Avon Works | péče na celulitidu a strie

Ahoj! Tak jsme zase přeskočili ze zimy rovnou do léta, typické jaro nikde. Začínáme odhalovat nohy a samozřejmě se v letním oblečení chceme cítit co nejlépe. Je vám asi jasné, že já nejsem z těch žen, co by kvůli tomu držely dietu, přehnaně cvičily nebo řešily celulitidu. Takže když mi přišla tahle zásilka od Avonu, byla jsem z toho trochu rozpačitá a přemýšlela jsem, jestli tohle fakt jsem schopná testovat. No ale chtěla jsem to zkusit, nejvíc mě zlákala hlavně ta masážní pomůcka, se kterou by mě to přeci mohlo bavit, tak jsem do toho šla. V dnešní recenzi se tedy s vámi podělím o své dojmy.
Řada Avon Works obsahuje různé gely a tělová mléka, která pečují hlavně o pokožku v oblasti stehen, zadečku a dekoltu. Bojují tak s problémy jako je celulitida nebo strie. Hlavním produktem řady Avon Works je chladivý gel proti celulitidě s komplexem Cold Therapy. Ten je inspirovaný kryoterapií, napomáhá stimulovat spalování tuků, redukuje viditelnost celulitidy, vyhlazuje a zpevňuje pokožku. Po jeho nanesení se dostaví okamžitý chladivý efekt.

Gel se aplikuje na suchou pokožku v oblasti boků, stehen a zadečku 2x denně. Tady přichází můj velký nedostatek pramenící z mé lenosti a neschopnosti používat tělová mléka nebo jakoukoliv péči pravidelně. Dvakrát denně je pro mě zkrátka hrozně častý interval, nezvládám to ani každý večer. Takže si vzpomenu tak 2-3x týdně večer, že bych se mohla namazat, proto ani ty výsledky nejsou takové, jak by třeba mohly být, kdybych to používala pravidelně. Ten gel je super, po jeho nanesení to fakt příjemně chladí, do pokožky se hezky vstřebává a hned zaschne, takže se můžu obléct. Vadí mi ale fakt, že gel dost smrdí po alkoholu, ve složení je na 2. místě.
Dalšími dvěma produkty jsou tělové mléko proti celulitidě s komplexem Multi Tone, to je pokročilá péče proti celulitidě inspirovaná mezoterapií. A dále tělové mléko proti striím s komplexem Elastin Boost, to je zase inspirované laserovými procedurami a zmírňuje viditelnost strií. To první (s červeným obalem) je hutnější, to na strie (s růžovým obalem) zase řidší. Obě mléka příjemně voní, u nich je alkohol ve složení dál než u chladivého gelu. Nějak nevidím důvod, abych používala na celulitidu jak chladivý gel, tak tělové mléko, takže jsem to během testování střídala. To mléko na strie jsem kromě boků a stehen používala i na dekolt, strie se mi na těchto místech totiž vytvořily, když jsem v 16 začala brát antikoncepci. Oba produkty by se měly taktéž používat dvakrát denně.

Vyzkoušela jsem používání gelu a tělových mlék jak samotných, tak i s pomocí masážní pomůcky, která je inspirovaná lymfatickou drenáží. Funguje na baterky, po zapnutí začne brnět. Je super si pomocí masážních válečků přejíždět problémové oblasti, na které jsem chvilku předtím nanesla produkty Avon Works. S touhle pomůckou mě to baví o dost víc :)

Všechny produkty mají 150 ml a nyní je seženete na e-shopu Avonu za cenu 179 Kč. Konkrétně chladivý gel najdete TADY, tělové mléko proti striím TU, to s červeným obalem už na webu není.

A můj závěrečný verdikt? Já mám na tyhle pečující produkty proti celulitidě, striím, popraskaným žilkám atd. názor takový, že pokud se stravujete zdravě, sportujete a pravidelně používáte tyto podpůrné produkty, tak to efekt mít bude. Základem je určitě strava a pohyb a tyto produkty vám mohou dále pomoct. Ale pokud od nich samotných očekáváte nějaký efekt, tak ten se nedostaví, ať se tím budete mazat sebevíc.

Každopádně děkuji zastoupení Avonu za zaslání produktů k recenzi, aspoň mě to nutí se posouvat pořád někam dál :) A vy mi dejte v komentářích vědět, jak se k tomuto typu produktů stavíte vy a jestli máte třeba s některým z nich zkušenost. Díky za přečtení článku, mějte se krásně!

2 komentářů

  1. Na tyhle výrobky mám úplně stejný názor, jako ty. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle řadu na celulitidu jsem v katalogu Avonu zaregistrovala a zaujala mě, i když moc těmhle produktům nevěřím, ale pravda je, že pokud se používají pravidelně a ještě k tomu je správný jídelníček a dostatečný pohyb, tak by nějaký efekt mít mohly, ovšem já je nikdy nezkoušela. Možná je ale zkusím :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)