Drink & cake s Answear

Ahoj! Ve středu 18. dubna proběhla v Brně skvělá akce pro blogerky s názvem Drink & cake s Answear, na kterou jsem byla pozvaná. Musím říct, že mě to příjemně překvapilo, když mi v mailu přistála pozvánka na akci v Brně. Jednou jedinkrát se tady pořádala akce s NYXem a potom zase dlouho nic. A jelikož Answear v únoru otevřel výdejnu v Brně na Bratislavské, chtěli uspořádat nějakou akci právě i pro brněnské blogerky.
Akce proběhla v kavárně Paolo Caffé, kolem které vždycky jezdím šalinou ze Šilingráku na Nové sady, ale ještě nikdy jsem v ní nebyla, takže i z toho jsem byla nadšená. Kavárnu jsme měli jen pro sebe, počasí bylo ten den jako na objednávku a ten výhled z toho místa na Brno je fakt úžasný :) Petrov na jedné straně, Špilberk taky jak na dlani a z terasy pak pohled směrem k AZ tower <3 Na událost jsem se moc těšila, byla to pro mě možnost oddychu uprostřed pracovního týdne a taky jsem byla zvědavá, jaké známé tváře tam potkám.
Za Answear přijel z Prahy celý tým včetně jejich stylistky Kláry Klempířové, která si pro nás připravila povídání o letošním trendu - proužcích. Proužky tady vždycky byly a pořád budou, snad nikdy nevyjdou z módy. Vidíte, že i sama Klára zvolila super šaty s proužky v různých směrech a velikostech, zbytek týmu Answear byl také oblečen v proužkovaném a i některé z nás včetně mě měly na sobě něco pruhovaného, aniž bychom dopředu věděly, že se bude probírat něco takového :)
Klára nám vysvětlila stručnou historii pruhů v módě, ukázala jejich sílu z hlediska geometrie a optiky a následně představila všechny typy postav, přičemž nám vždy ukázala, jaké proužky by daný typ postavy měl nosit, aby podtrhl své přednosti a naopak potlačit mírné nedokonalosti. Využila k tomu kousky z aktuální kolekce Stripes Vibes, které Answear v tomto týdnu začal na svém eshopu prodávat. Celou kolekci si můžete prohlédnout TADY.
Měly jsme nachystaný i catering, ze sladkého to byl jahodový cheesecake, čokoládovo-mátový raw dort a potom myslím čokoládovo-karamelový plus panna cotta s lesním ovocem. Kromě sladkého jsme si mohly pochutnat i na jednohubkách, ty vidíte na poslední fotce :)
Po Klářiném povídání jsme si chvilku povídaly mezi sebou, mohly jsme si objednat kávu nebo nějaký drink a dát si něco k jídlu. Moc ráda jsem viděla Peťu z Taste of Violet, Markétku Bártovou, Káju z Food, paper, travel, Kačku z Miluji svůj život, Janču alias Jsem žena 30+ a Martinu nebo-li Martina styling. Osobně jsem poznala Marťu - Mamachef a seznámila jsem se s Evičkou z Gather moments a jmenovkyní Aničkou z Instagramu @snehulakova.

Potom jsme se postupně přesunuly na terasu ke stolům, kde pro nás byl nachystaný workshop malování na plátěné boty. Ten vedla Martina z NosEm, která maluje na boty a tašky, můžete ji potkávat v Brně na různých trzích a podobných akcích. Přikládám její Facebook a Instagram, kdyby vás to zaujalo :) Mohly jsme si vybrat z plátěných espadrilek nebo slip-onů, pak si vzít štětce, barvy, šablony, houbičky a jiné pomůcky a pomalovat si svoje boty.
Já jelikož ty proužky fakt můžu, tak jsem se rozhodla namalovat si na přední stranu tmavěmodré proužky a zbytek poťupkat puntíky. Své "zručnosti" fakt moc nevěřím, tak jsem raději šla na jistotu a nepouštěla se do nějakých větších akcí :D Dala jsem si k tomu ještě i Aperol Spritz, aby mi to šlo lépe od ruky.
Ostatně Aperol zvolilo víc z nás, k tomu teplému počasí se to náramně hodilo. Ostatní holky malovaly buď něco jednoduchého jako já nebo ty zručnější z nás se odvážily zkusit složitější vzory. Mně se moc líbily boty Martiny s palmovými listy a ananasy, Markéta namalovala super kočku, Janča šla napřed do červeno-oranžovo-žluté abstrakce a pak to doplnila ještě černým vzorem, Anička si troufla na kaktusy. No šlo nám to hezky, u toho jsme si povídaly a co vám budu povídat, bylo to skvělé odpoledne :)

Ukázka bot NosEm, která Martina prodává. Přiblížit se tomuto se nám bohužel ani zdaleka nepovedlo, ale co, hlavně, že nás to bavilo :D

Tohle už je můj výsledek, ty boty zdaleka nejsou dokonalé (Nevíte prosím někdo, jak se dá odstranit ta barva na textil z té gumové podrážky? Zkoušela jsem odlakovač a to se mi akorát rozmazalo...), ale už jsem si je v pátek vzala a hned mi je pochválila šéfka v práci, tak asi dobrý! Já na ty slip-ony nikdy nebyla, ale třeba se to s těmito změní a oblíbím si je :) 

Musím říct, že mě tahle akce neuvěřitelně nabila energií na zbytek týdne a dál. Bylo super vidět blogerky, se kterými se znám osobně, potkat nové Brňačky, se kterými sdílím stejné zájmy, dozvědět se zase něco nového o módě a poznat lidi, co stojí za eshopem Answear. Moc děkuji týmu Answear za uspořádání takové události! Těším se, že si brzy objednám nějaké hezké oblečení a půjdu si ho vyzkoušet do nové výdejny.

Za fotky v pořadí 2., 9., 10. a 11. děkuji fotografce Paule Trebatické, zbytek jsou fotky ode mě. Určitě koukněte na blogy ostatních holek, na sociální sítě NosEm a na pruhovanou kolekci na Answearu. Díky za přečtení článku, mějte se krásně!

7 komentářů

  1. To je super akce! A jsi šikovná že sis takhle udělala boty, bych to akorát rozmatlala celý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Taky jsem to čekala horší, jen by chtěly některý tu pruhy dost zarovnat a hlavně potřebuju nějak dostat tu barvu pryč z tý podrážky :D Ale dají se nosit i tak, z dálky dobrý!

      Vymazat
  2. To musela byť skvelá akcia! Takéto akcie s workshopom sú úžasné ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  3. Musím říct, že ty DIY botky jsou fakt povedené :) RIGHT HERE RIGHT NOW

    OdpovědětVymazat
  4. vyzerá to ako super akcia a miesto konania ste teda mali parádne ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, tak to musela být velmi povedená akce. Už jen z fotek to tak vypadá :-) miluji proužky, hihi..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)