Manufaktura Viola limitovaná kolekce

Ahoj! V dnešní recenzi vám představím novou limitovanou kolekci, kterou uvedla česká značka Manufaktura na začátku března do své nabídky. Jedná se o řadu s vůní fialek, která byla vyrobena u příležitosti stého výročí založení československé republiky, a je zahalena v retro obalech ve stylu První republiky. Nechybí ani popisky produktů ve starší formě češtiny a mottem této kolekce je "Blaženost zaručena". Řada obsahuje celkem 5 kosmetických výrobků a doprovází ji již tradičně i sirup se stejnou vůní a v tomto případě i příchutí.
Začnu dvěma produkty určenými do sprchy - kromě klasického sprchového gelu v této kolekci Manufaktura uvedla i tuhé glycerinové mýdlo, které se dříve hojně používalo. Mýdlo kromě fialky a glycerinu obsahuje ještě mandlový olej a mělo by tak vaše ruce (a případně i tělo) hezky zvláčňovat. Přiznám se, že tohle je jediný produkt, který jsem zatím nezkoušela. Mám k těm tuhým mýdlům nějakou averzi právě z dětství, mám za to, že hrozně vysušují a nechci je používat. Zatím si tedy mýdlo našlo svoje místo mezi prádlem ve skříni, to si taky mnozí z vás určitě pamatují, že se kdysi dělalo na provonění oblečení :) Ale já ho na ty ruce jednou vyzkouším a věřím, že díky němu tu nechuť k tuhým mýdlům překonám! Voní totiž nádherně, stejně jako zbytek produktů. Seženete jej za 129 Kč TU a je fakt velké, váží 150 gramů.
Sprchový gel se pyšní přívlastkem "velejemný" a opět má dvojí využití - jako sprchový gel nebo šampon na vlasy. Obsahuje složky na bázi kokosového a olivového oleje a cukru, výtažek z fialky, mandlový olej, panthenol a obilné výtažky. Díky tomuto všemu gel intenzivně pění a spotřebujete ho až o třetinu méně než běžné sprchové gely nebo šampony. Asi nemusím dodávat, že intenzivně voní po fialkách a taky má praktické otevírání, díky kterému se gel dobře dávkuje a opravdu se ho nespotřebovává hodně. Moc příjemný produkt za cenu 169 Kč, co koupíte TADY.
Ochutnali jste vlastně někdy něco fialkového? U nás to není vůbec běžná příchuť, ale třeba ve Francii mívají v obchodech normálně fialkové bonbony. Právě ty já jsem kdysi v Provence chutnala a do té chuti se zamilovala. Byla jsem tedy nadšená, že Manufaktura má v nabídce opět i sirup, a těšila jsem se, až ho ochutnám. A chutná fakt úplně stejně jak ty bonbony, co si pamatuju :) Základní složkou je přírodní šťáva z červených hroznů a výtažek z fialky. Chutná skvěle jen tak s vodou jako limonáda, chci ho rozhodně ale zkusit i do alkoholických nápojů. Takový kir (šumivý sekt s ovocným sirupem) nebo gin fizz, mmmm už vidím ty horké letní večery s takovými drinky! Sirup stojí 159 Kč a koupíte ho na TOMTO odkaze. Vřele doporučuju!

A další doporučení bude na pleťovou mlhu, tu považuji za nejzajímavější produkt z celé této řady. Je to omlazující hydratační a revitalizující pleťová mlha s extraktem z fialky a rebarbory, pečujícím mandlovým olejem, zklidňujícím panthenolem, alantoinem a kyselinou mléčnou. Dá se použít jak na osvěžení pleti a její hydrataci během dne tak, že si ji jen nastříkáte na obličej, nebo ji můžete aplikovat na vatový tamponek a dočistit s ní ráno a večer pleť. Na oba způsoby je úplně skvělá. Tohle bude můj jarní a letní oblíbenec, mám tyhle květinové vody na osvěžení pleti přes ty teplé dny moc ráda. Chválím i rozprašovač, který je dostatečně jemný, nestříká nijak velké kapky, opravdu se tak dá mluvit o jemné mlze. Tento produkt stojí 259 Kč a koupit si ho utíkejte SEM.
Existuje ideální krém na ruce? Podle Manufaktury ano, je to tento "ideální regenerační krém na ruce s fialkou, mandlovým olejem a panthenolem". Dále obsahuje ještě bambucké máslo, ovesný výtažek a alantoin - tedy účinné přírodní ingredience, které zanechají vaše ctěné ručky mladistvé, hebké a náramně provoněné :) Musím pochválit i design balení, i když má krém 75 ml, pořád se lehce vejde do kabelky, díky tomu širšímu obalu. Jinak voní úžasně, ruce hydratuje a zanechává je hebké. Opět povedený krém na ruce z dílny Manufaktury, dáte za něj 149 Kč a koupíte jej TADY.
Posledním a nejmenším produktem z fialkové řady je balzám na rty. Kromě fialky jeho obohacen včelím voskem, zvláčňujícím arganovým a avokádovým olejem, bambuckým máslem a vitamínem E. Zanechává rty vláčné a voňavé. Přírodní ingredience a jemná fialková parfemace z něj dělají jeden z nejvýjimečnějších balzámů na rty, co mi prošly rukama. Hodně povedená záležitost, kterou si moje rty převelice oblíbily :) Tyčinka o hmotnosti 4,2 g stojí 119 Kč a k sehnání je ZDE.

Napište mi do komentářů, jestli už jste nějaký produkt z fialkové řady vyzkoušely a jak se vám zamlouval. Voní vám fialky? A chutnali jste něco s takovou příchutí? Budu se těšit na vaše postřehy, díky za přečtení článku a těším se zase příště :)

P.S.: Děkuji zastoupení Manufaktury za poskytnutí produktů k recenzi a do soutěže pro vás, která proběhla na Instagramu.

9 komentářů

  1. Nevím jestli by mi tohle vonělo, ale rozhodně bych ráda vyzkoušela krém na ruce.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Kosmetika vypadá hezky, ale nejvíce mě zaujal sirup. Ještě jsem nikdy nic neměla s takovou příchutí, takže těžko říct, zda by mi šťáva chutnala. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Jednou jsem si na trhu koupila fialkové bonboby a chutnaly mi. Aničko, to s mýdlem do skříně dělám do teď, protože když nějaké mýdlo dostanu, tak ho nepoužívám, ale dávám si je mezi oblečení. Ale pamatuju si z dětství, že mýdlem jsme se umývali pořád a mně vždycky vadilo, jak mi to mýdlo vyklouzávalo z ruky a já ho pořád naháněla :D. Z této řady mě nejvíce zaujala pleťová mlha a balzám na rty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme tak nějak stejně s tím mýdlem, Veru :D Ta mlha fakt stojí za to!

      Vymazat
  4. všetky produkty vyzerajú božsky a musia dokonale voňať :) inak ja práveže preferujem tuhé mydlá, tie tekuté akoby som si nedokázala poriadne zmyť z rúk a lezú mi na nervy :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo tak to jsi jedna z mála, kdo preferuje tuhá mýdla! Je vidět, že i nakdyž tohle se názory různí :)

      Vymazat
  5. Koupila bych si to už jenom kvůli těm obalům :D

    OdpovědětVymazat
  6. Kosmetiku z Manufaktury mám hodně ráda, často ji také kupuji jako dárky :) ale tuto řadu jsem ještě nezkoušela, tak na ni určitě kouknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Produkty z Manufaktury jsou jako dárky ideální! A tyhle mají snad ještě hezčí obaly než normálně, určitě tu řadu omrkni v obchůdku ;)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)