20/11/2017

Ahoj! Pokud mě sledujete na sociálních sítích (což byste měli, protože tam jsem aspoň trochu aktivní), tak asi víte, že se mi pobyt ve Francii rapidně krátí, už příští čtvrtek jedu domů! Čekají mě poslední dny stáže a hlavně obhajoba rapportu. Mám z odjezdu smíšené pocity, na jednu stranu se už těším do Brna a za rodinou, na druhou stranu bych si představila tu být ještě do Vánoc. Stáž i Nantes jako město se mi líbily, ale k tomu se dostanu ještě v samostatném článku :) Dnes si dáme další várku fotek z mobilu, kterých se mi kupí víc a víc.

Tom mi přivezl z Porta co jiného než portské víno, které jsme na etapy vypily s holkama a bylo moc dobré! / Apokalyptický den se žlutou oblohou v Bretani byl jeden z extra zážitků, představte si na tohle zírat celé odpoledne ze školy.
Jeden víkend jsem se šla v Nantes sama projít okolo třech přítoků Loiry - Erdre, Cens a Gesvres. Po cestě jsem potkala i tento zámeček a jak vidíte, bylo úplně krásně, v půlce října mi bylo v tričku horko :)
Východy a západy slunce jsou tady úplně kouzelné, takových fotek tu ještě pár uvidíte. / Příprava na Dialogue franco-japonais, kde jsem pomáhala kolegům z práce s přivítáním delegací z Japonska.
Jedna z mála party v Nantes s lidmi jak z Nantes, tak z různých slovanských zemí u jednoho Francouze. Měl super kelímky :) / Selfie s linkami a tričkem z loňského ročníku Nantes Creative Generations.
Obří dýně, která vyrostla nechápu jak.. / Lavičky seřazené podle velikosti v Jardin des plantes.
Společný oběd s holkama, když mě přijely navštívit do Nantes. Udělala jsem dva quiche a salát k tomu, no a vidíte portské v akci :)
Fotky z výletu do La Rochelle, který byl opět skvělý, ale přijde mi, jako by to bylo tak před půl rokem a ne před měsícem! Více si o La Rochelle můžete přečíst TU.
A zase jeden francouzský dezert, Tropézienne, což je nadýchané piškotové těsto s pudinkovým vanilkovým krémem uvnitř. Zase dobrota, co vám budu povídat! / Dvakrát jsem tu měla půjčené elektrické kolo a jo, tohle mě baví, na tom bych si dokázala představit jezdit do práce :)
Pracovní bordel v kanclu pár dní před fórem, nestíhačky a setrvávání v kanclu do 7 večer.
Což se jednou dost vyplatilo, protože jsem viděla oblohu v jednom ohni. Vážně, není to nádherný?!
Obědy venku u řeky na konci října se mi taky hodně líbily. / A tady už pár fotek z fóra NCG, o kterém si detailně můžete počíst TADY.
Tohle je tričko z letošního roku a hrdě ho nosím občas i ven, ale samozřejmě spíš na doma :) / Byli jsme i v Galerie des Machines, kde jsme viděli pavouka v akci. V roce 2021 je naplánované dokončení obřího kovového stromu, na kterém budou všechny tyhle příšerky, chci se sem potom jet znovu podívat.
V rámci večeře na radnici se podávaly super dezerty, dala jsem si tři makronky a hlavně jsem konečně ochutnala gateau nantaise, místní specialitu.
Během prohlídky centra Nantes jsem si konečně vyfotila hrad i s jeho odrazem v Mirroir d'eau, je to krásný pohled, že?
A konečně poslední dvě fotky - selfie s animátorkou Anitou, která dejme tomu moderovala celé fórum, z Carrousel des mondes marins, kde jsme se každý projeli na jedné z příšerek. / Konečně se mi podařilo vychytat zlevněné krevety a pošmákla jsem si na nich! Ještě si je asi koupím jednou klidně i za plnou cenu, u nás to je stejně dražší :)

Tak jo, tohle byl celý random, očekávejte ještě minimálně jednu nebo dvě várky fotek z Francie, ale to až po mém příjezdu zpátky domů. Jak se vlastně máte, těšíte se na vánoční trhy, už nakupujete dárky na Vánoce? A sněží u vás už? Budu se těšit na vaše komentáře! Mějte fajn den ;)

3 komentářů

  1. super post! :) žltá obloha musela byť parádny zážitok :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Wow, skvělé fotky, ta obloha je opravdu povedená. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky. Obloha je nádherná a ten pavouk v akci je super. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)