La Rochelle

Bonjour! Myšlenku jet do La Rochelle jsem měla v hlavě už delší dobu, a jelikož to zrovna tak vyšlo, že za mnou měly na víkend přijet holky do Nantes, spojily jsme to, v sobotu jsem jim ukázala to nej z Nantes a v neděli jsme se vydaly do La Rochelle. Jely jsme ráno vlakem Intercities, který nás vyšel na 10€, cesta trvala dvě a půl hodinky, takže jsme se i dospaly po noci, kdy jsme v mém pokoji spaly ve čtyřech. Jup, i to je možné :D
Počasí nám zas tolik nepřálo, ale deštník jsme musely vytáhnout jen jednou, takže vlastně v pořádku. Napřed jsme zamířily do starého přístavu, který je lemován celkem třemi strážnými věžemi - Tour Saint Nicolas, Tour de la Chaine a Tour de la Lanterne. Na všechny tři věže se dá jít, a pokud jste občanem EU pod 26 let, máte vstup zdarma.
Jsem si chtěla nechat vyfotit hezkou fotku s přístavem a... photobombing! Ale musím říct, že se ta fotka moc povedla, svým způsobem se mi mega líbí :)

V přístavu najdete i dva majáky, jeden (zelený) je umístěný na můj vkus až moc daleko od vody, normálně mezi domy, a druhý (červený) stojí hned vedle jedné z věží.

Romantická fotka, co myslíte? Děkuju neznámému páru za pózování do záběru! Jinak na takových lodích se dá z La Rochelle jet na okolí ostrovy - Ile d'Oléron, Ile de Ré a o dost menší ostrůvek Ile d'Aix. Plus můžete jet omrknout pevnost Boyard, která je od La Rochelle zhruba dvě hodiny jízdy.
My jsme si s holkama sice koupily vstup na všechny tři věže, ale stihly jsme jen tu nejvyšší - Tour Saint Nicolas, ze které je podle mě ale nejlepší výhled.

Za přístavem se pak nachází skupina domků, které jsou všechny postavené ve stejném stylu. K tomu všemu za nimi stojí menší ruské kolo a vypadá to jak někde z amerického předměstí :)
 Výletnice s větrem ve vlasech a vůní oceánu ve tvářích <3
Když jsme dostatečně prozkoumaly přístav, vydaly jsme se ještě na chvíli do města, nejprve jsme musely projít starobylou vstupní branou.
V místní boulangerie jsme se rozhodly ochutnat něco typického, zvolily jsme galette charantaise. Obávala jsem se, aby to nebylo moc suché, ale samozřejmě v tom byla kopa másla a chutnalo nám to lehce jako marcipán s příchutí vanilky.
Zastavily jsme se v katedrále, jejíž jméno si už nepamatuju, a došly jsme až k poslední ze tří věží - Tour de la Lanterne.

No a zpátky přes přístav jsme docupitaly až k nádraží (ta nádherná budova na poslední fotce), odkud jsme měly koupenou spolujízdu do Nantes, ta nás vyšla na 9.50€. Cesta autem trvala necelé dvě hodiny a měly jsme štěstí, že nás řidič vyhodil úplně v centru.
Holky si vyzvedly u mě na pokoji věci, stihly jsme jít ještě nahoru na Tour de Bretagne na vyhlídku (já už počtvrté haha) a holky pak večer jely zpátky do Rennes. Opět další skvělý víkend a úžasný výlet za námi! V La Rochelle by se určitě dal strávit celý víkend, dalo by se jet lodí na již zmíněné ostrovy, takže je škoda, že my jsme tam strávily jen pár hodin. Ale i tak se nám tam moc líbilo :) Bylo jste někdo v La Rochelle? Jak se vám líbí moje fotky s povídáním? Moc se těším na vaše komentáře, mějte se krásně a vidíme se u dalšího článku.

7 komentářů

  1. krásne fotky a tebe to veľmi svedčí :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky i povídání.:) Tam jsem nikdy nebyla, ale líbí se mi moc to přístaviště a obdivuji tě, že jste si koupily to typické jídlo. Já se většinou bojím, protože vím, že mi dost věcí nechutná a pak to vyhazuji.:D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já ochutnávám, co to jde! To mám na cestování snad nejraději :) A já teď už jím snad všechno, dřív jsem taky ale byla dost vybíravá :D

      Vymazat
  3. Ani, super fotky! Říkala jsem si, jak se asi máš. Tak je dobře, že jsi spokojená :-) V Brně rozhodně o nic nepřicházíš :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé ahoj Peti, děkuju! Tak to jsem ráda, že mi nic moc neutíká, ale přeci jen už se na Brno těším, hlavně na ty kavárničky a přijedu zrovna na vánoční trhy, tak to bude pohádkový :)

      Vymazat
  4. Ahoj Anicka,
    v La Rochelle som bola, stihla som vsetky tri veze a k tomu aj akvarium. To Ti doporucujem, ak by si sa tam este vratila. Je fakt krasne spravene. Chcela som ist aj na vylet lodou, bohuzial termin plavby nebol kompatibilny s tym, kedy som odtial mala odist ja, kedze v obdobi 9/2016 chodila iba raz denne. Mesto je to ale pekne, podla mna typicky francuzske :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přece se někdo našel! Děkuju za tip, nějaké akvárium je tady snad v každém větším městě, co je kousek u moře, ale já na tyhle věci moc nejsem, tak jsem nebyla ani v jednom. Tak super, že vím, že v La Rochelle to stojí za to :) Určitě bych se tam chtěla někdy vrátit a vyjet lodí na některých z těch ostrůvků okolo! Taky se mi tam líbilo.

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)