Pornichet & La Baule

Bonjour! Tak jsem si konečně našla špetku času a píšu vám z mého pokoje v Nantes po víkendu stráveném na úžasném místě, o kterém bude dnešní článek. Původně jsem měla v plánu natáčet z víkendu vlog, ale vybila se mi baterka ve foťáku, takže mám jen pár záběrů plus něco z mobilu, tak možná dám dokopy aspoň krátký sestřih, kdybyste chtěli. Ale hlavně s vámi chci sdílet fotky a povídání o tomto super víkendu, tak jdeme na to :)
Výlet jsme začaly plánovat ještě před odjezdem do Francie, takže jsme si dopředu zabookovaly ubytování na dvě noci v resortu Pierre et Vacances přes booking.com a musím říct, že to bylo skvělé místo! Jedna noc vyšla na jednu asi 16 €, měly jsme krásný apartmán pro 6 lidí, terásku, přístup do bazénu a do sauny. Jelikož já jsem strávila prvních pár nocí v Rennes, tak jsme s holkama v pátek přejely autobusem do Nantes a z Nantes se pak dostávaly do Pornichet. Sice tam jezdí vlak, ale ten stojí skoro 15 €, což se nám nechtělo dávat. Tak jsme zkoušely hledat spolujízdu přes Blablacar, ale pro tolik lidí je to docela složité. Nakonec se holky rozhodly zkusit stopovat a já jsem za nimi po tom, co jsem se v Nantes ubytovala, dojela právě spolujízdou. Jedna cesta vyjde na cca 5-6 €. A jelikož neoplývám orientačním smyslem, trochu jsem se ztratila a došla jsem až k radnici v Pornichet. No ale stálo to za to, celkově ta architektura tam je nádherná :) Holky mě pak přišly vyzvednout a večer jsme strávily pokecem nad vínem - jak jinak.
V sobotu ráno jsme si daly vydatnou snídani venku na terase, i když dvakrát teplo nebylo. Pak už jsme se sbalily a vyrazily jsme na pláž, konkrétně pláž Bonne source. Byly jsme odhodlané vykoupat se, přeci jen v Atlantském oceánu jsem se ještě nikdy nekoupala. A taky jsme to prubly, chvilku jsme se nahřívaly na pláži a pak jsme prostě vběhly do vody, i když byla ledová. No ale Francouzi jsou zřejmě zvyklí, těch pár lidí, co se kolem nás koupalo, vypadalo, že opravdu neumrznou každou chvílí.
Potom jsme popíjely cidre, daly jsme si jak doux (sladký), tak brut (suchý) a ze čtyř lahví najednou zbyla jenom jedna. No co, vždyť to je jako šťávička :)


Moji dva adepti na letní sídlo, ty domečky tam vážně stály za to! A skoro každý byl nějak pojmenovaný. No uznejte, není to nádhera? Kolem oběda už jsme začínaly mít hlad a co jiného bychom si měli u moře dát než mořské plody. Já jsem se už hodně dlouho těšila na moules frites (slávky s hranolkami), tak jsme si našli restauraci, kde je dělali dokonce s sebou, a tím pádem byly levnější - za 10 €. Daly jsme si je všechny a byly jsme zvědavé, co nám přinesou. Odcházely jsme s velkou kartonovou krabicí, která byla plná boxů - 2 boxy mušlí a 1 box hranolek pro každou plus kečup, majonéza a ubrousky. Wow!
Oběd jsme si snědly na dřevěných schodech vedoucích na pláž, jedly jsme rukama a prázdné mušle házely do kartonové krabice. A když říkám házely, tak to myslím doslova, bylo to jak strefovat se do koše z půl metru. Pohled na nás musel být fakt vtipný :D
Po obědě jsme si šly ještě na chvilku lehnout na pláž, ale to už jsme většinou měly dlouhé kalhoty i mikiny. Sluníčko sice hřálo, ale na pláži foukal dost studený vítr... Některé z nás se šly ještě projít o kus dál ke skalám, kde se krásně rozbíjely vlny a taky jsme tam našly vyvrženou medúzu. Kolem páté jsme se vydaly nakoupit do Intermarché, v resortu jsme ještě stihly půl hodinky bazén a saunu a pak nás čekal další holčičí večer :)
V neděli už od rána bohužel začalo pršet, takže jsme posnídaly, půlka z nás šla ještě do sauny a bazénu a před obědem jsme se sbalily a vyrazily jsme na vlakové nádraží v Pornichet. Spolujízda, co jsme měly objednanou na odpoledne, nám totiž jela z La Baule, což je město vzdálené od Pornichet cca 6 km, a to jsme bychom opravdu neušly. Koupily jsme si tedy lístek na vlak za 1,20 € a za 7 minut jsme byly v La Baule. Tam jsme si sedly na kávičku do kavárny Le Chalet Suisse, kde měli super výzdobu.
Některé z nás pak šly ještě na pláž, já jsem to vzdala, protože už tak jsem byla dost zmoklá a byla mi zima. Můj deštník je totiž v naprosto dezolátním stavu, není stavěný na bretaňské počasí, takže si musím co nejdřív koupit nový, pevnější :D Po cestě jsme potkaly ještě nějakou rádoby kapli, kde ale byly vystavené velmi moderní fotky, třeba jako La famille Batman. Na chvíli jsme se šly ještě schovat do nádražní budovy, holky pak odjely spolujízdou do Rennes a já jsem zamířila zpátky do Nantes. Čeká mě první noc tady a zítra ráno jdu poprvé na stáž. Těším se, jaké to bude a určitě vám dám vědět v dalším článku, co tady budu prožívat. Na blog bohužel nebude tolik času, takže se nedivte, pokud bude 1 článek týdně, ale budu se snažit :) Mějte se krásně a à bientôt!

4 komentářů

  1. Nádhera, Aničko! Užívejte a těším se na další články. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jedním slovem nádhera! :) Užívej si to.

    OdpovědětVymazat
  3. jéj, krásne fotky, hlavne tá pláž :) inak cena za ubytko je skvelá, až mi sánka padla ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)