En Bretagne-nord, à Dinard

Ahoj! Jelikož teď nemám v zásobě žádné kosmetické recenze, dáme si rovnou další článek z našeho tripu po Francii. Jelikož jsme v Rennes měly strávit více než dva dny a všechno tam už moc dobře známe, rozhodly jsme se, že jeden den si uděláme výlet. Nejlépe někam, kde jsme ještě nebyly, v dobré dojezdové vzdálenosti. Nakonec padla volba na Dinard, kde sice holky obě už byly, ale já ne. A jim nevadilo tam jet znovu, přeci jen je to u pobřeží oceánu, takže kdo by to nechtěl vidět :)
Vyjely jsme pěkně až v 11 z Rennes a do Dinardu jsme autobusem dojely někdy po půl 1. Sešly jsme ze zastávky k pláži a rovnou si daly v bistru oběd, zapečené panini. Sedly jsme si na lavičku, sluníčko nám svítilo do obličeje, kolem nás lítali racci a nám bylo skvěle (ty jejich nálety na nás kvůli tomu, že jsme měly jídlo, už tak fajn nebyly).
Pak už jsme se začaly procházet stezkou okolo pobřeží a starých hradeb města, napřed na jednu stranu směrem k Saint-Lunaire.

Občas jsme sešly úplně dolů na pláž, já jsem si tam našla krásnou mušličku a všechny jsme si užívaly šumění vln. Tím, že jsem měla selfie tyč, dělaly jsme blbůstky a nafotily spoustu fotek :)

Tuhle jsem dávala i na Instagram. Nejen k této fotce z Francie jste mi psali, že vypadám fakt šťastně. No a v tu chvíli to byla fakt pravda :) I teď při prohlížení fotek a psaní článku se pořád culím jak měsíček na hnoji a s láskou vzpomínám na ty šťastné momenty, co jsme tam prožily. Je super, že díky fotkám (a videím) si ty vzpomínky můžeme uchovat navždy!
Do písku jsme na nějakou dobu "zvěčnily" nápis MFTAP, což je zkratka názvu našeho studijního oboru. A uvědomily jsme si u toho, jak moc jsme rády, že jsme ho šly studovat, co nám to všechno přineslo <3
Pak jsme se vrátily na hlavní pláž, daly si kafíčko, holky i sladkou palačinku a pokračovaly jsme dále v procházení podél oceánu, tentokrát druhým směrem k Saint Malo. Tohle pobřežní město jde z Dinardu přes úžinu vidět fakt hezky, jen škoda, že to není nějak spojené mostem. Jinak by se to dalo v pohodě přejít pěšky, takhle se to bohužel musí celé obcházet dokola.

Pomalu začalo sluníčko klesat dolů, ale my jsme se rozhodly nakonec jet o hodinu později, když bylo tak krásně. Kufry jsme měly nechané u sympaťáka z Airbnb bytu, kterému to vůbec nevadilo, že přijedeme do Rennes později. Ještě nás pomalu pozval na skleničku do baru :D

Takže jsme se zašly mrknout ještě dál do úžiny, kde kotvila spousta lodí, a pak jsme se dostaly i k zatopenému bazénu. Podobný bazén mají právě i v Saint Malo, při přílivu se zatopí mořskou vodou a potom při odlivu tam ta voda zůstane, takže se tam lidi můžou koupat jednoduše i tak :) A to byl poslední pohled na oceán, pak už jsme šly jen koupit nějaké jídlo na cestu a autobusem jsme dojely zpátky do Rennes.

Jak se vám Dinard líbí? Co říkáte na ten přírodní mořský bazén? Budu se moc těšit na vaše komentáře, mějte se krásně a u posledního článku z Francie se na vás budu těšit zase brzy!

2 komentářů

Děkuju moc za každý komentář :)