La Gacilly & Redon

Výlet do La Gacilly jsme měly naplánovaný už na minulý víkend, ale nakonec nás odradilo částečně počasí a hlavně fakt, že v neděli tam absolutně nic nejede. Tak jsme to nechaly na další víkend, tentokrát na sobotu, a zvolily jsme koupi speciální nabídky od SNCF za 21 €. Jely jsme vlakem z Rennes do Redonu a do La Gacilly jsme pokračovaly minibusem, celkově cesta netrvala ani hodinku a půl.
La Gacilly je malé městečko, které je známé především ze dvou důvodů - je to město Yves Rocher, zakladatele stejnojmenné kosmetické značky a tehdejšího starosty La Gacilly. Jedna moje spolužačka tam před několika lety byla přímo v Yves Rocher na stáži a rozhodla se nám krásy městečka ukázat :) Vlastně bez ní bychom se možná o takovém místě ani nedozvěděly.
No a druhým důvodem je Festival Photo La Gacilly, který se tam koná každý rok od začátku června do konce září. Vystavené fotografie jsou rozmístěné po celém městečku, mají různé velikosti, ale spojuje je vždy jedno téma, což pro letošní rok byla Afrika.
Peťa nám napřed ukázala uličku, ve které tehdy bydlela, a všechny jsme jí to záviděly, protože to je snad nejkrásnější ulička v La Gacilly. Posuďte sami :) Už v téhle ulici byly rozmístěné fotky, v jejich prohlížení jsme potom pokračovaly téměř celý den.

 Viděli jste někdy krásnější obchůdek? Zejména ta schránka, to je vrchol dokonalosti!
Občas jsme některé fotky moc nepochopily, třeba jako tohle "poulet étrange", tedy divné kuře. Prý je to nějaký druh, co nemá peří, ale ta fotka... :D Udělala jsem si s tím i selfíčko, to pak uvidíte za nějakou dobu v random článku.
Trvalo dlouho, než se pobíhající děti odporučely k rodičům a než zrovna nikdo nešel okolo, ale myslím, že se vyplatilo si počkat a mít takovou fotku!
Po mostě jsme potom přešly až k Maison Yves Rocher, kde se kromě restaurace (kde jsme si daly kávičku) nachází i obchůdek s kosmetikou YR. Já se snažím tady neutrácet za věci, které nepotřebuju, takže jsem odolala, už v Rennes jsem si totiž koupila sprchový gel se zrníčky malin a to mi zatím stačí. Ale samozřejmě by bylo super mít věc přímo ze srdce YR!

Taky jste jako malí vždycky snili o tom, že budete mít dřevěný domek ve stromech? Škoda, že se tam nahoru nedalo jít...
 Malej, velkej a páníček, asi spíš panička :)

Tahle kolekce fotek se mi líbila vizuálně a barevně snad nejvíc, a ještě ke všemu to byly ty největší fotky na fasádě domu.

Zatím držíme víceméně stejnou partu na výlety, vyloženě babinec. Už ani nevím, kterou z nás to napadlo, ale tak nějak vznikla tato fotka, kdy děláme kravičkám třetí řadu. Nemá to žádný hlubší význam :D
Když už jsme fotek měly dost, tak jsme se rozhodly jít až do botanické zahrady, kde se pěstují všechny možné bylinky, rostlinky a květiny, které se používají do YR kosmetiky. Samozřejmě to je jenom pro turisty na ukázku, jinak má YR pole po celé Francii.
A jak celý den bylo krásně, tak když jsme byly v zahradě, začala se nad námi stahovat mračna. Nakonec jsme se před deštěm schovaly v bambusovém lesíku, kde tolik nepršelo a mělo to tajemnou atmosféru. Pak už nám zbýval tak akorát čas dojít zpátky do města, odkud nám odjížděl minibus zpátky do Redonu, kde jsme si nechaly ještě víc jak hodinu času na prozkoumání centra.
Nejkrásnější mi přišla hlavně radnice a opatství Saint-Saveur s věží, co stojí vedle. Okolo sice už nebylo tolik kytiček jako v La Gacilly, ale i Redon má rozhodně své kouzlo.
Večer jsme pak odjely vlakem do Rennes a nechaly jsme za sebou další krásný kus Bretaně a spoustu vzpomínek na další skvělý výlet. Tento víkend nikam na výlet nejedu, ale zato za mnou přijede moje kamarádka Berta, se kterou se známe právě z mého Erasmu v Rennes. Bude to úplně boží ji zase vidět a hlavně budeme spolu objevovat Nantes (protože já na to ještě pořád neměla čas) a v neděli odpoledne spolu jedeme do Rennes, kde jsme si pronajaly Airbnb. V pondělí dopoledne se hezky projdeme spolu (znovu) po městě a já pak půjdu odpoledne do školy a Berta zase odjede zpátky do Německa :) Tak se brzo těšte na článek s fotkami z Nantes a užijte si víkend aspoň tak jako my!

2 komentářů

  1. Juu mate super ze mate takovou partu.to se vylety hned delaji lip.skoda ze tenhle obor je jenom s franinou a ne treba s nemcinou nebo anglictinou.taky mas super ze nemas matiku...
    Kazdopadne vylet moc pekny.tesim se na dalsi s bertou:-))
    Ja bydlela nejaky cas v montpellier ale to mesto me teda vubec neuchvatilo.krome centra je to zumpa...

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky! Ten dom Yves Rocher vyzerá nádherne :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)