Travel scrapbooking, fotky z bontia.cz & travel inspirace

Ahoj! Dnešní článek bude kombinací témat kreativní činnosti, cestování a tipů, ať už na vyvolání polaroidových fotek, instagramové účty nebo speciální e-mailový magazín. Jak už někteří z vás asi víte, děláme si s Tomem už delší dobu takový náš cestovní deník, do kterého si lepíme fotky, pohlednice a různé lístky a vstupenky z našich cest, plus tam občas něco dopíšeme a dokreslíme. Zkrátka takový kreativní scrapbooking, díky kterému si navždy uchováváme zážitky a vzpomínky z cestování. Určitě mrkněte na článek, který jsem o našem travel diary psala TADY.
Jelikož jsem během svého pobytu ve Francii objevila díky Káji z blogu Kosmetický šuplík stránku www.bontia.cz, kde se dají vyvolat fotky ve stylu polaroid pouze za cenu poštovného, po návratu domů jsem si tedy navybírala 32 fotek do své krabičky a nechala si je vyvolat. Zvolila jsem formát 9x13 cm a byla jsem zvědavá, jaká bude kvalita vytištěných fotek, jestli to bude třeba srovnatelné s fotkami z vyvolej.to, když jsem za 32 fotek zaplatila pouhých 119 Kč. A musím říct, že jsem byla příjemně překvapená, fotky přijdou v krásné krabičce za 2 dny a jsou kvalitní. Na bontia.cz je navíc super, že s vaší objednávkou dostanete svůj unikátní kód, který pak můžete sdílet s ostatními - oni za to taky budou mít krabičku 32 fotek za cenu poštovného a vy pokaždé, když někdo váš kód použije, získáte další krabičku fotek k dobru :) Super taky je, že kódy nemají omezenou platnost, takže nemusíte spěchat, pokud zrovna nedáte dohromady 32 fotek. Takže s vámi sdílím svůj kód (0865ef), kdyby vám to přišlo taky super a chtěli jste si objednat. Podotýkám, že nejde o spolupráci, sdílím s vámi tento tip zkrátka proto, že se mi takový nápad moc líbí.
No a co kromě vytváření svého scrapbooku a uchovávání vzpomínek z cest můžete dělat pro to, abyste objevili nové zajímavé destinace, které by stálo za to navštívit? Já třeba ráda sleduju travel bloggery nebo spíš youtubery, hlavně koukám na videa a inspiruju se jejich instagramovými účty. Sleduju téměř výhradně české influencery, hodně ráda mám Verču Weef, Péťu Restless Child, Lukáše a Lindu Looklin, Anet z Ejnets a z influencerů, kteří se nevěnují převážně cestování, ale když cestují, tak jejich videa a fotky stojí za to, mám ráda Káťu z My cooking diary, samozřejmě holky z ACOS a Míšu ze Stylewithme. Super vlogy z cest má i Lucka GetTheLouk.

Dále na Instagramu sleduju travel účty, celosvětově Living destinations, pro Evropu Living Europe a pak dva konkrétně zaměřené - na Bretaň La Belle Bretagne a na Švýcarsko My Switzerland.
A mým posledním tipem bude již na začátku zmíněný emailový magazín The Discoverer. Nedávno mi v mailu přistála nabídka, že tento emailový magazín chystá jako jednu z příštích destinací Berlín a že viděli u mě na Instagramu nějaké fotky, tak jestli bych nechtěla přispět i nějakými svými tipy. Dost mě to zaujalo, tak jsem The Discoverer prozkoumala víc a rovnou se přihlásila k jeho odběru. Každý týden vám v mailu přistane tip na jednu destinaci, kde se dozvíte spoustu zajímavostí - od nejvhodnější doby návštěvy, přes tipy na ubytování, jídlo a památky, až k různým life hacks, které by se vám tam mohly hodit. Mail je doplněný spoustou fotek, vždy obsahuje příběh od nějakého cestovatele a je doplněný odkazy na různé Instagramy lidí, co dané místo navštívili. Opět se mi takový nápad moc líbí, tak ho s vámi sdílím :) Uvidím, jestli se něco ode mě objeví v chystaném čísle o Berlíně, každopádně i kdyby ne, zkusím se zapojit jindy, což vy ostatně můžete udělat taky. Zatím vyšlo 29 čísel a já už se moc těším na další!

Jak se vám tento můj článek líbil? Našli jste si v něm nějakou inspiraci nebo tipy, co vám zaujaly? Budu ráda, když mi dáte vědět dolů do komentářů. Mějte fajn víkend a u dalšího článku zase brzy naviděnou ;)

5 komentářů

  1. Jéé, tak to je skvělý. Něco podobného bych si také chtěla začít vytvářet, ať mám vzpomínky na celý život v jedné knize a ne v notebooku :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. scrapbooky mám hrozně ráda, skvěle připomenou nádherné zážitky z cestování a všechno je tak hezky u sebe :) děkuji za tip na vyvolání fotek, kód určitě využiji! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to moc hezky, vždy se mi tohle líbilo. Sama nic podobného netvořím, ale jednu dobu jsem chtěla. Třeba na to někdy přijde řada :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý nápad a ještě lepší provedení! Máte váš deník opravdu povedený. Sama si deníčky z cest píšu taky, ale u mě jde o klasické psané deníky, které mi pomáhají lépe si utřídit dojmy. Na konci každé cesty si ale také lepím vstupenky a mapky, to musí být. :)

    Polaroidové fotky jsou super! Já teda vyvolávám klasické fotky do fotoalba, tak akci nevyužiji, ale ty vaše jsou dobře stylové.

    OdpovědětVymazat
  5. super článok :) na podobné kreatívne činnosti sa už dlho odhodlávam a dúfam, že pri najbližšom výlete sa k tomu naozaj dokopem :)

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)