Srovnání řasenek | L'Oréal, Elizabeth Arden, Clinique

Ahoj! Zdravím vás u prvního článku v měsíci září - to nám to léto děsně uteklo, že? Já jsem tedy ráda, že už skončily ty šílené pařáky, nicméně doufám, že se ještě můžeme těšit na teplé babí léto, to já ráda. Jinak v mém osobním životě nastaly nějaké novinky, tak si říkám, že bych možná mohla natočit Dazzlicious talk, kde vám řeknu, co je u mě nového, co myslíte?
No ale zpět k dnešnímu článku, který bude věnovaný srovnání třech řasenek. Vybrala jsem si na parfemy-elnino.cz, s nimiž dlouhodobě spolupracuji, celkem tři řasenky od různých značek z různých cenových pásem a pár týdnů jsem je testovala. Jedná se o řasenku False Lash Architect 4D od L'OréaluGrand Entrance Mascara od Elizabeth Arden a High impact waterproof mascara od Clinique. S Clinique a E. Arden je to moje vůbec první zkušenost, tyto značky pro mě vždycky patřily spíš k high-end kosmetice. Tak se se mnou pojďte podívat, jak mi řasenky vyhovují.

L'Oréal Lash Architect 4D

Oficiální popis: Řasenka pro délku, objem, natočení a oddělení řas. Přejděte na 4D a Váš pohled získá nový rozměr! S touto exkluzivní řasenkou dosáhnete magneticky přitažlivého vzhledu - připravte se na dokonale oddělené řasy, objem a délku. Asymetrický tvar kartáčku zachytí každou řasu, zkosená strana kartáčku řasy natočí, ostré hrany kartáčku důkladně oddělí každou řasu, ploché strany kartáčku přidají řasám objem a délku.

Začnu tou nejlevnější z řasenek, kterou mám v odstínu Black. Ještě se vyrábí Black Lacquer, ale ten není na Elninu na skladě. Řasenka má asymetrický kartáček, který je nejen kónický (zužuje se směrem ven), ale i lehce nahnutý - myslím, že z fotky to jde hezky vidět. Má přírodní štětinky. Na kartáček se dle mého vkusu nabírá až moc barvy, takže si ten přebytek musím vždy otřít. Jinak se s kartáčkem pracuje dobře, řasy hezky oddělí, nadzvedne a zahustí. Barva zaschne za okamžik a všechno vypadá dobře. Řasy můžete vidět na fotce.
Až na to, že v průběhu dne se mi řasenka šíleně obtiskává, a to hodně divným způsobem - pod oči, ne na víčka. A to si ani nemaluju spodní řasy, takže tomu vážně nerozumím. Není to tak, že by se řasenka drolila, ale už pár hodin po jejím nanesení ji mám obtisklou dole pod očima. Napřed jsem si myslela, že to je tím vedrem, ale zkoušela jsem ji i teď přes chladnější dny a je to pořád stejné. Takže i přes velice kladné hodnocení na e-shopu mně z tohoto důvodu nevyhovuje. Za 10,5 ml řasenky zaplatíte 169 Kč, řasenku koupíte TADY.

Clinique High Impact voděodolná řasenka

Oficiální popis: Řasenka, která okamžitě prodlouží řasy a dodá jim objem. Speciální kartáček řasy precizně natočí bez slepení. Dlouhotrvající efekt.

Řasenka od Clinique se mi moc líbí svým obalem, přijde vám v krásné krabičce a samotná tuba je mentolově zelená se stříbrným uzávěrem. Mám odstín 01 Black, ještě dělají 02 Black brown. Kartáček má přírodní štětinky, je úplně klasický, žádný speciální tvar ani rozložení štětinek. Pracuje se mi s ním dobře, barvy nabírá tak akorát, takže není potřeba ji otírat o hrdlo, ani když je řasenka nová. Řasy mi krásně prodlouží, zahustí a zvedne, když je chci přirozené, dávám jen jednu vrstvu, pro výraznější aplikuji ještě druhou vrstvu.
Tím, že je řasenka voděodolná, tak se trochu hůř odličuje (ale spíš to pozoruju v případě, že trochu přetáhnu, barva mi zůstane na víčku a já se ji vatovou tyčinkou snažím setřít, u samotného odličování večer je všechno v pořádku). Vydrží mi celý den krásně neporušená, nedrolí se, neodpadává ani se neobtiskává. Pro mě to Clinique vyhrál na plné čáře, i když je nejdražší ze všech třech, tak mi přijde nejlepší. Za 8 ml řasenky zaplatíte 412 Kč, řasenku koupíte na TOMTO odkaze.

Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara

Oficiální popis: Řasenka Elizabeth Arden Grand Entrance pro oslnivý objem a natočení řas. Složení obohacené o vitamíny a pečující výtažky z oliv a rýžových otrub o řasy šetrně pečuje a dodává jim hebkost. Unikátní kartáček zachytí i ty nejkratší řasy a perfektně je natočí, oddělí a prodlouží. Dodejte svým řasám efekt umělých řas s řasenkou Elizabeth Arden Grand Entrance.

Poslední řasenka je oproti těm předchozím určená hlavně na objem a jako jediná má umělé štětinky. Kartáček je prohnutý a jeho štětinky jsou docela krátké. Barvy opět nabírá tak akorát a s kartáčkem se mi pracuje skvěle - jak je úzký, dostanu se i k těm nejzazším řasám na koncích víčka. Odstín se vyrábí akorát 01 Stunning Black. Jak už jsem zmínila, tahle řasenka je objemová, takže prodloužení řas není tak znatelné. I když já mám svoje řasy dlouhé dost a z fotek ani nepoznáte moc velký rozdíl oproti těm dvěma předchozím.
Z těch všech mi dělá nejlepší objem, nicméně během dne se drolí a opadává pod oči. Není to tak hrozné jako u té L'Oréal a teď v chladnějších dnech to téměř není znatelné, ale i tak tento "souboj" pro mě vyhrává Clinique. Za 8,5 ml řasenky zaplatíte něco přes 300 Kč, řasenka bohužel momentálně není skladem a já si nepamatuji přesnou cenu. Vím ale, že byla cenově někde mezi těmi dvěma předchozími. Najdete ji ZDE.

Jak se vám tento článek líbil? Po delší době to byla recenze dekorativní kosmetiky, jsem ráda, že jsem zase mohla vyzkoušet pro mě doposud neznámé značky a zjistit, že za kvalitu se často vyplatí si připlatit. Díky Elninu za poskytnutí řasenek k recenzi a vám všem za přečtení článku. Mějte se krásně a budu se těšit na vaše komentáře!

8 komentářů

  1. U řasenky od Lorealu jsem teda čekala více, škoda. Nejvíce se mi líbí ta od Clinique. Už jsem se na tuto značku dívala, že bych jí taky ráda vyzkoušela. Pěkný článek. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Z těch tří jsem měla jen tu od L'orealu a vyhovovala mi :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  3. podľa mňa najlepšie vyzerá prvá od L´oreal, ja mám obľúbenú od NYX ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Musím říct, že mně nejvíce kdy vyhovovala řasenka Loreal Telescopic. Ale přestali ji k nám dovážet! Takže vždy to jistí Ebay, vyzkoušela jsem už plno dalších i Tvoji Loreal, ale žádná mě ještě tak neohromila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej tak to naštve, že máš oblíbenou věc a pak ji tady přestanou prodávat! Tak přeju úspěšné hledání, snad najdeš nějakou, co bude aspoň podobně dobrá ;)

      Vymazat
  5. Já si bohatě vystačím s levnou řasenkou od MaxFactor :-) řasenka je zrovna produkt za který nehodlám dát mnoho stovek.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám nejradši od Rimmelu řasenku za stovku a od Maybelline za asi dvě stovky, takže si taky na drahé řasenky nepotrpím :) Naprosto tě chápu.

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)