Na fesťák s minimem kosmetiky

Notino festivalová kosmetická taštička
Cestování, festivaly a kosmetické miniaturky nebo vzorečky. To jsou témata, která se teď přes léto hodně řeší. Protože kdo by se chtěl tahat s plnými velikostmi kosmetických produktů, když může díky miniaturkám ušetřit místo v zavazadle, hmotnost a v případě příručního zavazadla jsou miniaturky vlastně nutností? Notino letos v létě přišlo s kosmetickou taštičkou naplněnou spoustou miniaturek a vzorečků letních kosmetických nezbytností, je to i takový festivalový kit, který když si vezmete, skoro nemusíte řešit žádnou další kosmetiku. Z Notina mi jednu tuhle taštičku zaslali a já si ji s sebou brala na festival Grape na Slovensko, který proběhl minulý víkend. Tak se pojďme mrknout, co všechno se v taštičce ukrývá!
Termální voda, krém na ruce, suchý šampon Batiste
Jedním z mála produktů v plné velikosti je termální voda od Avène, docela legendární produkt, který jsem doposud nikdy nezkoušela. A ejhle, teď se ke mně dostal a dokonce v plné velikosti, super. Termální voda nebo jakákoliv voda ve spreji je na fesťák nutnost. Můžete ji použít po ránu před tím, než se nalíčíte, ale klidně i v průběhu dne na osvěžení obličeje, když je fakt vedro. Má skvělý rozprašovač, který zajistí rovnoměrné dávkování vodičky na celý obličej klidně při jednom zmáčknutí. Zatím jsem s ní moc spokojená :)

Malinký krém na ruce se bude hodit spíše až na podzim a v zimě, teď přes léto si ruce téměř nemažu, vůbec to není potřeba. Kdybych si je mazala krémem, tak je mám ještě víc upocené a ulepené, a to v létě fakt nechce nikdo. Nicméně krémík krásně ovocně voní a je to ideální velikost do kabelky.

Miniaturka suchého šamponu od Batiste se hodí vždy. Suchý šampon je v létě a zejména na fesťáku, kde kolikrát umýt si vlasy ve sprše je až přílišným luxusem, fakt nutností. Třešňová vůně Batiste je moje nejoblíbenější, tak jsem ráda, že ho mám do zásoby. Na Grapu jsem ho nakonec nevyužila (tam ty sprchy byly řešené fakt skvěle, chválím), ale poputuje se mnou na podzim do Bretaně :)
Miniaturky kosmetických produktů
V taštičce jsem našla i můj oblíbený BB cream od značky Missha - Perfect cover v odstínu 21. Z toho jsem se radovala hodně, zrovna nedávno mi došel, tak mám zase další tubičku k dobru. Recenzi jsem na něj už psala TADY, tak mrkněte, kdo Misshu třeba neznáte. Má SPF 42 a dělají 20ml i 50ml balení.

Z dekorativky tam byl ještě rozjasňovač Unicorn Heart od I <3 Makeup v plném balení, ten jsem si na fesťák nebrala, i když kdybych chtěla být pravou festivalovou holkou, tak by mi ani highlighter nestačil, tam jely ve velkém třpytky různých barev a velikostí. No a jelikož mám podobné srdíčko s tvářenkou už dlouho doma, vím, že toho je fakt hodně a nikdy bych to nespotřebovala, tak jsem ho věnovala kamarádce, která dlouho chtěla nějaký rozjasňovač vyzkoušet. Tak snad jí sedne, už jen to balení je prostě boží a jednorožčí :)

Co se týče péče o zuby, taštička obsahovala miniaturku zubní pasty Mediblanc, tentokrát zelenou variantu s aloe vera. Takže už mám vyzkoušenou černou, červenou a teď i zelenou. Zatím vede červená, ale tahle zelená taky není vůbec špatná. Od Mediblanc tam ještě byla i ústní voda, což je super, protože moje stávající mi dochází a ještě jsem si nekoupila novou. Tak mě tahle miniaturka aspoň zachrání na pár dní. Jsem zvědavá, jak bude chutnat.

A poslední tři produkty - slzička multifunkčního oleje od značky Melvita, kterou vůbec neznám. Nicméně olejíček se dá použít jak na obličej, tak i na tělo nebo do vlasů. V tomto mini množství asi vyzkouším na obličej. Dále miniaturka opalovacího gel-krému s SPF 50 od Vichy, který jsem na Grapu využila na obličej a byl moc fajn. A na konec balzám na rty Lipsmacker s vůní pomerančového Chupa Chups lízátka, který poputuje do nějaké giveaway, protože balzámů na rty mám hroznou zásobu.

Co vy a letní dovolené / fesťáky s minimem kosmetiky? Nakupujete miniaturky nebo to neřešíte? Případně máte set s mini lahvičkami, kam si různé kosmetické produkty přeléváte? To je taky super varianta a třeba se sprcháčem a šamponem to tak mám. To jsou rozhodně další dvě nezbytnosti, které bych do festivalového kitu přidala. Pak ještě skladný deodorant, mini parfém, cestovní hřeben a pár kousků dekorativky (i když na fesťácích se moc nelíčím) a můžu jet. Sama jsem byla překvapená, že jsem se sbalila do své docela malé krosny a ještě mi zůstávalo prázdné místo, opravdu to ušetří hodně prostoru :) Budu se těšit na vaše komentáře a užívejte ještě zbytek léta!

6 komentářů

  1. já bych si na festival asi nebrala nic :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nejvíce místa mi ušetřilo, když jsem na výlety začala vozit LUSH šampuk, tuhý šampon, co je skvělý i na tělo do sprchy, jako holící pěna a dá se v něm i přeprat oblečení. Zbytek částečně kupuji miniaturky (deo, zubní pasta, roztok na čočky), částečně přelévám (micelárka nebo odličovací pleťový olej). Místo krémů beru univerzální minibalení bio karité od Saloosu, je dobrý na pleť i ruce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za super tipy na využití LUSH šampuku, je to můj oblíbený produkt a je super, že má takové široké využití :) Bio Karité od Saloosu je taky rozhodně super univerzální produkt, když toho nechceš tahat moc.

      Vymazat
  3. Super výber kozmetiky, na fesťáky si vždy beriem podobné veci. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Na fesťáku jsem ještě počádně nebyla, ale určitě bych to také nepřeháněla a volila velikostí menší produkty :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám jednu menšiu krabicu mini balení a využívam ich presne na rôzne dovolenky, festivaly ale aj keď chodím domov. Niekedy ich používam aj doma lebo sa mi fakt kopia a nechcem aby mi preexpirovali.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)