", daly se mezi nabídkami najít pěkné kousky. 



No a jak vidíte, líbí se mi především bílý nebo obecně světlý nábytek, který je sice náročný na údržbu, ale podle mě krásně prosvětlí a zvětší místnost. A doplňky už pak mohou být barevné :) Co se týče stylu, tak si hodně jedu na skandinávské vlně a taky v minimalismu. Jen ložnici jsem vybrala ve stylu Provence, protože mě okouzlil ten noční stolek. Provensálský styl mám ráda a líbí se mi, ale sama bych do něj nešla. 

Jaký styl nábytku se líbí vám? Jak přistupujete k nakupování nábytku z druhé ruky, jste zastánci šetrného bydlení nebo raději všechno pořizujete nové? Budu se moc těšit na vaše komentáře, mějte se krásně :) 

* Článek vznikl ve spolupráci s Favi.cz a Aukro.cz

5 komentářů

  1. Ten stůl! :) Mám sice podobný, ale stoly se mě budou asi vždycky líbit :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten pracovní stůl vypadá moc hezky! A nábytek z druhé ruky? Proč ne, aspoň se využije a zbytečně nevyhodí! :))
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  3. I'm looking for a office desk, you give me some ideas!

    prosphairshop full lace wigs

    OdpovědětVymazat
  4. Taky mám nejraději minimalismus :) My trávíme také spoustu času doma na homeoffice, ale naše 1kk je tak malinké, že sem nic nového nenarveme. Ikdyž kancelářská židle by se fakt hodila, teď pracujeme na plastových židličkách z Ikea a pohodlnost nic moc :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec jsem netušila, že se přes tyhle firmy dá sehnat i nábytek avybaveni šetrné k přírodě a životnímu prostředí. Ale mám z toho radost a určitě se po nějakých kouscích podívám. To víte, zařizování mého prvního bytu a chci si dát opravdu na tom záležet :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)