Report z prodejny Havlíkova přírodní apotéka Brno

Ahoj! Jak už jsem avizovala na sociálních sítích, nedávno jsem se byla konečně podívat do brněnské prodejny kosmetiky Havlíkova přírodní apotéka. Navázala jsem s nimi spolupráci a přišlo mi super zajít se do obchůdku podívat a nafotit vám z něj reportáž. Od milé paní prodavačky Lenky jsem vyzjistila spoustu informací, tak se pohodlně usaďte a pojďte se mrknout do světa této přírodní české kosmetiky :)
Havlíkův obchod se nachází v centru Brna na ulici Kobližná, kousek od Malinovského náměstí. Už zvenku vás zaujme nádherně vyzdobená výloha ze všech stran - samotné produkty jsou doplněny spoustou přírodních prvků, mech, větvičky, květiny, sušené plody, dřevěné bedýnky a tak dále, a tak dále. Tím, že značka má v názvu slovo "apotéka", občas se stane, že dovnitř někdo zavítá s úmyslem jít do lékárny a ptá se po léku na rýmu nebo kašel. Takový sortiment tedy uvnitř nenajdete, ale nějaký ten elixír mládí nebo životabudič je k dispozici, jak uvidíte na dalších fotkách.
Obchod v Brně funguje již třetím rokem a za tu dobu si našel své stálé zákazníky, ale pořád do něj chodí noví a noví lidé, kteří kosmetiku doposud neznali. Podle slov paní prodavačky výloha občas naláká i turisty, zejména přes letní měsíce, ale samozřejmě to není tak časté jako v Praze. Je ale super, že se o českou kosmetiku zajímají a podle mě je to skvělý suvenýr z cest.
Co se týče sortimentu kosmetiky, i když je obchůdek poměrně malý, najdete tam úplně všechno, co značka nabízí. Nejprodávanějším produktem jsou samozřejmě ranní čisticí masky (Královská snídaně pro pleť a Pečující a čisticí ranní maska, na které jsem psala recenzi TADY a popravdě se mi změnil názor na tu modrou, o tom víc v chystaném videu se spotřebovanými produkty), oblíbené jsou denní i noční krémy, různé přírodní oleje nebo další čisticí produkty na pleť. Hodně mě zaujal Elixír mládí, který vidíte na předchozí fotce. Je to už samozřejmě dost drahá sranda, ale ta prezentace toho produktu, wow.
Ani u pokladny nechybí dekorace - pugét růží v nádherné taštičce společně s jedním z nejnovějších produktů z řady Krásná kurtizána, a sušená levandule. Dozvěděla jsem se, že všechny květiny a bylinky, které jsou na prodejnách jako dekorace, si v Havlíkově apotéce sami pěstují.

Hodně mě překvapilo, že mají v nabídce i řadu pro pány. Zatím jsme pořád ještě v době, kdy to, že chlap používá krém na obličej, je považováno za "nestandardní", ale věřím, že někteří chlapi si na to časem zvyknou :) Já jsem svého Toma donutila koupit si aspoň klasickou Niveu, kterou si občas mázne čelo, když se mu začne loupat. Chlapi by se o sebe rozhodně měli starat, co myslíte? Jakou zkušenost s tím máte vy?
Hodně sympatická mi je tato polička, kam můžete přinést spotřebovaný produkt v hliníkové tubě k recyklaci. Nadšeně nosím použité kapsle do Nespressa, vím, že dražší značky kosmetiky jako Mac, Kiehl's nebo i Lush dávají miniaturky, když jim přinesete prázdné obaly, tak jsem ráda, že i jiné značky recyklují. A když jsme u těch vzorečků, u Havlíka si ke každému nákupu můžete vybrat vzoreček na vyzkoušení. Mně paní prodavačka doporučila makový olej, tak jsem si ho nechala trochu odlít a jsem na jeho účinky fakt zvědavá.


Tady ještě na ukázku ten na začátku zmíněný Životabudič, což je super univerzální produkt, který využije jak ženská na vlasy, tak i chlap na vousy. V rámci minimalismu úplná paráda a kdyby měl Tom vousy (což ale nechci, nelíbí se mi to), hned to kupuju. Prý je to hodně jemný olejíček, který ty konečky vlasů nijak nezatěžuje a nezmastí je, ani když ho použijete o něco víc, než by bylo třeba.
No a to by bylo z mojí reportáže z Havlíkovy apotéky v Brně všechno. Dejte mi vědět, jak se vám článek líbil, jestli jste v obchůdku už někdy byly a jaký produkt od Havlíka jste zkoušely. Budu se moc těšit na vaše komentáře, mějte krásný víkend :)

4 komentářů

  1. Ještě jsem v jejich obchůdku nebyla, ale mají to tam nádherné. U nás tuto kosmetiku prodávají v takovém malém obchůdku, kde najdeš spíše věci do domácnosti a tak pěkné to tam nemají. Od této značky jsem měla intim gel a balzám na rty a opravdu spokojenost. Tahle kosmetika je skvělá.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. V Liberci je takový mini obchůdek a občas tam ráda zajdu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)