14/08/2018

Ahoj! Vítám vás u tradičního článku, ve kterém se díky random fotkám z mobilu přesunu do minulého měsíce, tentokrát července, a shrnu vám své zážitky. A že jich v červenci bylo! Když se na to dívám zpětně, byl to fakt náročný měsíc. Hned na jeho začátku jsme s Tomem odjeli na 4 dny na dovolenou do Rakouska, odkud už jste spoustu fotek viděli ve článcích tady, tu a zde. Ještě před odjezdem jsme si zašli v Brně na brunch do Kafecu. Byl to náš první a rozhodně ne poslední brunch! A Kafec nás svou nabídkou a systémem objednávek nadchnul :)
Fotkami z mobilu tu naši dovču ještě doplním nějakými selfíčky a hlavně jídlem. Já jsem si konečně poprvé dala germknodel s povidly, mákem a máslem a byla to fakt dobrota. Na ten náročný výstup, co nás potom v Hallstattu čekal, to bylo žádané posilnění.
Podařilo se nám najít i cestičku k místnímu vodopádu, který burácel teda ohromně a mně se podlamovaly nohy, i když ten most byl hodně stabilní a ještě jsme nebyli zas tak vysoko.
Tady už jsme sestupovali dolů do vesničky a zvolili jsme jinou cestu než nahoru, což se hodně vyplatilo. Ten výhled ze dřevěných schodků vlevo stál fakt za to a instagramová fotka jak lusk byla na světě :) Fotka vpravo nabízí docela netradiční pohled na kostelík, je focena od hřbitova...
V zoo jsme poobědvali klobásku plněnou sýrem, obalenou ve slanince a k tomu kopec hranolek. S hořčicí. Meh, aspoň k tomu mohli dát hořčici (ke klobáse) i kečup (k hranolkám), ale jinak to bylo dobré. Vpravo pak náš poslední oběd ve Vídni, chtěli jsme schnitzel a nakonec jsme skončili u asijské kuchyně, protože to bylo o dost levnější. A ve finále hodně chutné. Já jsem poprvé ochutnala smaženou rýži a tom si dal nějakou polévku na styl pho.
A poslední dvojice fotek z Vídně - v supermarketu jsme si koupili cold brew v extra stylových lahvičkách a byli jsme hrozně zklamaní z toho, jaký chudý výběr podobných nápojů je u nás v obchodech... No ale vypít si cold brew u Hundertwasserhausu bylo super a tímto uzavírám naši letošní dovču :)
S rodiči jsme teprve v půlce července zašli oslavit moje francouzské státnice do naší oblíbené italské pizzerie (kde jsem ještě na gymplu pracovala, kdo si to pamatuje?), tak jsem si dala po dlouhé době italské panini z pizzového těsta a červené fragolino. Mhmmmm, dolce vita! / Brněnská pražírna Rebelbean otevřela v červenci další pobočku v Jundrově, tak jsem se tam stavila mrknout se na otevíračku. Mají to tam moc hezké, kluci jedni šikovní, tak kdo jste z Jundrova a okolí, určitě se tam běžte mrknout.
Tom měl v druhé půlce července magisterskou promoci a mě čekala příjemná povinnost - vybrat si šaty v POSHme. Musela jsem ještě využít toho, že jsem jejich showroom měla přes cestu od bytu. A hlavně POSHgirls jsou tak milé, že mi nevadí jít si tam zkoušet šaty sama, bez kamarádky nebo Toma. Vím, že mi vždycky dobře poradí. Takže jsem si nakonec neodnesla ani jedny z šatů, co vidíte na fotce, i když se mi oboje taky líbily. Ty vpravo najdete TU, ty vlevo TADY.
No ale nakonec to vyhrály tyto květované do růžové a fialkové barvy. Půjčili mi k nim i spodničku, která šaty ještě povznesla na slavnostnější úroveň. Cítila jsem se v nich jako princezna a z fleku bych v nich mohla jít promovat taky O:-) No ale mě to čeká (snad) v březnu, takže tentokrát jsem ještě seděla v řadách pyšných příbuzných a přítelkyň / přítelů v krásném prostředí právnické fakulty MU.
Tom mě pak ještě vyfotil u Šelepky, kde se mi hodně líbí to prostředí se světýlky. Jinak ty moje konkrétní šaty už v POSHme bohužel nemají, tak vám na ně nemohu dát odkaz. Ale mají tam tolik jiných nádherných šat, že si určitě vybere každá na jakoukoliv příležitost :)
Po náročných pracovních dnech je potřeba se odměňovat! Jednou kokosový donut z La Donuteria, jindy zase domácí zmrzka z lesního ovoce a banánů.
Na popud videa od Getthelouk jsem se konečně odhodlala koupit si barvu na obočí a začít si ho barvit. Ta aplikace barvy je úplně v pohodě, obočí mi vydrží nabarvené tak týdne, déle bohužel ne. Ale i tak to je parádní pomocník a ráno mi to zrychlí chystání. Používáte někdo taky Refectocil? / V červenci jsem taky oslavila svůj svátek a od muže jsem dostala boxík z Mlsné holky, kde byly dva donutky (slaný karamel a malina s pistáciemi) a dvě makronky. Miluju ten slogan "Zasloužíš si to!".
Týden před naším stěhováním jsme konečně zavítali do sympatického podniku The Roses beer & coffee a hned jsme litovali, že jsme tam nešli dřív! Moc příjemné prostředí, milá obsluha, super výběr piv (občas i ciderů, na fotce zrovna Cider Eden od Richarda, mňam) i jídel a věřím, že i přes den na kafe to bude fajn místo, mají myslím pražírnu Hasbean. Pak jsme tam byli ještě jednou s mými rodiči a řekla bych, že kdykoliv budeme mít cestu okolo, rádi se zastavíme. / Pivečko mají dobré i v Morgalu, to je zas fajn místo v centru, kde mají od všeho něco a v létě parádní zahrádku, taky tam chodíme celkem často a rádi.
Jaký si to uděláš, takový to máš. Tak jsem si vytvořila improvizovaný home office na balkóně, s ledovým kafem, dostatkem pití, notebookem a foťákem. Chvíli jsem pracovala a chvíli fotila a psala na blog. Není nad balkon, pokud bydlíte v bytě, je to jediná záchrana! / Sešla se nám doma Nutella a Oreo sušenky, tak se urodil nápad "Co takhle udělat Oreo Nutella cheesecake?" a jedna velká prasárnička byla na světě. Chutnal jak nám, tak i mým a Tomovým rodičům, pro které to byla aspoň malá odměna za pomoc se stěhováním.
A aby naši nepřijeli jen kvůli malování a stěhování, vytáhla jsem je aspoň na půl dne na výlet. Jeli jsme parníkem po přehradě na hrad Veveří, kde já už jsem sice byla před 2 lety, ale i tak jsem si to užila. Počasí nám přálo ten víkend až moc (bože ať už ta vedra skončí). Jinak fotka vpravo je fakt vtipná, taková sbírka vysíracích nápisů v jednom občerstvení přímo na hradě :D

Selfíčko na zádi parníku a moje #nomakeup a #badhairday vzezření.
Každopádně přestěhování se povedlo a teď už s Tomem třetím týdnem bydlíme jen sami dva v malém, ale útulném bytečku s velkým balkonem ve Starém Lískovci. Je to zatím skvělý, co vám budu povídat, po 5 letech, co jsme bydleli na bytě v šesti lidech, je to velká změna a moc si to užíváme :) A na balkonu trávíme většinu času a už teď si říkáme, co budeme dělat bez toho v zimě.

Dnes to bylo dlouhé, ale bylo potřeba pořádně shrnout ten červencový zážitky nabitý měsíc. Dejte mi vědět, jestli jste byli někdy na hradě Veveří, jestli si barvíte obočí doma a jak se vám líbí šaty z POSHme, co jsem měla na Tomově promoci. Budu se moc těšit na vaše komentáře, mějte se krásně!

6 komentářů

  1. Ještě, že zrovna obědvám! :D krásné fotky, já miluju anglickou snídani a vajíčka s fazolema si dělám často.
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  2. Super post! Do Kafecu sa chystám hrozne dlho, tak snáď ma tvoja fotka nakopne. :D Hallstatt je krásny, raz sa tam chcem ísť pozrieť. A inak mám rovnaký tanier ako ten, na ktorom si fotila cheesecake, jééé. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky i komentář. Návštěva a výlet byly super, jako vždy :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé krásné fotky!! K tomu není, co dál dodávat :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. V Poshme mají opravdu úžasné věci, bohužel jsou dost drahé, ale věřím, že se to vyplatí do nich tu korunu navíc dát.:) Moc pěkné shrnutí, líbí se mi vždy, že máš tolik fotek a pěkných! Já je většinou tahám z mobilu a ta kvalita alespoň u mě nic extra... :( Chtělo by to vylepšit.
    Do Rakouska jsme se chystaly také na výšlap, doufám, že ještě stihneme alespoň v září.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, v POSHme ty věci jsou dost drahé, ale z toho všeho, co jsem u nich zatím oblékla, jsem byla vždy nadšená a cítila jsem se v tom jak princezna, takže se ta investice rozhodně vyplatí. A děkuju :) Fotky z mého mobilu jsou v docela fajn kvalitě, když mám k dispozici dobré světlo. Pak za šera a za tmy nejde fotit, to už ta kvalita jde rapidně dolů, takže taky už chvíli uvažuju o něčem lepším. A Rakousko moc doporučuju, na výšlap do hor to musí být ideálka. Hrozně moc známých tam letos jelo na dovču a pochvalovali si všichni.

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)