03/02/2018

Ahoj! Že já si vždycky říkám, že musím udělat dva články s random fotkami za měsíc, abych nebyla ve skluzu, a pak je toho vždy plno ostatního a najednou zjistím, že zase uplynul měsíc od posledního randomu. Hrozný! Nicméně, dnes jsem tu tedy s další várkou fotek, co se mi nastřádaly v mobilu za celý prosinec.
Začnu rovnou dnem po mém příjezdu z Francie, kdy jsme s rodinkou šli na oběd do naší oblíbené pizzerie Dal Conte v Kroměříži. Maxi pizza byla jasná a opět jsme si pochutnali. / Jeden z prvních dnů v Brnečku a začátek vánočních trhů, které jsem si letos docela užila :)
Testování nového bufetu na fakultě a hlavně jejich kávy. Po té vší překapávané kávě ve Francii to kafe chutnalo lahodně, ale popravdě není zas tak extra. Nicméně na fakultní bistro pořád hodně dobrý. / Palačinek z Bretaně nemáme pořád dost, tak jsme hned v prvním týdnu šli do Panksy na oběd. Já jsem zvolila s pestem, mozzarellou a cherry rajčátky a byla to mňamka :)
Stromeček na Svoboďáku, letos byl o dost hezčí než loni. / Čekal na mě zimní Swiss mag, tak jsem se po večerech kochala tou švýcarskou krásou...
Se spolužačkami jsme zvládly i kulturní vložku v podobě koncertu symfonického orchestru MUNI, který byl úplně natřískaný. Moc hezký zážitek! / Nádherný západ slunce na Hlavasu.
Příjemné překvapení v podobě balíčku z Elnino s ručně vyráběnými svíčkami ve vánočních vůních. Už jsou obě vypálené a musím říct, že pokoj provoněly nádherně za krátkou chvilku :) / Návrat do práce byl docela krušný, nicméně si ho stále zpříjemňuju Nespressem a k tomu navíc z roztomilého šálku z Manufaktury <3
Do Momenty jsme si zašli, když nám nečekaně odpadla škola, obalit si nervy, které teprve měly přijít. Horká čokoláda s příchutí earl grey a kopcem šlehačky byla ovšem hodně nápomocná. / A tady zase Mymika, tam už jsem zvolila klasické americano.
Nalevo typická česká kuchyně v podobě bramboráku a Kozlíka, napravo zase vietnamské závitky ve Vietnamských bagetách. Jo, oboje mi hodně chybělo!
Dvě fotky z firemního vánočního večírku - šli jsme se vyblbnout na střelnici, kde jsem poprvé střílela z revolveru a devítky pistole. Musím říct, že mě to chytlo víc, než jsem čekala! A jelikož má táta zbrojní pas a doma spoustu nábojů, asi ho vezmu někdy do Brna a půjdem střílet spolu. / No a potom jsme šli na večeři do Siam Thai, kde jsem poprvé konečně ochutnala pad thai. Bylo to výborné, rozhodně to potřebuju jíst častěji.
Milý vánoční balíček od zastoupení značek Revlon, Mavala a Aqua mineral, z nějž o některé produkty si budete moct brzy zasoutěžit. / Páni perníčci! Konečně jsem si letos koupila vykrajovátko ve tvaru pana Perníčka ze Shreka a konečně se mi letos povedla super poleva, takže jsem je měla skoro až ukázkové :)
Předvánoční spontánní výlet do Olomouce za vánočními trhy a tou pravou atmosférou. Povedlo se, protože v ten den v Olomouci fakt hustě sněžilo několik hodin, tak to bylo kouzelné. Vlevo typický Dóm a vpravo výborná pizza z docela nově otevřené pizzerky U Kristýna.
Radnice pod sněhem a s tajemnými vánočními světýlky. / Punč s dvojitým panákem (protože proč ne, když s klasickým stojí 40 Kč a s dvojitým 48 :P) a kopou ovoce - to v Brně fakt nedostanete! A v pozadí kolotoč typický spíš pro Francii než pro ČR, takže zase na nás dýchla nostalgie...
Letos jsem konečně zkusila upéct svoji vánočku! A takhle před upečením vypadala fakt skvěle, jenže v troubě se i přes podporu špejlí rozkydla. No ale na chuti jí to neubralo, do dalších Vánoc vychytám i ten tvar a bude to super :) / Na ukázku jsem vyfotila i pár dárků, co by vás mohly zajímat. Těším se na ty exfoliační ponožky, použiju je před jarem/létem a snad to bude dobře fungovat. Kouzelnou hůlku aneb pěnu do koupele z Lushe jsem uvítala s otevřenou náručí, čekejte časem recenzi. A od babičky jsem dostala mimo jiné kosmetiku ze švýcarského Justu a balzám na rty od LR.
Zimní svíčka z Ikei a čajík z Anglie od kamarádky, kávový scrub Mark od Tomáška a bluetooth repráček k mobilu od taťky. / A druhý dárek od Tomáška je nová kniha od mého nejoblíbenějšího autora Dana Browna - Origin. Asi víte, že já ráda čtu v angličtině, takže tohle mi udělalo obrovskou radost, Tom prostě ví <3 V lednu na ni téměř nebyl čas, ale teď po zkouškách to doženu a za pár dní mám přečteno.
Když se projeví můj perfekcionismus a smysl pro detail, vznikne třeba tác plný mini kanapek s lososem pro návštěvu. Měli jste vidět ty výrazy typu "Panebože, s tím by se mi nechtělo crcat!" nebo "Jeežiš, to musela být hrozná práce! Přitom taková blbost, co?" :D / Západ slunce nad Brníčkem jednoho krásného dne, kdy jsme tu měli vzácnou návštěvu z Brazílie.
A poslední dvě fotky ze Silvestra, kdy jsme se s Tomem rozhodli pro partu udělat vietnamské závitky s tou nejlepší arašídovo-sójovou omáčkou. Všichni si šmakovali. / A kamarádka měla doma různé rekvizity, takže nějaké to selfíčko bylo nasnadě, haha :D Byl to vtipný Silvestr, o tom žádná.

Tak, to bychom měli, v únoru musím ten random už ale fakt dohnat, kontrolujte mě! Která z fotek vás zaujala nejvíc? Byli jste někdy na střelnici? Máte rádi vietnamskou kuchyni? Napište mi něco hezkého do komentářů, mějte se krásně a brzy zase naviděnou u dalšího článku :)

10 komentářů

  1. Taky jsem ve skluzu, vydávám články cca o měsíc později, ale kdo chce, tak si je prostě přečte a ocení je :-) takže žádný stress.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, Eriko, díky za povzbuzující komentář :)

      Vymazat
  2. pane bože to je jídla :D mnam. a scrub z marka by jsem taky chtěla vyzkoušet. :D ale zatím mi přijde drahý na to,kolik toho doma mám, možná až spotřebuju..

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to drahota, proto jsem si ho přála dostat jako dárek, sama bych si ho nekoupila. Zatím jsem ho zkoušela jednou na celé tělo a je to sranda :)

      Vymazat
  3. Tolik báječně vypadajících dobrůtek :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Tvoje fotky mě moc baví. Úplně si mě teď nalákala na návštevu Olomouce, jsem tam studovala, už je to taky pár let. Asi vymyslíme nějaký výlet 🙂.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za milý komentář! Olomouc je rozhodně super na výlet a pro tebe to bude ještě s přidanou hodnotou, když jsi tam studovala :)

      Vymazat
  5. Takové random fotky mě moc baví, takže opět super. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ani, moc se těším, co ti přinese letošní rok. ;) Tvoje random posty jsou vždycky super.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Hrozný jak to všechno letí co? Na pad thai bych si teď smsla hahah :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)