07/03/2020

Ahojte! Za únor jsem těch článků moc nestihla, a tím pádem nedošlo ani na random. Tak to dnes napravíme, připravte se opět hlavně na hromadu jídla a pití + nějaké to povídání k tomu :)

Ještě na konci ledna jsme byli na týmové večeři, zavítali jsme do Atelieru, o kterém jsem tušila, ale doposud jsem tam nikdy nebyla. Dopřála jsem si rovnou tříchodovou večeři - šneky jako předkrm (aneb frankofil se ve mně nezapře), pstruha s čočkou, španělskou klobáskou, salátkem a jablky jako hlavní jídlo (ta kombinace zní na první dobrou děsivě, ale věřte mi, že to ladilo parádně) a jejich vyhlášený větrník naruby jako dezert. Takhle spokojená jsem hooodně dlouho nebyla. Je to jedna z těch dražších restaurací v Brně, ale stojí to hodně za to. Kdybych tušila, že mi tam bude tak chutnat a že ty ceny nejsou až tak strašné jako v Retro Consistorium, tak bychom na výročí s Tomem rozhodně šli sem. Doporučuju!
Najít dobrou pizzu v Brně? Řekla bych, že nemožné. Pokud jste zvyklí na fakt výbornou italskou pizzu z Dal Conte v Kroměříži, najít něco podobného v Brně je fakt kumšt. Nadějí pro nás byla La Speranza, malinké bistro u Lužánek. Tak jsme to konečně šli zkusit, pizza teda obrovská (40 cm průměr oproti klasickým 31-33 cm), chuť ingrediencí super, ale bohužel chuť těsta dost propadák. Bylo takové mdlé, nemastné neslané, a to bohužel celkový zážitek dost zkazilo. Pokud tedy máte tip na fakt dobrou pizzerii v Brně, sem s ním! Rádi vyzkoušíme něco dalšího a třeba někdy TU pizzu fakt najdeme.
V Kroměříži na zimáku za 30 Kč se stejně bruslí nejlíp (pokud nepočítám to boží obrovský kluziště v Budapešti). / Jelikož měla mamka na začátku února svátek, vzala jsem ji na kafe a dortík, kam jinam než do Velo Café. To je v podstatě jediná dobrá kavárna v Kroměříži, tak až tam někdy budete na výletě, víte, kam jít na oběd (Dal Conte) i na kafe :) Případně zkuste ještě kavárnu Lorenz, ta je taky docela fajn.
Oliver se takhle moc často nerozvaluje. Ale když jsem byla na home officu, měla jsem zrovna štěstí, že jsem ho "na mrtvolku" zachytila. Prostě miluju to jeho zbarvení, jak má bílé bříško a ocásek <3
Pokud znáte Babicovy hlášky, tak víte, že každé jídlo prostě musí být barevné a křupavé! Tyhle zapečené tortilla chipsy s trhaným vepřovým masem, cheddarem a salsou pico de gallo oboje splňují :D Jednoduché jídlo (pokud koupíte sous-vide trhané vepřové v Albertu nebo Tescu), které dobře vypadá a skvěle chutná. Jen se docela rychle přejí. Ale doporučuju. / Takový to, když nečekaně jdete po práci s kolegyněmi do Baru, který neexistuje na drinky a na burger. Skvělý večer!
Pokud o víkendu nemáme nějaké větší plány, jdeme se občas projít. I ve městě se dá jít někam do přírody, už jsme byli dvakrát na trase z Nového Lískovce směrem na Anthropos nebo pak po cyklostezce na Poříčí a dál klidně až do Komárova. A právě v Komárově, kousek od biotopu, je zvířecí farma, kde kromě jiného mají tuhle velkou skotskou krávu. Takhle z fotky to možná nevypadá, ale je to fakt macek. / Už někdy v lednu se mi stala taková nepříjemná věc - po natankování plné nádrže mi palivoměr neukázal nově natankovaný benzín. Žádné rady na to nefungovaly, tak jsem zkrátka vzala do úvahy odhad spotřeby a počtu kilometrů a jezdila normálně dál, než s tím pojedu do servisu. Bohužel, můj odhad se ukázal být špatný, a tak při cestě z Kroměříže do Brna jsem na dálnici najednou začala zpomalovat. Naštěstí mi to vyšlo tak "hezky", že jsem mohla zajet na dělící čáry mezi sjezdem na Brno a pokračováním dálnice. Odtahovka nás pak zavezla na nejbližší benzínku, kde jsme dotankovali pár litrů a mohli pokračovat v cestě domů. Ale zážitek nepříjemný... Na to, že jsem začátečník, jsem toho v autě zažila už docela dost :D Bordík už je momentálně v servisu, tak snad ho co nejdřív opraví a budu moct vesele jezdit dále a s jistotou, že je všechno ok.
Takhle krásný avochleba dělají v Liselotte, kde jsme byly s kamarádkami na snídani. Kromě avokáda a malin je na chlebu ještě feta sýr, semínka a kešu máslo, takže taková sladko-slaná kombinace, která ale funguje skvěle. / Fialové tulipány jsou jedny z mých nejoblíbenějších! Už se těším, že teď na jaře si budu tulipány kupovat často, je to pro mě vždy jasný znak toho, že jaro je tu. Také máte rády tulipány?
Divinero a jejich drinky a tapas už se tu objevily několikrát. Nicméně vždycky jsem tam byla s kamarády nebo kolegyněmi, Tom tam se mnou nikdy nebyl (a ani s nikým jiným). Tak bylo načase to konečně napravit. Dali jsme si cointreau fizz (já) a rosemary gimlet (Tom), k tomu dvě mističky a osm pintxos. Nejvíc mi chutná to s paštikou, červeným zelím a slaninovými chipsy. A z bezmasých rozhodně mango chutney a gorgonzola.
Minulý víkend jsme měli jet lyžovat na Stuhleck s mojí firmou, ale bohužel nám kvůli koronaviru zrušili nebo přesunuli spoustu akcí, včetně Stuhlecku. Tak jsme s Tomem a mojí (teď už bývalou) kolegyní a kamarádkou Dančou vymysleli náhradní plán. Jeli jsme vlakem do Bořetic, kde zrovna ten den zahajoval další sezónu skvělý Dvorek Bořetice. Maličká útulná kavárna, kde mají kávu od Rebelbean, dorty ze Sorry, pečeme jinak a makronky z Republiky. Zkrátka kousek Brna na Pálavě :) Z Bořetic jsme si pak udělali procházku do sousedního Kobylí, na rozhlednu Kobylí vrch. Sice pěkně foukalo, ale jinak nám počasí přálo a aspoň jsme se vyvětrali na čerstvém (i když ne horském) vzduchu. Rozhodně si tam zajedeme znovu i v létě, to sice očekáváme davy turistů na rozhledně a přilehlých vinicích, ale bude to zas jiný pohled pěkně v teple a s listnatými keříky vinné révy.

To by bylo z dnešního článku všechno! Dejte mi vědět, jakou pizerii byste nám doporučili. Budu se na vaše komentáře moc těšit. Mějte se krásně a zase brzy ahoj :)

3 komentářů

  1. Oliver je taaaak roztomilej! ♥ mám doma Alvina trochu menšího teddíka, takže chlupáče a ten už se takhle neválí nějakou dobu, protože má bohužel problém s kolenem a pak se z toho špatně zvedá :/ ale prý jsou králíčky nejvíc spokojený, když jsou takhle na boku rozvalený :D
    Díky za tip na tu brněnskou restauraci. Přítel si potrpí na dobrém jídle, tak tam hned vyrazíme, až mi zase přijede do Brna. :)
    A na dobrou pizzu jsem bohužel taky zatím nenarazila. Z mnou vyzkoušených je zatím nejlepší od Amici :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si říkala co to je a to je větrník na ruby :-D Tulipánky jsou krásné a co se týká koronaviru, tak zkazí co se dá, už aby se to nějak vyřešilo...
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Tolik dobrého jídla na jednom místě :-), až to bude zase možné, mám alespoň nové tipy do budoucna. Jinak Oliver je opravdu roztomilouš, když ho vidím, hned bych ho brala domů. Skvělý článek Aničko :-)

    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)