31/08/2019

Ahojte! Tento měsíc jsem zrovna moc článků nestihla a už tu máme konec srpna. Random fotky z mobilu každopádně nesmí chybět, tak se pojďte se mnou mrknout, jaký jsem měla červenec a srpen :)

S kolegyněmi z práce jsme si zašly v sobotu na brunch do Coffee Trailu. Dala jsem si sendvič s kuřecím masem, bazalkovým pestem a mozzarelou, bylo to výborné. Holky měly avo toast, acai bowl nebo míchaná vajíčka a všechny jsme byly naprosto spokojené. / S teď už bývalým týmem jsem ještě v červenci stihla teambuilding, chodili jsme po Brně a hráli jsme takovou šifrovací hru Cryptomania. Prošli jsme tak ta nejznámější místa v Brně a bylo to super zajímavé.
Zakončili jsme to večeří v Ca Phe Co, vietnamském bistru, které jsem si od jeho vzniku hodně oblíbila. Zkoušela jsem tam už kávu, ledové čaje, alko drinky, víno, dezerty i hodně jídel a všechno bylo tip top. Doporučuju vám si tam zajít :) / Další doporučení na super podnik je dvůr s pavlačemi nad divadlem Husa na provázku. Jmenuje se to tam Provázek dvůr a je to naprosto magické místo. Kdo jste byl v Budapešti, jistě vám to připomene Szimplu. Sednout se dá jak v přízemí u baru, kde hrává DJ, tak i právě nahoře na pavlačích, k dispozici jsou 3 patra. Na letní večery značka ideál!
Na výletě v Třebíči jsme si zašli na oběd do restaurace, která patří k Hotelu Kocour. Využili jsme doporučení Gastromapy Lukáše Hejlíka a stálo to za to. Oba jsme s Tomem vsadili na hovězí rumpsteak s pečenými brambůrky. Bylo vidět, že restaurace je hodně oblíbená, všude plno a na jídlo jsme čekali hodinu. Ale oceňuju, že nám to číšník oznámil hned a bylo jen na nás, jestli vydržíme nebo ne :)
Tom oslavil v červenci narozeniny, tak jsem ho vzala na večeři na burgery do Erin's Flag. Byli jsme tam už podruhé a opět nám tam moc chutnalo. Potom jsme to vzali ještě na Svoboďák do Na Brno dobrý na drink a domů bych tehdy ocenila teleport, rovnou do postele, protože jsme byli naprosto přecpaní!
S Oliverem doma se nenudíme. Tím, že v pátky pracuju z domu, ho mám vždycky celý den puštěného a on si udělá takovou páteční pohodičku, jako třeba tady na balkóně. Bříško mu od dubna pořád nedorostlo a už v to ani doufám, že se to jen tak spraví. Ale aspoň mu teď přes léto není takové horko :) No a pokud si pamatujete na jeho fotky "za mlada", asi vidíte, že docela povyrostl. Má 8 měsíců a každou chvíli čekáme nástup puberty, ale zatím teda nic nepřišlo a je to hrozný miláček <3
První den na full time na nové pozici jsem dostala sladké přivítání od šéfky aneb cupcaky z Cupcakekárny nikdy nezklamou. / První týden v srpnu nás s Tomem čekala dovča a kromě Amsterdamu jsme pak zamířili ještě do Piešťan na Grape festival. Těšili jsme se na CHVRCHES (na ty já nejvíc a naprosto jsem si ten koncert užila, neznala jsem asi 2 písničky a zbytek jsem prozpívala a prožívala naplno), The Kooks, podruhé jsme viděli Rudimental, kvůli dešti jsme nestihli Tove Lo a příjemně nás překvapil Tom Grennan.
Areál byl opět vymazlený a i když jsme se nesešli v klasické festivalové partičce, i tak nás jelo pět a moc jsme si to užili. Tak uvidíme příští rok, jestli si ještě nějaký festival střihneme a jaký to bude. Byli jste někdy na Grapu? Jak se vám tam líbilo?
V srpnu jsme stihli i Mušlobraní od Oceanu48. Letos jsme poprvé byli na jejich Slavnostech moře a když jsme se dozvěděli o Mušlobraní, bylo jasno. Slávky oba milujeme a lákalo nás vyzkoušet i jiné mušle. Zkusili jsme mušle sv. Jakuba (vlevo na bagetce se slaninkou a vajíčkem na styl carbonara), vongole (takové menší kulatější mušle, co se hodně dělají se špagetama), ...
... a také mořské meče, což jsou takové podlouhé mušle, které na akci servírovali s rajčatovou omáčkou. Všechno bylo naprosto výborné a my si letos konečně musíme v Oceanu48 slávky na podzim koupit a udělat si je doma! Co vy a mušle, resp. mořské plody, chutná vám to nebo se řadíte k té části populace, která nad těma "potvorama" ohrnuje nos?
Poslední dvojici fotek jsem pořídila na Svatém Hostýnu, kam jsme jeli na výlet s rodiči o víkendu. Své auto mám zatím pořád v Kroměříži, a tak když jednou za čas jedu na víkend k rodičům, snažím se ho pořádně využít. Musím říct, že mě to řízení fakt baví a už se těším, až bude auto v Brně, seznam výletů tady po okolí se prodlužuje. Každopádně na Hostýně jsem byla naposledy možná na střední, takže bylo fajn se tam zase podívat, obejít si křížovou cestu a vystoupat na rozhlednu vedle větrné elektrárny.

Takový byl můj poslední měsíc. Jak jste ho prožili vy, kde jste byli přes léto na dovolené? Díky moc za přečtení článku, budu se těšit na vaše komentáře a mějte se moc krásně.

2 komentářů

  1. Jeej, toľko dobrého jedla pokope! Som rada, že som ešte nevečerala :D Mušle som párkrát už jedla, v posledných rokoch je to vždy taká dovolenková klasika, ale doma nikdy nemám chuť zájsť niekam na takéto jedlo. No vyzerá to ako zaujímavá akcia, ešte som o podobnej u nás ani nepočula.

    Ja som už august strávila takmer celý doma a užívam si ešte posledné týždne voľna:)

    OdpovědětVymazat
  2. O mušlobranní slyším teda poprvé :) Já jsem mušle nikdy nejedla, láká mě to, ale bojím se, protože vypadají dost slizce a já jsem poměrně vybíravá. :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)