Oblíbenci | únor, březen 2017

Zdravím vás, dnes vám s neuvěřitelným zpožděním přináším své oblíbence za uplynulé dva měsíce. Tím, že jsem přestala točit videa, se na tento formát vůbec nedostalo, tak jsem to chtěla spojit i s březnem. Nicméně ani do psaní tohoto článku se mi dvakrát nechtělo a vždy jsem měla spoustu jiných článků k publikování. Ale dnes to konečně vyšlo, článek mám hotový, tak se pojďte podívat, co jsem si stihla za únor a březen oblíbit :) Kategorie zůstávají z videoformátu zachované, samozřejmostí jsou taky fotky.

Tělo a pleť

La Roche-Posay péči jsem vyhrála v soutěži, je to takový cestovní kit z řady Effaclar - čistící gel na pleť a péče na nedokonalosti, která se může používat jak ráno, tak večer. Jedná se o moji vůbec první zkušenost s touto značkou a oba produkty jsem si moc oblíbila. I když je čistící gel určený na mastnou pokožku, té mojí normální vyhovuje. Hezky ji dočistí a nevysušuje. Péče na nedokonalosti je v podstatě řidší krém, který používám nejčastěji večer, když nemám pleť úplně v pořádku. Neříkám, že ráno se vzbudím s dokonalou pletí, ale tahle LRP péče aspoň způsobí, že se pupínky trochu vysuší a stav mé pleti se nezhoršuje. A do pár dní to je zase ok :) Co vy a La Roche-Posay, máte s něčím zkušenosti?

Makeup

Z dekorativky jsem si oblíbila asi nejvíc Avon True Colour rtěnky, teda zejména tu nude variantu. Hodí se na běžné denní nošení, když chcete sjednotit rty nějakou neutrální barvou. Vydrží sice tak 3 hodinky, ale to mi za cenu toho, jak je při nošení příjemná, vůbec nevadí. Plus krásně voní a ještě lépe vypadá! Celou recenzi si přečtěte TU.

Oblečení

Tyto košile ze sekáče jsem vám ukazovala poměrně nedávno v new in článku, ale už je nějakou dobu mám a ráda je nosím. Začala jsem totiž být hodně "košilová" a takový business look se mi fakt líbí. I když teď v nové práci se žádný dress code neřeší, ráda se vyfiknu třeba na zkoušku nebo i jen tak do školy. Co vy a košile, jak jste na tom s jejich nošením? A preferujete spíš casual nebo business look?

Hudba

Z hudby jsem si za uplynulé měsíce oblíbila nejvíc nové album od The XX - I See You, přičemž nejposlouchanější songy z něj jsou Dangerous, Say something loving a On hold. Když oznámili, že na Colours of Ostrava bude letos vystupovat LP, napřed jsem moc nevěděla, o koho jde. Ale samozřejmě jsem znala její nejznámější song Lost on you, pak jsem se zaposlouchala i do další její tvorby a zalíbilo se mi to. Nejlepší je podle mě Tokyo Sunrise, to fakt miluju.
P.S.: Když kliknete na názvy songů, můžete si je na YouTube poslechnout, ať máte představu ;)

Seriál / film / kniha

Přečtených knih bylo za únor docela dost, jak jsem měla konečně volno od školy, tak jsem si čtení fakt užívala. Rozhodně vám musím doporučit knihu Analfabetka od Jonase Jonassona, autora knihy Stoletý stařík - tu určitě znáte. Analfabetka je jeho další dílo, které mi přišlo ještě lepší a vtipnější než Stařík. Dokonce jsem přesvědčila Toma, který normálně nečte, aby to taky zkusil. On sice Staříka viděl jenom zfilmovaného, ale potvrdil mi, že Analfabetka je lepší. Oba jsme se u některých pasáží smáli fakt nahlas, pokud se vám líbí Jonassonův styl humoru, tohle je must-read!
Oblíbený film mě samotnou docela překvapil, nejprve jsem na něj ani nechtěla do kina jít. Mluvím o T2 Trainspotting, pokračování kultovního Trainspottingu, který jsem viděla už poměrně dávno. Tom to úplně miluje a chtěl jít na půlnoční premiéru do kina, nakonec jsem ho překvapila lístky na Valentýna a šla jsem do kina s ním. Jak jsem od toho moc nečekala, tak se mi to líbilo snad ještě víc než ten původní film. Klasicky se to točí okolo drog, peněz a sexu, přičemž máte zaručen originální skotský humor. Doporučuju, opět se nasmějete :)

Random / událost

Páni, přijde mi to už šíleně dávno, kdy jsme byli na koncertu TNAF - tedy The Naked and Famous. Taky že ano, bylo to 1. února, udělali jsme si výlet do Prahy a večer šli na jejich koncert do Lucerna Music Baru. Malinký prostor adekvátní popularitě této novozélandské kapely nic neměnil na tom, jak skvělý zážitek to pro nás byl. Stáli jsme úplně u pódia a Tom si dokonce plácl s Alishou, hlavní zpěvačkou! Rozhodně si od nich něco poslechněte a věřím, že minimálně Punching in a dream znát budete :)
Pak bych v této kategorii ještě zmínila ples FF MU ve stylu 20. let, o kterém už jste slyšeli v random článcích, takže vás tím nebudu zahlcovat. A dalším zajímavým zážitkem byla výroba domácího sójového mléka, kterou jsme realizovaly se spolužačkou v rámci jednoho projektu do školy. Ani nechtějte vědět, jak snadné a levné je vyrobit si sójové mléko doma, to vás pak z těch cen v obchodech mrazí! Nicméně svou chutí mě ta sója bohužel neoslovila, ale třeba někdy zkusím mandlové.

Jídlo / pití

V únoru jsem konečně překonala svoji nechuť k pho bo a ochutnala jsem ji kde jinde než ve Vietnamských bagetách. Abyste tomu rozuměli, my jsme s Tomem phočko zkusili poprvé v Londýně v Soho a nechutnalo nám to, bylo to hrozně nasládlé. Tom pak polévku zkoušel na tržnici na Olomoucké a ve Vietnamských bagetách si ji definitivně zamiloval. Já jsem se svou nechutí bojovala déle, ale překonala jsem to a teď mám na pho třeba velkou chuť. Je to úplně super jídlo do tohoto sychravého počasí, zasytí a zahřeje. Jen si dejte pozor na koriandr, ne každý má tuhle bylinku rád, a ve pho jí je docela hodně.
U vietnamské kuchyně ještě zůstaneme, protože my jsme jí zkrátka propadli. Zkusili jsme si doma umotat letní (tzn. čerstvé, nesmažené) vietnamské závitky a bylo to luxusní! Jak s kuřecím masem, tak i podruhé s uzeným lososem. A vůbec to není těžké ani náročné na suroviny. Rýžové nudle a rýžový papír koupíte v Tescu za pár korun a pak už si dovnitř naskládáte, co chcete. K tomu třeba kvalitní sójovku nebo sweet chilli omáčku a chutná zdravá večeře je na stole :)

8 komentářů

  1. Pho mají moc dobré v Go na Běhounské, jestli ještě nezkoušelas. :)

    OdpovědětVymazat
  2. tak tie závitky vyzerajú super!!! nevedela som, že je aj takáto nesmažená varianta, a je to teda oveľa lepšie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo právě ty čínské (jarní) jsou smažené a vietnamské (letní) bývají čerstvé :) Je to fakt zdravá dobrota!

      Vymazat
  3. Když vidím ty závitky, hned bych si je s chutí dala :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mnam závitky, hned bych se do nich pustila.
    Jinak mě se nový T2 (Porno) vůbec nelíbil, s knížkou neměl nic společnýho. :/
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  5. Na Analfabetku se taky těším, už na mě čeká v knihovničce ;)

    http://www.obycejny-blog-blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. och, tie závitky vyzerajú veľmi dobre :) a tiež sa mi páčia ruže od Avon ♥ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Aničko,
    vždycky se těším na tvou hudební sekci, mám ráda podobnou hudbu a díky tobě objevuji stále skvělé kapely :-)
    Jinak se chci zeptat, jak to vidíš s točením videíí do budoucna.:-)
    Já jakožto Brněnskou youtuberku tě moc ráda sleduju, tak by mne to zajímalo.
    Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)