Zimní inspirace na hory | bundy, čepice, kalhoty, termo prádlo

Ahoj! Jelikož se na konci února chystáme s kamarády na hory do Itálie (konkrétně jedeme do Dolomit do oblasti Falcade) a já jsem teď sháněla nové kalhoty na lyže, napadlo mě připravit pro vás inspirační článek s oblečením právě na lyže nebo celkově na hory. Procházela jsem různé obchody na internetu a sestavila pro vás pár koláží s oblečením, hlavně se zimními bundami, čepicemi, kalhotami na lyže a nějakým termo prádlem, to jsou podle mě základní stavební kameny "outfitu" na lyže.
Vybírala jsem hlavně ze stránek Sportisima, odkud nakonec mám i svoje kalhoty od Alpine Pro, ale při vyhledávání jsem narazila i na e-shop značky Engelbert Strauss. To je sice značka pracovního oblečení, ale díky kvalitnímu technickému provedení a vysoké funkčnosti se jejich oblečení začalo využívat i pro sportovní aktivity. Některé kousky jsem tedy vybrala i od nich, byť nejsou zas tak stylové jako někdo může vyžadovat od lyžařského nebo snowboardového oblečení.

Začnu s bundami a čepicemi - ta bílá s modrými detaily nalevo je od Engelbert Strauss a mají ji i v dalších několika barvách. Pokud máte rádi spíš jednoduché bundy, tahle by se vám mohla líbit, mě zaujala asi nejvíc z toho, co ES nabízí. Barevná bunda O'Neill uprostřed je ze stránek Sportisimo a ta napravo je od Roxy. Co se týče čepic, ty ES nabízí taky, kulichy ve čtyřech různých barvách. Pak jsem ještě vybrala vínový kulich od Nuggetu
Když už bych si vybrala vzorovanou nebo vícebarevnou bundu, vsadila bych na jednobarevné kalhoty, nejlépe černé nebo šedé. Já jsem napřed chtěla ty šedé vlevo od O'Neill, ale tím, že mají slim střih, mi bohužel vůbec nesedly. Koupila jsem si nakonec softshellové od Alpine Pro, střihem podobné těm černým v koláži. U kalhot na lyže preferuju, když mají kšandy, mám pak pocit, že lépe sedí a chrání mi záda, aby se mi nevyhrnul svetr. Vínové kalhoty jsou Loap, zaujaly mě střihem i barvou. A šedé kalhoty s černými detaily napravo jsou od Engelbert Strauss.
Termo prádlo je u lyžování důležité, zahřeje vás a taky odvede pot z těla. Já jsem doposud měla jen termo tričko, legíny jsem dokoupila také až teď. Ve Sportisimo mě zaujaly batikované plísňované, ty by byly super i do fitka. Pokud opět volíte jednobarevnou klasiku, vyberete si i u ES, třeba tmavě šedé legíny a černé termo tričko. Praktické je mít už u termo trička roláček, to vám nabídne tričko napravo s růžovými liniemi, také ze Sportisima.

Určitě bych mohla pokračovat ještě rukavicemi, termo ponožkami nebo šálami, ale to bychom tu byli do nekonečna :) Dejte mi vědět, jaké oblečení na lyže se líbí vám a jestli letos jedete někam na hory, ať už lyžovat nebo na snowboard. Budu se těšit na vaše komentáře a brzy zase ahoj u dalšího článku!

14 komentářů

  1. Krásné kousky jsi vybrala. My na hory nejezdíme vůbec, ale musí tam být nádherně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem nebyla tři roky nikde, do zahraničí lyžovat jedu poprvé, tak se na tu krásu těším :)

      Vymazat
  2. Mě se tohle oblečení vůůbec nelíbí. Na hory nejezdím a zimu až takhle moc ráda nemám :D i když jí mám raději než minulé roky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, pokud na hory fakt nejezdíš, tak takové oblečení ani nevyhledáváš :) Taky nejsem zimní člověk, ale mám ráda bruslení a lyžování, tak tím je ta zima příjemnější :)

      Vymazat
  3. Ahoj Anicka, mna z toho vyberu nezaujalo vobec, ale vobec nic. V obchodoch sa daju najst aj stylovejsie veci v prijatelnych cenach, tieto co tu mas na fotkach mi pridu ako na vekovu skupinu 50 +, vobec nie pre mlade kocky :-) Vsetci vieme, kto ma najkrajsie a najstylovejsie oblecenie na zimu, len bohuzial nie kazdy si moze dovolit dat za bundu priemerny plat :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuzi, díky za komentář a mrzí mě, že tě nezaujalo nic. Ale chápu, že máme každý jiný vkus. Nicméně jsem vybírala jak jednoduché, tak i barevné kousky :) Kdo má tedy podle tebe nejkrásnější oblečení na zimu, Roxy? Ti to mají dost drahé, to je pravda. Mně přijde tedy normální cena za kalhoty okolo 1500 a bundy tak ty 2-3 tisíce, ale i tak jsou ty vždy větší výdaje, když musíš nakupovat něco na lyže...

      Vymazat
    2. Ahoj Anicka, dnes si fakt moze vybrat kazdy podla toho, co sa mu paci. Podla mna najkrajsie a najsytylovejsie oblecenie ma Sportalm Kitzbuhel alebo Colmar. Len tam su tie ceny o dost vyssie, v Sportalme vychadza bunda okolo 600-700 EUR.

      Vymazat
    3. Colmar znám, ten Sportalm vůbec. Díky za tipy, to už je na mě teda extra drahé, ale ráda mrknu, co nabízí :)

      Vymazat
  4. joj, ja teda nie som typ, čo by miloval zimu, preto ani toto oblečenie nie je veľmi moja šálka kávy... :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu rozumím, já taky nejsem zimní člověk, nikdy mě tento typ oblečení netáhl. Ale když člověk lyžuje, tak se snaží nějaké to stylové oblečení mít a ráda se inspiruju i přímo na svahu :)

      Vymazat
  5. Zrovna tu čepici na lyže asi příliš nevyužiješ, důležitá je hlavně helma. :)

    Moje nejnovější vychytávka je lyžařská sukně od Hannah, která se obléká přes lyžařské kalhoty a i když působí spíše jako lepší bederák než sukně, tak hezky chrání zadek při sezení na nekrytých lanovkách. Zvlášť, když hodně sněžilo a bylo těsně pod nulou, takže všechno oblečení mokré, jsem ji u celodenního lyžování fakt ocenila. Ale není to moc módní kousek, spíše funkční. Přiznám se, že ač oblečení normálně řeším hodně, tak u toho sportovního hledím spíše na praktickou stránku věci a aby zároveň nestálo celou výplatu. Třeba Roxy věci sice vypadají skvěle, ale na oficiálním eshopu u lyžařského oblečení nikde neuvádí vodní sloupec, což mi přijde jako jeden z nejzásadnějších faktorů, podle kterých se rozhoduji. Takže spíše cílím na běžné sportovní značky - Envy, Husky, Hannah... Na thermo prádlo je fajn i Decathlon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj helma je snad nejdůležitější věc, já třeba nosím tenkou čepku pod ní ještě, úplně bez by mi asi byla zima. Tyjo tak to díky za tip na tu "sukni", o tom slyším prvně. A jak říkáš, u toho sportovního má určitě přednost funkčnost a vodní sloupec je rozhodně jeden z nejzásadnějších faktorů! Na e-shop Decathlonu jsem koukala a taky bych si určitě vybrala :)

      Vymazat
  6. Díky za super článek, zrovna za týden odjíždíme na hory, takže už plaším, co vše si zabalit a co ještě dokoupit. Hodně řeším, co pod kalhoty, zda nějaké termo prádlo nebo si vezmu legíny, na které jsem zvyklá a suprově mi sedí.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)