09/09/2018

Ahoj! Zdravím vás u dalšího shrnutí měsíce s fotkami nashromážděnými v mobilu. Srpen byl poměrně dlouhý měsíc, ale i tak mi zase utekl v okamžiku. Práce, do toho každý víkend nějaké plány, ve volných chvílích diplomka a ani na blog nebylo moc času. Tak si to pojďme shrnout, co všechno se v mém životě událo.

Začnu čím jiným než jídlem, protože bez toho by nebyl random článek O:-) Těšíme se z toho, že máme blízko nového bytu Kaufland s nabídkou čerstvých ryb a mořských plodů, tak jsme si hned zkraje našeho nastěhování koupili krevety a dali si je jen tak na másle s česnekem a opečeným toustem. Mňam! Máte rádi krevety a jiné mořské "potvory"? My teda ano a já už se popravdě nemůžu dočkat, až si zase dám mísu slávek v Bretani na konci září. / A k milovaným jídlům řadím i cokoliv s avokádem, avo-tousty nebo avo-chleby si děláme docela často, buď s vajíčkem nebo klidně bez. A ty snídaně na našem balkonku už mi teď chybí!
Druhý srpnový víkend jsme vyrazili na Slovensko do Piešťan na festival Grape, kam jsme jeli vůbec poprvé. Letos jsem nezůstali věrní Colours of Ostrava, protože se nám vůbec nelíbil line-up, tak jsme dali prostor Grapu, na který jsme delší dobu slyšeli super ohlasy. Těšili jsme se hlavně na Alt-J (které jsme sice slyšeli loni v Ostravě, ale je to láska), Wolf Alice, Cheta Fakera alias Nicka Murphyho a já osobně i na Oh Wonder nebo Wilkinson. Příjemně nás překvapila kyvadlová doprava, areál festivalu i stanové městečko, nikde extra moc lidí ani dlouhé fronty - zkrátka bylo vidět, že to je méně než poloviční fesťák oproti COO. A i ten výběr jídel tam byl fenomenální, na fotce vidíte burger s trhaným vepřovým masem, cheddarem, coleslawem z červeného zelí a božeee, hned bych si ho dala znovu!
Takhle krásný západ slunce na nás čekal v sobotu a v pozadí je jedna ze stagí, která byla takhle pod velkým stanem, krytá před deštěm, což se v jednu dobu hodilo.
Nechaly jsme si s holkama zase uplést copánky a bylo nám hej. Já jsem sice trochu podcenila oblečení, ale nakonec jsem nezmrzla, tak dobrý. Při cestě zpátky jsme usoudili, že nám festival na víkend úplně stačí a že už jsme asi staří na to, trávit 4 dny na COO a spát ve stanu, už tak mě bolely záda :D Byl jste někdo taky na Grapu? Jak se vám líbilo? / Plním své předsevzetí, že v tomto roce si konečně přesunu všechny doktory do Brna. Jako poslední mi zbýval oční, tak už i to mám vyřešené. Bylo mi řečeno, že mám víc nosit brýle a nezatěžovat ty oči tolik kontaktními čočkami, což se mi zatím (ťuk ťuk do dřeva) daří plnit. A jinak už dlouho uvažuju o laserové operaci, tak snad za pár let konečně našetřím potřebnou sumu (která naštěstí šla a pořád jde hodně dolů) a třeba už nikdy brýle ani čočky nebudu potřebovat.
Další víkend jsme s Tomem zůstali v Brně a objevovali jsme trochu okolí Starého Lískovce. Zašli jsme si na zmrzlinu do Tomivo Gelato, takové domácké zmrzlinové okýnko v Bohunicích. Já si dala makovou a limetkovou, Tom měl kokos a Kinderčoko. Uznali jsme, že to je výborná zmrzka a kdyby byli někde víc v centru, určitě by to byla slušná konkurence Božskému kopečku. / Pak jsme pokračovali do města do Botanické zahrady na Přírodovědecké fakultě MUNI, chtěla jsem se tam mrknout už delší dobu a teď v létě na mě nějak moc skákaly fotky na Instagramu právě odtud. Nápad jít do skleníků v 30+ stupňovém vedru to nebyl moc šťastný, ale vydrželi jsme a prohlídka stála za to.
Kromě sukulentů je dominantou skleníků rozhodně obří leknín - viktorie královská. Její listy klidně unesou malé miminko, schválně si vygooglete nějaké fotky mimin na leknínu. Jinak přes jaro krásně kvete, to už jsme bohužel nestihli, ale i tak byl zážitek něco takového vidět.
Ten víkend jsme stihli i jít na koupaliště, pro Toma to bylo poprvé a naposledy tohle léto, já to letos výjimečně stihla dvakrát, jinak taky jdu vždy v létě na bazén max. jednou :D Využili jsme toho, že Biotop Komárov máme teď dost blízko a šli jsme tedy zkusit napůl přírodní koupaliště. Příjemný vstup za 50 Kč pro studenty (což třeba oproti Riviéře je sakra rozdíl), málo lidí, žádné předražené občerstvení, značka ideál. A letní taška z Notina v akci, vynosila jsem si hlavně na větší nákupy, ale právě k vodě je ideální. / Jelikož má mamka v září narozeniny a taky jsme první víkend v září jeli bratranci na svatbu, konečně jsem koupila nádherná přáníčka v Place store na Moraváku. Ano, jedno sice stojí 69 Kč, ale pro slavnostní příležitosti jsou jako dělaná. Mají tam snad sto různých motivů pro různé příležitosti, určitě se tam běžte podívat, přáníčka od Chaukiss i jiné věci vás určitě okouzlí.
Stihla jsem i letní drink s holkama v baru Na Brno dobrý na Svoboďáku. Dala jsem si Lynchburg lemonade a nemohla jsem zvolit líp. / A když už jsme u Baru, který neexistuje, pod který Na Brno dobrý spadá, mám tu i fotku dvou jejich Zázračných limonád. Je to jejich produkt, který si sami vyrábí, a ty příchutě jsou fakt originální. Maková nebo perníková limča? No problem. Nebo třeba Woody soda, ta je z nějakého jehličí a listů a je hrozně dobrá. V srpnu taky měli na Instagramu soutěž a za určitý počet srdíček na fotce se Zázračnou jste si pak mohli přijít vyzvednout určitý počet limonád zdarma. Takže já jsem koupila dvě a další tři jsem dostala :)
S koncem měsíce jsem ukončila svou činnost v současné práci a už jsem stihla i výběrové řízení do práce nové. Bylo to ve formě assessment centra, což samo o sobě pro mě byla výzva, ještě nikdy jsem se AC neúčastnila. Tak jsem to zkusila a uspěla jsem, od října nastupuju na půl úvazku do PPG a budu denně používat angličtinu a hlavně francouzštinu na pozici HR Administrator. Takže další cíl pro tento rok "Zkusit si po prázdninách najít práci s fráninou" jsem si splnila! / Hned večer jsme to šli s Tomem oslavit na večeři do La Strady, kam Tom dostal poukázku na tříchodové menu od kolegyň z práce. Začínali jsme konfitovanými kachními prsíčky, ...
... hlavním chodem byla jacked potato s trhaným hovězím a směsí cibulky a červeného zelí. No a jako dezert makové knedlíčky s vanilkovým krémem a polevou z lesního ovoce. Asi je vám jasné, že to bylo všechno mega výborné, bylo toho fakt hodně a z restaurace nás pomalu museli vynášet jeřábem, jak jsme byli plní :D I když La Strada vůbec nevyniká obsluhou a rychlostí, tak ta jídla tam fakt stojí za to.

Tak, myslím, že jsem to nemohla zakončit lépe. I když ze srpna nemám zas tolik fotek, o zážitky a nové zkušenosti nebyla nouze. Více se brzy dozvíte v plánovém videu s novinkami v mém životě :) Dejte mi vědět, co z těch jídel na fotkách byste si dali úplně nejvíc a jaký jste měli uplynulý měsíc vy. Těm, co už začala škola nebo velmi brzy začne, přeju hodně štěstí. Mějte se krásně a zase u dalšího článku ahoj!

5 komentářů

  1. Grape sa naozaj ťahá hore v posledných rokoch, hoci tento rok som vynechala. :) Na komárovský biotop som tiež chcela zájsť, ale akosi nebolo kedy ani s kým. A tú Notino tašku tiež zvyknem nosiť na nákupy. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem moc ráda, že se vám v Lískovci líbí. A gratuluji k nové práci! V PPG jsem se také ucházela o místo, loni však nenabízeli žádnou part time pozici s francouzštinou, tak jsem nakonec skončila jinde. Těší mě, že jsi byla úspěšnější. :)

    Laserová operace očí mě (snad) čeká začátkem příštího roku, chtěla bych do brněnské Neovize, tak pak případně ráda pošlu doporučení dál.

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji k nové práci. :) Ohledně laserové operace, dost o ní také uvažuji.Je to takové žhavé téma teď u nás doma.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný článek. Zaujala mě maková zmrzlina, ještě jsem o ní neslyšela. :) Jinak také gratuluji k nové práci.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)