Manufaktura Dead Sea | Mrtvé moře v novém

Značka Manufaktura, se kterou dlouhodobě spolupracuji, nedávno přišla se staronovou řadou s minerály z Mrtvého moře. Abyste tomu správně rozuměli, tuto řadu ve svém sortimentu už měli, jen ji převlékli do nového designu a vylepšili její složení šetrnými konzervanty nebo třeba ceramidy. Nové obaly jsou designově hodně jemné, laděné do světlounké modré barvy a jemných bílých ornamentů. Zastoupení značky mi k otestování zaslalo celou řadu, dohromady tedy 8 produktů - sprchový gel, šampon, balzám na vlasy, tělové máslo, krém na ruce, tuhé mýdlo, denní a noční krém na pleť. Já jsem si z nich nechala pro sebe půlku, druhá půlka putovala mezi kamarádky, které produkty přivítaly s nadšením :)
Nechala jsem si konkrétně šampon a balzám na vlasy (protože produktů na vlasy jsem v zásobě tolik neměla, ale to jsem ještě netušila, že jiné značky, se kterými mám navázanou spolupráci, mi vzápětí pošlou další tunu produktů na vlasy...), krém na ruce (protože těch s přicházejícím podzimem a zimou budu zase mít velkou spotřebu) a tuhé mýdlo (prozatím do skříně na provonění oblečení, časem i do koupelny na umývání rukou). Jednotlivé produkty vám teď představím.

Manufaktura Dead Sea Jemné mýdlo

Oficiální popis: Zvláčňující rostlinné mýdlo si zamilujete díky jemnému složení, lehké bezalergenní vůni s vodními tóny a příjemně oblému tvaru, dokonale padnoucímu do ruky. Nechte svou pokožku během mytí hýčkat výživným mandlovým olejem, regeneračním bahnem z Mrtvého moře s obsahem cenných minerálů, zklidňujícím ovesným výtažkem a vitamínem E.

Jak už jsem psala výše, zatím mi mýdlo leží v šatní skříni mezi oblečením a jeho jemnou vůni cítím při každém jejím otevření. Až se na něj dostane řada, tak ho budeme používat na umývání rukou, nicméně mýdlo z předchozí fialkové edice jen tak rychle nespotřebujeme. Ta mýdla z Manufaktury jsou hodně velká a vůbec neubývají! Mýdlo stojí 139 Kč a koupíte ho TADY.

Manufaktura Dead Sea Jemný krém na ruce

Oficiální popis: Pokožka na rukou je každodenně velmi namáhána a zaslouží si mimořádnou pozornost, aby nebyla vysušená, napjatá a hrubá. Dopřejte jí úlevu a něžnou péči masáží krémem plným přírodních ingrediencí. Jemná receptura se zvláčňujícím bambuckým máslem, mandlovým a makadamiovým olejem, solí z Mrtvého moře bohatou na minerály, zklidňujícím panthenolem a ovesným beta-glukanem zajistí Vašim rukám intenzivní regeneraci, výživu, hydrataci, pružnost a ochranu. Lehká svěží bezalergenní vůně s vodními tóny zanechá ruce příjemně provoněné. Vhodný i pro citlivou a podrážděnou pokožku.

Píšu to u každé recenze na produkty Manufaktura, že jejich krémy na ruce patří k mým nejoblíbenějším. Takže i když jsem tento zatím nezkoušela, vím, že bude stát za to a v zimě ho budu milovat. Krém na ruce má 75 ml, stojí 169 Kč a koupíte ho TU.

Manufaktura Dead Sea Extra jemný šampon

Oficiální popis: Vlasový šampon přírodního původu je ideální péčí pro jemné, normální až mastné vlasy a pro osoby s citlivou vlasovou pokožkou. Ta často trápí velkou část populace a provází ji nepříjemně svědění a zarudnutí. Příčinou bývá používání agresivních vlasových přípravků, UV záření, klimatizace, znečištěné prostředí, stres, hormonální změny či alergie. Moderní, extra šetrné složení tohoto šamponu na bázi kokosového a olivového oleje, obohacené o regenerační sůl z Mrtvého moře, ovesný beta-glukan, mandlový olej, zklidňující panthenol a kyselinu mléčnou dodá vlasům výživu, hydrataci, objem a ochranu. Vlasy jsou po umytí zářivé, plné energie, hladké a provoněné lehkou svěží bezalergenní vůní s vodními tóny. Šampon neobsahuje SLES a díky vysoce koncentrovaným mycím složkám přírodního původu je jeho spotřeba až o 1/3 nižší než je u šamponů obvyklé.

A teď konečně něco, co už mám vyzkoušené. Šampon je docela tekutý, takže při prvním použití jsem si ho vylila do dlaně zbytečně moc, na to pozor. Stačí ho fakt maličko, bohatě napění (i když v sobě nemá ty umělé složky, co pěnění podporují jako v jiných šamponech) a vlasy během chvilky umyje. Zahalí je do příjemné vůně a způsobí, že jsou po umytí nádherně jemné. Já teda problém s rozčesáváním nikdy neměla, ale po tomto šamponu by se těm z vás, kdo na to trpíte, určitě rozčesávaly snadněji. Vlasy mi po umytí tímto šamponem vydrží stejnou dobu, nemastí se rychleji. Příjemný produkt, ráda vám ho doporučuju. Šampon na vlasy má 250 ml, stojí 189 Kč a seženete ho TADY.

Manufaktura Dead Sea Vlasový balzám

Oficiální popis: Regenerační oplachový vlasový balzám s přírodními ingrediencemi bez obsahu silikonů je ideální posilující péčí pro normální až mastné vlasy a osoby s citlivou pokožkou. Obsahuje sůl z Mrtvého moře bohatou na minerály, ovesný beta-glukan, mandlový a jojobový olej, panthenol a kreatin. Vyživuje, hydratuje a regeneruje vlasy, napomáhá zacelení, zvyšuje jejich pevnost, objem, pružnost a lesk, podporuje kvalitu a růst a dodává vlasům ochranu před nepříznivými vlivy vnějšího prostředí. Usnadňuje rozčesávání a odstraňuje nepříjemný elektrostatický náboj. Vlasy jsou po umytí zářivé, plné energie a provoněné lehkou svěží bezalergenní vůní s vodními tóny.

Balzámy nebo masky na vlasy jsem dlouhou dobu nebyl zvyklá používat, přišlo mi, že vlasy jen zbytečně zatěžují a že ty moje to nepotřebují, jsou zdravé a lesklé samy o sobě. Ale poslední dobou mě zase začalo bavit čas od času podobný produkt "navíc" použít. Sice mám raději, když jsou balzámy bezoplachové, ale přežiju i pár minut ve sprše navíc kvůli oplachovému produktu. Balzám funguje dobře, po vysušení nejsou rozlítané a zatím neelektrizují (uvidíme v zimě, kdy z těch šál a čepic elektrizují vlasy snad každé holce, i když s tím jinak nemá problém). Nemastí se mi rychleji, balzám je zbytečně nezatěžuje, ale raději se snažím ho dávat do konečků a kořínkům se vyhýbat. Vlasový balzám má 150 ml, stojí 209 Kč a koupit si ho můžete na TOMTO odkaze.
Zbytek produktů si můžete prohlédnout na e-shopu Manufaktury, konkrétně ZDE. Věřím, že všechno bude stát za to a doufám, že kámošky s produkty taky budou spokojené tak jako já :) Znali jste už dřív tuhle řadu od Manufaktury? Jak se vám líbí obaly a inovované složení? Pokud byste si chtěli produkty z této řady koupit, můžete ještě do 31. 8. využít akci 3+1 zdarma, která platí jak v kamenných prodejnách, tak na e-shopu.

5 komentářů

  1. Tahle kolekce se Manufaktuře opět povedla!! :-) Nějaký produkt bych určitě ráda vyzkoušela, ale zatím netuším jaký :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tato řada mě nadchla, hned se na ni půjdu podívat.

    OdpovědětVymazat
  3. Produkty z mrtvého moře mám moc ráda, hlavně sůl do koupele

    OdpovědětVymazat
  4. Celá sada vyzerá tak krásne. Hneď by som ju brala. :) Pekný článok!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)