Rosé s měkkým sýrem a hrozny

Bonjour! Dnešním článkem trochu odbočíme od kosmetiky a přiblížíme se k dobrému jídlu a pití. Hlavně teda pití vína. Většina lidí to má tak, že je buď pivařem nebo vinařem, přičemž zejména něžné pohlaví volí raději víno. Já jsem tak někde na pomezí, chutná mi oboje, někdy mám zkrátka chuť na pořádný škopek a jindy zase preferuji skleničku vína a k tomu nějaký dobrý sýr.
Jak asi víte, tím, že studuji francouzštinu a strávila jsem několik měsíců na Erasmu v Bretani, mám k francouzské gastronomii a jejich savoir-vivre hodně blízko. Co se týče vína, hodně dlouho jsem pila jedině bílé a nejlépe hodně sladké. Ve Francii jsem "přičichla" k růžovému a od té doby jsem si začala rozšiřovat obzory. Teď mi nejvíc chutná polosuché bílé nebo právě růžové, k červenému vínu jsem se ještě stále nějak nepropila :)
V rámci spolupráce jsem si na e-shopu alkohol.cz vybrala lahev italského růžového vína Montej, které mne zaujalo jak popisem, tak svým tvarem lahve. Veřejně tady přiznávám, že jsem doposud neměla lahev o mnoho dražší než 100 Kč, takže jsem od tohoto vína čekala hodně. Zklamání přišlo hned při otevírání, protože Montej nemá korkovou zátku, místo toho na mě čekala nějaká šílená pěnová hmota, která zaboha nešla vývrtkou vyndat ven! Nakonec jsem si částečně pomohla nožem a můj muž už pak byl schopen vývrtkou vyndat zbytek, ale teda zapotili jsme se :D
No ale co Montej pokazil zátkou, zase napravil chutí vína. Jedná se opravdu o velmi lehké, svěží a ovocné víno, které mi chutná. A jak už jsem zmínila na začátku, k vínu mám ráda sýry, nejlépe ty měkké jako je třeba hermelín nebo brie. K tomu se také hodí hroznové víno (aby toho vína nebylo málo) a když máme doma vlašské oříšky, přidávám je k dokonalé chuti.
A takto mi si degustujeme večer u nějakého dobrého filmu nebo seriálu za svitu svíček. Tom teda ocení spíš ten sýr a hrozny než samotné víno, protože i když pochází z dost vinařské rodiny, v tomto je trochu černá ovce a daleko radši má pivo :) Ale já jsem při těchto labužnických večerech naprosto spokojená. Jsem ráda, že jsem mohla ochutnat nějaké lepší víno a už teď se těším na podzim do Francie, až si budeme podobné večery dělat se spolužáky v kuchyňce na kolejích :) Do komentářů mi dejte vědět, jak jste na tom vy, jestli máte radši pivo nebo víno, a pokud víno, tak jaké? A máte k němu rádi i sýry? Mějte krásný víkend!

3 komentářů

  1. úúú, tak teraz si mi urobila neskutočné chute na niečo podobné :) mňamka!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Já to mám asi stejně jako ty, občas víno, občas pivo, hlavně když je teplo, tak preferuji pivo. Jinak s přítelem jsme byly několikrát ve sklípku, ochutnala jsem nespočet vín, avšak bohužel díky mému "blbému" žaludku, mohu pouze sladká vína, nejradši mám Pálavu. Jinak dříve jsem upřednostňovala polosuché růžové či bílé. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle víno vypadá opravdu zajímavě. Já jsem také při pobytu ve Francii, konkrétně v Bordeaux hodně přičichla právě k růžovému vínu a i když je to už nějaký ten rok, tak si doteď objednávám dobrá francouzská růžová vína tady. Vždycky mě to tam alespoň na ten jeden večer přenese :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)