15/4/2017

Ahoj, měsíc od posledního randomu opět uplynul jako voda a v mém životě se toho tentokrát odehrálo docela dost. Někteří z vás už si možná všimli v předchozím článku, že jsem odešla z práce v ČSOB Leasingu. Těch důvodů se nashromáždilo více a bylo to dost impulzivní rozhodnutí, ale jsem za něj nakonec ráda. Po těch více než 2 letech asi už bylo potřeba posunout se někam dál, i když nebylo lehké sehnat si narychlo novou práci, která by mě bavila a kde by brali ohled na to, že na konci srpna odjíždím na stáž do Francie. Ale snad už teď můžu říct, že se zadařilo, ve čtvrtek jsem zažila první den v nové práci a jsem zvědavá, co všechno se tam naučím a co mi to přinese :)
Co se týče školy, semestr se nachýlil do své druhé poloviny a povinnosti se začaly neuvěřitelně kupit. Seminárky, prezentace, průběžné testy, už i konečné testy a zkoušky (19. 4. mi držte palce!), no a taky bych měla pomalu začít pracovat na diplomce - aspoň si najít nějaké zdroje a rozmyslet si strukturu práce... Opět se snažím zachovat chladnou hlavu, abych se z toho nezbláznila a všechno to zvládla! To by bylo z těch zásadních informací všechno, pojďme na random fotky, opět tu je hodně jídla, spousta květin, káva a okamžiky, které si chci uchovat :)
Mé nejpřirozenější já - vlasy po umytí, žádný makeup a brýle. Kdo chcete, přečtěte si popisek k této fotce u mě na Instagramu a mrkněte se na projekt #ZaNormalniHolky :) / Tulipány, co dostala mamka k brzkému zotavení se z operace.
Pořád doma pijeme kávu Nespresso, většinou jen espresso a hlavně bez mléka! Od začátku roku se mi podařilo úplně omezit cappuccino a celkově mléko v kávě, jsem za to ráda a už na to ani vůbec nemám chuť. / Kroměříž krásná, Kroměříž má!
Dělali jsme si letní vietnamské závitky doma a byla to dobrota! Rýžový papír, rýžové nudle, mrkev, okurek, kuřecí prsa a koriandr. K tomu sójovka a sweet chilli omáčka. Měli jsme velké oči, 5 závitků jsem vážně nesnědla, stěží jsem dala tři :D Každopádně asijská kuchyně nás hodně baví.
Ještě liduprázdno před bazárkem - díky všem, co přišli a nakoupili si u nás blogerek. / První piknik na trávě v oboře Holedná, sendviče se šunkou, sýrem, rajčetem, rukolou a majonézou a k tomu domácí ledový čaj z čaje a sirupu od Manufaktury. A poprvé vytažené Conversky <3
Další echt foodporn - kulatý bochník chleba nařezaný do mřížky a nacpaný vším, co se doma našlo: slanina, plátkový eidam, brie, klobáska. Pak už jen koření a rozpuštěné máslo, kterým se to celé polije a dá zapéct do trouby. Opět jsme to neměli šanci sníst, takže jsme měli dvě večeře :D / Party hard po úspěšně napsaném průběžném testu z veřejných financí. Poprvé se mi stalo, že by někde vyháněli lidi z klubu před 3. hodinou ranní, asi nějaká slabá středa...
Kavárna Pole u Dětské nemocnice stojí za návštěvu! Interiér, nabídka, kafe, jídlo, obsluha i ceny v topu. Brzy čekejte další článek ze série Places in Brno - cafés :)
Kytička od teď již bývalých kolegů, která mi spolu s poukazem do Douglasu udělala ohromnou radost. Ještě jednou díky! / Můj příspěvek ke všem těm insta cliché aneb rozkvetlé stromy a keře musí na jaře být.
A poslední "trápení" jídlem pro vás - domácí portobello burgery, které jsme vymysleli dost spontánně a chutnaly nám příšerně moc! Ogrilovaný portobello žampion nahoře s plátkem cheddaru, karamelizovaná cibulka, majonéza s koriandrem a domácí houska - mňam mňam. / Vyzkoušela jsem s kamarádkou donuty z All in Fresh na České pod hodinama a zkonstatovala jsem, že za 50 Kč jsou velký jak kolo od vozu a hříšně dobrý! Já měla kokos, kamarádka borůvku s mandlemi. Rozhodně jsem tam nebyla naposledy :)
Nespresso podruhé a v pozadí mapa světa z pixers.cz - kam asi pojedeme příště? Že by Švýcarsko? Nebo Vídeň, kde jsme vždycky byli akorát na vánoční trhy, ale pořádně jsme to město nikdy neprozkoumali? Nebo možná objedeme jen pár míst po Česku v létě, uvidíme, jak to všechno dopadne. / A nakonec ještě jeden throwback na ples FF MU, jen jsem vám chtěla ukázat i jednu kvalitní fotku z fotokoutku. Jinak jsem jich dávala víc na FB stránku, tak mrkněte kdyžtak tam a sledujte mě, pokud tak ještě nečiníte ;)

Jak se vám dnešní článek líbil? Nebylo tu na vás až moc jídla? Schválně mi napište, jestli jste si někdy zkoušeli dělat doma vietnamské závitky nebo burgery. Nebo cokoliv jiného, co mi chcete sdělit - už se na vaše komentáře moc těším!

7 komentářů

  1. Tak ty zavitky ma rad přítel me to moc nechutna 😂 jinak opět perfektní fotky a sluší vám to na fotce z plesu.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja zas slintán nad jedlom :D a veľmi Vám to spolu pristane na fotke z plesu :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  3. máš nějaký problém s mlékem? Alergie, nebo proč bez mléka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, s mlékem žádný problém nemám. Jen jsem četla různé články o škodlivosti mléka v kávě, to zaprvé, a za druhé v cappuccinu nepoznáš, jak dobrá nebo špatná káva je, protože to přebije to kvantum mléka. Chci se naučit kávě trochu rozumět, rozpoznávat v ní různé chutě, takže bych časem ráda vynechala i cukr a pila kávu jen tak. Čaj si nesladím už několik let, tak to tak chci mít i s kávou :)

      Vymazat
  4. Veľmi pekné fotky :) Tie šaty na plese ti skutočne pristali

    www.frenchstyle.eu

    OdpovědětVymazat
  5. Mně se článek líbí, mám ráda takové ohlédnutí.:) Zkoušeli jsme si dělat hamburgery, přítel dělá moc dobré, ale je pravda, že je už hoooodně dlouho nedělal :-D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ten koblih musím mít :-D! A skrze zkoušky a další povinnosti držím palce, konec semestru se bohužel neúprosně blíží.
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)