31/03/2019

Ahojte! Tak se nám březen nachýlil do svého konce, konečně pomalu přichází jaro a otepluje se. No a já jdu zase rekapitulovat uplynulý měsíc, který byl hodně pestrý tím, že jsem si konečně pořídila králíčka. Máme ho doma už dva týdny a pěkně se s námi sžil :) Taky jsem na začátku měsíce měla svoji promoci, byli jsme s rodinkou na slavnostním obědě a moc jsme si tu mou poslední tečku za studentským životem užili. Fotek tolik nemám, ale i tak se o těch pár chci s vámi podělit.

Ještě ke konci února, jak jsme se vrátili z hor, jsme si zašli s Tomem do bistra Little saigon, mladšího bráchy Vietnamských baget. Dala jsem si klasicky bun bo nam bo, k tomu maracujovou limču (s bambusovým brčkem, skvělý!) a bylo to vynikající, doporučujeme. Tom měl karamelizovaný bůček a taky dobrota. / Díky kamarádce jsme byli v kině na filmu Všichni to vědí s Penelope Cruz a Javierem Bardem. Bylo to fajn, taky klidně můžu doporučit, ať na to mrknete.

Na konci února nám odcházely hned tři kolegyně z týmu, tak jsme se s nimi museli rozloučit a jak už to tak bývá, ony připravily nějaké to občerstvení. Pár fotek na pokochání, jak to krásně vypadalo na oko a bylo to všechno i chuťové výborné. Hlavně ta čokoládová tartaletka s kopou slaného karamelu vevnitř, ta mi fakt nedá spát <3 Kdyžtak mrkněte na Instagram @dopocooking, holky jsou přes to jídlo moc šikovné!
Promoci jsme měli v reprezentačním sále Nové radnice, protože náš obor ji tam už tradičně mívá. Takže to celé té už tak slavnostní události dodávalo ještě více grády, být v takovém krásném prostředí. Vzala jsem si na starosti i děkovný proslov nás studentů, z čehož jsem teda měla trochu trému, ale snažím se víc a víc s tím bojovat a naučit se v pohodě vystupovat před lidmi.
Od rodičů a hlavně od Toma jsem dostala krásné kytice, víkend před tím jsem dostala ještě od Tomových rodičů orchidej do bytu a na MDŽ růžičku v Lidlu a další menší kytici od kamarádky, která u nás byla na návštěvě. Tak se toho doma sešlo tolik, že mi nedalo to květinářství pěkně pohromadě vyfotit :) 

Jinak šaty jsem si kupovala nové v Peek & Cloppenburg, využiju je i na nějakou případnou svatbu nebo jen tak v létě, jsou super, slavnostní, ale v pohodě i na normální nošení, do práce budou vhodné.

No a teď něco málo ke králíčkovi :) Mohla bych časem určitě sepsat nějaký samostatný článek o tom, jaké to je mít doma králíčka. Každopádně mně se tihle ušatí hopsálci vždycky moc líbili a toužila jsem po tom mít jednoho doma. Loni na narozeniny jsem dostala od spolužaček poukaz do zverimexu, tak to už bylo na spadnutí. Akorát na to nebylo dost času, tak to nakonec dopadlo až letos v březnu. Napřed jsem si pročítala články, abych věděla, do čeho jdu, a ujistila se, že chov králíčka fakt zvládnu. Pak jsem postupně objednala a nakoupila vybavení a poohlížela se po nějakém miminku na prodej, nejlépe v Brně.
Nakonec se poštěstilo dost rychle a našla jsem si Oliverka. Je to zakrslý kastorex, králíček, který ovšem vypadá trochu jako zajíček, do toho lehce veverka a když panáčkuje na zadních, tak mi připomíná surikatu :D Narodil se na Štědrý den, takže mu jsou teď 3 měsíce. Je hrozně hebounký, rád všechno prozkoumává, všude vleze a všude skáče, miluje seno (hlavně rovnou z pytle nebo ze seníku zvenku, kam si vyskočí) a okousávání všeho možného.
Týden jsme se sžívali, teď ten druhý týden už se i nechá hladit, vyskočí si nám do klína, na rameno a mně klidně i na hlavu :D Je to s ním radost a dost často samozřejmě i starost, ale to k tomu patří. Jak se vám líbí?
Zašli jsme si s Tomem v týdnu po práci na večeři na burger. Tom našel restauraci Leháro v Kohoutovicích, což máme z domu docela blízko, tak jsme to šli zkusit. A příjemně nás to překvapilo, já jsem si dala Spanish Immigrant burger (s chorizem a avokádem) a Tom měl Big Boye (se sýrem raclette). K tomu hranolky i coleslaw, každý burger za 199,- a tak nám chutnaly, že jsme je zařadili na pomyslné druhé místo za Burger Inn. Tak když budete mít tu možnost, zajděte si tam nebo od nich ochutnejte na Burger festivalu.
A poslední fotka je z toho víkendu, z Říčan u Brna, kde jsme s partou kamarádů strávili jeden den a noc a uspořádali si party v novostavbě. Jak jsem se k tomu dostala a o co přesně jde, to se dozvíte v příštím článku. Tak se nechejte překvapit!

Jaký byl váš březen, co vás potkalo a potěšilo? Budu se moc těšit na vaše komentáře. Mějte se krásně :)

4 komentářů

Děkuju moc za každý komentář :)