26/01/2020

Ahoj! Člověk si ještě ani nezvykl na to, že by měl psát 2020, a on už je skoro za námi celý leden. Nechápu, že ten čas tak neskutečně utíká... Za 14 dní bychom měli letět do Vietnamu, jenže tím, že máme přestup v Pekingu, se nám to celé docela komplikuje. Vývoj situace s virem samozřejmě bedlivě sledujeme a ještě tomu necháváme pár dní čas, uvidíme... Nicméně dnes se s vámi podělím o nasbírané fotky a zážitky za poslední měsíc, je toho fakt hodně, tak pojďme na to :)

Začnu ještě předvánočním časem, kdy jsem si dopřála perníčkové latté. Starbucks jinak nemám ráda, ale jednou za rok na to perníčkové latté si přeci jen zajdu. / Naše vánoční výzdoba byla skromná, stromeček jsme letos kupovali v Ikei v květináči a uvidíme, jestli nám přes rok vydrží na balkoně, abychom ho mohli použít i na další Vánoce. Přikoupili jsme pár nových vykrajovátek a mezi nimi nesměl chybět králíček. Tak jsme si každý nazdobil svého Olivera a věřím, že to vykrajovátko využiju i na Velikonoce.
Štědrovečerní večeři jsme opět pojali ne úplně tradičně. Krevety na víně jako předkrm a candát jako hlavní jídlo - moc jsme si pochutnali. / Na Boží hod jsme pak jeli na pár dní za rodinami do Kroměříže. Na to, že jinak je to město mrtvé, tak aspoň ta výzdoba na Velkém náměstí je docela fajn.
Do Kroměříže mi pak přijely mezi svátky kamarádky, šly jsme na oběd do pizzerie Dal Conte, kde jsem na gymplu brigádničila a stále tam moc ráda chodím. Rozdaly jsme si dárečky a pak jsme ještě daly kafe v Café Matiné. Moc fajn odpoledne! / Od Toma jsem na Vánoce mimo jiné (batoh na notebook Herschel a koupel nohou s rybičkami) dostala ještě tuhle skvělou pěnu do koupele z Lushe ve tvaru Santy. Už loni jsem měla tu růžovou hvězdičku, která mi vydržela minimálně na desetkrát, takže ze Santy jsem byla také nadšená. Zatím jsem ho použila dvakrát a je super, vodu zbarví do červena a voní po citrusech.
Ke konci roku jsme se zase vrátili do Brna a jak už jsme díky autu mobilní, tak jsme si konečně mohli zajet do EB diners. O tomto podniku jsme slýchali už delší dobu, nachází se cca 30-45 min od Brna (záleží, v jaké části bydlíte) směrem na Blansko u benzínky Eurobit v Krhově. Je to americký diner s typickými červenými koženými sedačkami, zmrzlinovými milkshakes, pořádnými burgery, steaky, žebry a sendviči. My jsme zvolili žebra a Jack Daniel's burger a teda musíme říct, že za ten výlet z Brna to rozhodně stojí. Burger dobrej, žebra výborný a za mě milkshake úplně top. Doporučujeme :)
Věřte, že žádný záměr to nebyl, abych dala na fotku vedle sebe burger a Olivera :D Ale vypadá to na první pohled asi vtipně. Oliverek si bohužel na začátku roku opět pobyl pár dní na veterině. Z ničeho nic přestal papat, nechtěl ani svůj oblíbený kopr nebo mrkvičku a bylo vidět, že fakt není ve své kůži. Na veterině ho zase dali do pořádku a teď už se cpe jak nezřízený a je to zkrátka zase on, našich srdcí šampión. Doufám, že na dlouhou dobu zase bude v pořádku!
Přelom roku pro nás s Tomem vždy znamená oslavu našeho výročí. Letos už jsme oslavili 10 společných let a chtěli jsme si zajít na trochu dražší večeři. Do okna nám padla nabídka v Retro Consistorium, já jsem si vybrala šafránové risotto s krevetami a Tom si dal mořského vlka s pečenou zeleninou a krevetovou omáčkou. Já jsem se svým jídlem byla spokojená, ale u Toma asi už z fotky vidíte, že porce nebyla vůbec velká a celkově to za ty peníze nestálo. Nebyli jsme spokojení ani s obsluhou a na konec nás dostalo, že nám naúčtovali karafu obyčejné vody, bez citronu, máty, čehokoliv... Pro příště zvolíme rozhodně něco jiného!
Stihli jsme i letošní první lyžovačku, zajeli jsme si do Velkého Meziříčí na Fajtův kopec. Po dvou zimách strávených v italských Dolomitech jsme samozřejmě neměli raději žádná očekávání, ale tak nakonec to bylo super a pěkně jsme si za 2 hodinky zalyžovali. Zažili jsme i romantický západ slunce :)
K Vánocům jsem jak Tomovi, tak i sobě koupila ponožky z Dedoles. Tyhle se jmenují Čas na kávu, a tak když jsem je měla na sobě v práci a zrovna jsem si šla dát kafe do mého žlutého hrníčku, musela jsem to cvaknout. / Ledový čaj s kokosem v Podnik Café Bar moc doporučuju!
Red Hat pořádal vánoční večírek ve velkém stylu a dokonce až po Vánocích! Měli to koncipované jako novoroční party ve stylu 20. let a všichni zaměstnanci si mohli vzít +1. Tak jsme se s Tomem vyfikli a šli si užít páteční večer. Mimo jiné tam měli koutek s vodními dýmkami od Meduse, konečně jsem ji tedy mohla vyzkoušet! Znáte tyto vodárky, které se vyrábějí kousek za Brnem a jsou nádherné, designové a pekelně drahé? Dělají i svoje tabáky, s tím už jsme měli tu čest a je fakt hodně kvalitní :)
A už se blížíme ke konci! Poslední čtyři fotky jsou vyloženě food porn, za to se omlouvám, ale nějak se to teď v posledních týdnech sešlo :) Dvakrát jsem byla ve Večerce, jednou navečer na schůzce s holkama z Brno bloguje - to jsem si dala jarní závitky a horké mango. A podruhé s Tomem na snídani / brunch, to jsme oba zvolili avocado bread a já si dala zelený sencha čaj. Obě návštěvy na výbornou a Večerku musím jedině doporučit.
No a když už jsme u toho vietnamského jídla, zkusili jsme i novou restauraci na Svoboďáku, Diandi. Zvolili jsme klasické bun bo nam bo a musím říct, že jsme zůstali příjemně překvapeni. Hlavně ta struktura a chuť toho masa, mňam, to se úplně rozplývalo na jazyku! / Konečně jsem zavítala i do Marináda store, podniku, který mám na seznamu už pěkných pár let. Zašly jsme si tam s holkama z práce na jídlo a na drink. Pokud Marinádu neznáte, je to takový útulný, designově vymazlený bistro. A loni otevřeli Viniční dům na Palávě, tam máme v plánu zavítat na jaře / v létě.

A jaký byl váš leden? Vkročili jste do roku 2020 se spoustou zážitků? Budu se moc těšit na vaše komentáře a zase u dalšího článku ahoj, mějte se krásně <3

9 komentářů

  1. Tak ten váš králíček je naprosto boží! :) my máme doma taky jednoho, akorát teddíka, takže dlouhosrstého a uši dolu.. nemůžu z toho, jak jsou prostě sladcí! ♥ :D
    Perníkový latte je prostě vánoční klasika .. ale přiznám se, že jsem ho letos nestihla. Tak se musím zajít teď podívat na Svoboďák, jestli ho ještě nemají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme! Teddy s ušima dolů musí být taky rozkošňák, jsou to úžasní tvorové :) Tyjo no, nejsem si jistá, jestli ještě někde perníkové latte seženeš, ale držím palce!

      Vymazat
  2. Moc Vám to slušelo na večírku ve stylu dvacátých let, paráda! Jsem ráda, že tě blogování pořád baví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme a taky jsem ráda, že mě to pořád baví :)

      Vymazat
  3. S tou karafou vody se nám to stalo teď o víkendu taky - voda bez ničeho (dokonce o led jsem si musela říci) a účtovali ji za 60 Kč. Přitom útratu jsme rozhodně neměli malou (jídlo + moučník pro tři, lahev vína ...) a restaurace taky napatří k úplně levným. Ale zas obsluha byla příjemná a jídlo dobré.
    A teď mne napadá - 10 let výročí :-o? To spolu nejspíš chodíte od základky, ne? My jsme tedy spolu už skoro 30 let (a známe se ještě skoro o deset dýl), ale taky už máme ratolest ve vašem věku (v té restauraci jsme slavili jeho šestadvacetiny ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, za 60 Kč to je teda taky darda. A přesně, útratu jsme taky neměli vůbec malou... Jinak ano, 10 let, je mi 25, Tom je o dva roky starší. Takže se známe od gymplu, od 15 a 17 let :) Vaše délka vztahu je teda úžasná, to smekám a doufám, že my dva spolu také budeme tak dlouho!

      Vymazat
  4. 😇❤👍 To je opravdu krásný lifestylový článek .. , super zážitky a to jídlo, wau. Krásné výročí a je obdivuhodné ... ☺♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! A to máš pravdu, že je obdivuhodné, v našem okolí máme jeden z nejdelších vztahů :)

      Vymazat
  5. Aničko opět moc pěkné shrnutí. Docela mě překvapily ty krevety, asi jsem je u vás ještě nepostřehla. Co se týká toho lyžování tak jste na tom stále lépe než já, já to mám téměř "za barákem" a ještě jsem nebyla a kdo ví jestli to vyjde...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)