29/10/2017

Ahoj! Zdravím vás u dalšího článku s random fotkami, který už tu měl být tak před 14 dny minimálně, ale jako vždy nebyl čas sednout k počítači, takže se mi nakupila hromada fotek. Další random tedy můžete očekávat hodně brzy, ale věřím, že vám to nebude vadit :) Já mám za sebou stěžejní bod celé mé stáže, tedy fórum Nantes Creative Generations, a před sebou pár dní zaslouženého volna, které ale stejně věnuju psaní rapportu ze stáže, na který také doposud nebyl čas. O celém fóru můžete očekávat článek, ale teď už se pojďme vrhnout na ten dnešní random :)

Kávička po obědě spolu se zákuskem "citron meringué", který naprosto miluju. / Růžové víno vhodné k popíjení s kostkami ledu a hodně vtipná etiketa k tomu.
Spontánní nákup řasenky a rtěnky v Kiku aneb nevyužij toho, když mají akci na všechny řasenky (3.95€) a rtěnku v naprosto úžasným odstínu jen za 1.70€. Už jsem si tady někdy povzdechla nad tím, proč sakra Kiko není u nás?! :( / Burger s lososem, crumble s hruškami a kousky čokolády a v pytlíčku na později chausson aux pommes. Já se fakt divím, že ještě nevážím tunu :D
OOTD do práce s mými oblíbenými šaty. Jo a potřebuju mít doma takové zrcadlo na focení outfitů! / Kresba od Jeana Julliena nahoře na Tour Bretagne v baru Le Nid.
A tady už samotný pták, má to být napůl čáp a napůl volavka. Je obtočený krkem okolo půlky baru a v jeho těle s křídly se ukrývá samotný bar. No a jak můžete vidět, tak stolečky a křesílka jsou ve tvaru vajíček. Není tohle naprosto geniální?
Takže, co jsem ještě neochutnala...? No stále je toho hodně, francouzský dezerty jsou snad nevyčerpatelný! / Ale co fakt miluju, tak jsou éclairs, tento byl kávový a snad nejlepší, co jsem v životě jedla. Vevnitř bylo toooolik náplně, mňam :)
Tohle kouzelné místo mám skoro u domu, slouží jako dílnička pro děti a ta výloha je naprosto boží! / To, že je Jules Verne z Nantes, snad víte :) A kdyby ne, tak to tady poznáte na každém rohu. Četli jste Cestu kolem světa za 80 dní?
Tady pár fotek z návštěvy Berty v Nantes, nahoře v Le Nid jsme si daly koktejl a jak vidíte, mají to propracované do nejmenšího detailu, vajíčko dostanete dokonce i ke koktejlu.
Počasí nám vyšlo nádherně, prošly jsme se i kolem řeky Erdre a udělaly si na jejím břehu piknik s jídlem, které jsme si koupily na trhu :)
#stážista #NantesMétropole / Už teď mě musíte nenávidět s těmi všemi dobrotami, každopádně se omlouvám, ale užívám si to a nejde si to všechno nefotit :D Tady tartelette aux fraises, jedlo se to hodně blbě takhle venku bez vidličky, ale ten žloutkový krém a ty obří jahody... Och <3
Z jednoho nedělního odpoledne v muzeu v Rennes. / Z výlohy té dílničky, o které jsem psala o pár fotek výš. Na to, že tam jsou workshopy fakt převážně pro děti, se toho teda nebojí :D
Champ Jacquet v Rennes je fakt srdce typických bretaňských domečků s dřevěným obložením. Vypadají jak perníkové chaloupky, jen si uloupnout kus perníčku, že?
Konečně jsem ochutnala galette saucisse! Je to takový hot dog pro bretonsku, klobáska zamotaná ve slané palačince s kečupem / hořčicí. A musím říct, že mi to fakt chutnalo, i Tomovi. / V téhle konstrukci je prosím pěkně ukrytý byt o 26 metrech čtverečních, který si můžete pronajmout za 119€ za noc a v ceně máte ještě snídaní v La Cigale, hodně známé restauraci v Nantes. Tohle město mě nepřestává svými uměleckými výtvory překvapovat!
Moules frites & cidre for life! Což mi připomíná, že jsem je měla naposledy před měsícem, to musím napravit, miluju to <3 Máte rádi mořské plody? Měli jste někdy mušle?
Chtěla jsem si koupit něco na rozšířené póry, radili jste mi krém od Biodermy, ale byl docela drahý, tak jsem nakonec sáhla po tomto, který byl i s malou micelárkou. Používám ho zatím cca 3 týdny a žádné zlepšení nevidím, tak tomu ještě dám čas... Konečný názor si pak někdy přečtete ve spotřebováno :) / Věřili byste tomu, že jsem si první makronku tady dala až když mi přijel Tom na návštěvu? Dlouho jsem odolávala, ale hlavně kvůli tomu, že existuje tolik jiných lákadel, však jste to sami viděli :D
I s Tomem jsme si nakoupili dobroty na trhu, konkrétně quiche s lososem, a snědli jsme si je na Ile de Versailles v japonské zahradě. S Tomem nám bohužel počasí moc nevyšlo a navíc jsem pak onemocněla a byla tady dokonce i u doktora. Takže to byla trochu krizovka, ale teď už jsem zase v pohodě a těším se na poslední měsíc strávený v Nantes! Je to neuvěřitelné, jak to uteklo, za chvilku už pojedu zpátky do Brna, po kterém se mi už lehce začíná stýskat.

Užijte si zbytek víkendu, mějte fajn start do nového týdne a vidíme se tentokrát brzy u nového článku!

6 komentářů

  1. Wuaaa, toľko dezertov! Fakt sa čudujem, že nevážiš tonu :D. Ale super, lebo môžeš skúšať ďalšie a deliť sa s nami aspoň o fotky :). A cestu okolo sveta za 80 dní som čítala! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. tak ten bar Le Nid s hlavou bociana (alebo čo to vôbec je) je vážne perfektný! uhhm, a toľko jedla, to jamôžem :D :) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  3. Tolik nádherných fotek a hlavně to jídlooo! Ten baráček jakoby perníková chaloupka vypadá skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  4. tyto "fotočlánky" mám hodně ráda! :) a vůbec nejradši jsem, když v nich je jídlo :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelé fotky :) Tým jedlom si mi len narobila chúťky!

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)