Yves Rocher Anti-Pollution řada na vlasy

Ahoj! Dnes tu mám pro vás recenzi obsahu dalšího zeleného balíčku, který mi přišel od Yves Rocher. Tentokrát obsahoval čtyři produkty z řady Anti-Pollution určené na detoxikaci vlasů - micelární šampon, balzám na vlasy, vlasový ocet a vlasový peeling. Kromě toho jsem v balíčku našla i "superfoods mix", skleničku s chia semínky, kustovnicí a kakaovými zlomky.
Vlasy totiž potřebují vyživovat zejména zevnitř, správnými kosmetickými produkty jejich výživě pomůžete, ale musí to vycházet hlavně z těla. Vitamíny obsažené v kustovnici zpomalují oxidační procesy ve vlasech a pleti, chia semínka v sobě mají vápník a zinek, které jsou důležité pro růst a zdraví vlasů. A kakaové zlomky jsou bohaté na fosfor, železo, hořčík a zinek. Tento mix se dá přidat do jogurtu, smoothie nebo si s ním můžu zkusit vylepšit nějaký sálat.
Vlasová řada Anti-Pollution obsahuje semena z rostliny moringa, která jsou známá svými čistícími schopnostmi. Semena rozdrcená na prášek se přidávají do kalné vody, kde na sebe dokážou vázat nečistoty. Ty poté klesnou na dno, voda se slije, převaří a potom se dá pít. Nějak podobně by semena z moringy měla čistit vaše vlasy.

Detoxikační micelární šampon

Oficiální popis: Detoxikační micelární šampon okamžitě obnovuje lehkost a zářivost vlasů a dlouhodobě je zbavuje a chrání před nečistotami z vnějšího prostředí. Vlasy jsou vyživené, hebké, vzdušné a zářivé. Šampon obsahuje micely, které pojmou všechny nečistoty, je velmi šetrný k vlasům, které jsou podrážděné a znečištěné vnějšími vlivy.

Tohle je super šampon! Je průhledný, tak akorát tekutý, bohatě pění, i když neobsahuje téměř žádné chemické látky (více než 93 % složek je přírodního původu). I když ho použiju jen tak samotný bez jakékoliv další péče, tak cítím, že mám vlasy nádherně lesklé a nadýchané. Zároveň mi v nich zůstává jemná uklidňující vůně. Šampon mi vlasy nemastí, zůstávají bez nutnosti dalšího mytí po dobu mých klasických 3 dnů. Navíc má šampon 300 ml, takže mi jen tak rychle neubyde. Stojí 109 Kč a koupíte ho TADY.

Ochranný kondicionér

Oficiální popis: Ochranný kondicionér usnadňuje rozčesávání a zanechává vaše vlasy hebké na dotek, zářivé a vzdušné. Navíc jim dodává potřebnou ochranu před negativními vnějšími vlivy.

Kondicionér je produkt, který na vlasy moc nevyužiju, navíc se mi té vlasové péče teď sešlo doma až moc. Proto jsem se rozhodla věnovat ho kamarádce. Nicméně by se měl střídat s vlasovým octem, neměly byste ho používat častěji než jednou týdně, aby vlasy zbytečně nezatěžoval. Za tubu o objemu 150 ml zaplatíte 109 Kč, kondicionér koupíte TADY.

Detoxikační vlasový peeling

Oficiální popis: Detoxikační vlasový peeling zbavuje vlasovou pokožku prachových částit. Pokožka se po použití méně mastí a vlasy tak působí lehčeji a zdravěji. Peeling obsahuje přírodní sůl, přírodní exfoliační složky a vyživující bázi, která chrání vlasy. Zrnka soli se při kontaktu s vodou okamžitě rozpustí a chrání tak i barvené vlasy.

Tak peeling na vlasy jsem ještě nikdy neměla, takže na jeho testování jsem se vážně hodně těšila. Používá se na vlhké vlasy ještě před nanesením šamponu 1-2x týdně. Aplikuje se na pokožku hlavy, ke kořínkům vlasů a jemně se tam vmasíruje. Tohle je dobré dělat ve sprše / ve vaně, když sedíte nebo stojíte, pokud si umýváte vlasy v předklonu nad vanou, tak vám to moc nepůjde a více peelingu skončí mimo pokožku hlavy. Peeling je pořádně hrubý, obsahuje dost velká zrnka soli, takže při masírování pokožky hlavy určitě nijak netlačte, stačí jemně :) Po jeho použití stačí vlasy opláchnout a umýt je šamponem tak, jak jste zvyklé. Výsledkem jsou nádherně provzdušněné vlasy, díky tomu se zdají být lehčí. S peelingem jsem moc spokojená, doporučuju všemi deseti. Stojí 189 Kč, má 150 ml a ke koupi je ZDE.

Detoxikační ochranný ocet

Oficiální popis: Detoxikační ochranný ocet vyhlazuje vlasové šupiny a dodává lesk vlasům, které jsou vystaveny znečištění ovzduší. Zabraňuje usazování vápenitých částic ve vlasech a zároveň je dokáže účinně odstraňovat. Má osvěžující vůni, díky níž jsou vlasy svěží a jemně voní. Zanechává vlasy lehčí a zářivější.

A další moje poprvé, ocet na vlasy jsem taky nikdy nezkoušela. Slyšela jsem výborné ohlasy na ten malinový od Yves Rocher, tak jsem byla zvědavá, jak si oblíbím tento typ produktu. Na rozdíl od peelingu, který se používá jako první, ocet se do vlasů dává úplně naposledy. Když už je máte umyté šamponem, přichází na řadu ocet, který se aplikuje po celé délce vlasů, od kořínků až ke konečkům. Opět se to nedělá dobře v předklonu, to by zas bylo víc octu ve vaně než ve vlasech :) Používat ho můžete klidně 2-3x týdně, takže při každém mytí vlasů (pokud si je neumýváte každý den, což ostatně nedoporučuje nikdo). Rozhodně se nebojte toho, že když se jedná o ocet, bude to smrdět. Vůně je stejná jako u zbylých produktů z této řady. A výsledek? Vlasy ještě lesklejší než kdybych použila jen Anti-Pollution šampon, velmi snadno rozčesávatelné, lehounké, hebké, prostě boží. Ocet taky moc doporučuju a až mi dojde tento, plánuju vyzkoušet ten malinový. Stojí stejně jako peeling 189 Kč, také má 150 ml a odkaz na e-shop máte TU.

Díky moc zastoupení YR za poskytnutí produktů k recenzi. Tato vlasová řada se mi hodně trefila do vkusu, její péči si fakt užívám. Jak se produkty líbí vám? Zkoušely jste někdy vlasový peeling nebo ocet? Budu se moc těšit na vaše komentáře. Díky za přečtení článku a mějte se krásně ;)

5 komentářů

  1. Mně tedy přijde, že malinový YR ocet nemá na vlasy žádný efekt. Úžasně voní, o tom žádná, ale vlasy jsou při pravidelném užívání akorát rozlítané. Tak snad je ten z anti-polution řady šikovnější. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za recenzi, až dopotrebuji aktuální šampon, běžím pro ně :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle řadu si chci objednat, ale trošku musím snížit mé zásoby :D :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, kde se dá takový balíček zakoupit? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, celou řadu Anti-pollution můžeš zakoupit v obchodech nebo na e-shopu Yves Rocher :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)