Sleek Matte Me & True Colour lipstick

Další rtěnková recenze na sebe nenechala dlouho čekat! Tentokrát si posvítím na dvě rtěnky od Sleeku, což je značka, kterou hlavně díky paletkám zná asi každá žena. Já od nich dlouho nic nezkoušela, až se ke mně dostala tekutá matná rtěnka Matte Me z Elnina a True Colour rtěnka, kterou jsem vyhrála na Instagramu. Hned na začátek musím vyzdvihnout obaly Sleek produktů - ta matná černá vypadá opravdu skvěle!

Sleek Matte Me tekutá matná rtěnka

Tekutou matnou rtěnku jsem si vybrala v odstínu 433 Rioja Red, což je zcela typická rudá červená barva. Její přesný odstín vidíte na první pohled díky průhlednému obalu. Rtěnka má pěnový aplikátor, který není nijak zkosený ani vytvarovaný tak, aby sedl na rty. Je to takové ploché pádýlko, kterým se ale barva na rty nanáší překvapivě dobře. Aplikátor nabírá hodně barvy, takže jej vždy trochu otřu a začnu nanášet - aplikace je poněkud zdlouhavá, ale zato precizní. Je třeba si dát pozor, aby se rtěnka nikde nepřetáhla, jde totiž docela špatně setřít jen tak prstem. Rtěnka ihned zasychá do matna a vytvoří na rtěch hladkou vysoce pigmentovanou vrstvičku.
Takto rtěnka vydrží přibližně 4 hodiny, přičemž mé rty ani moc nevysušuje a vydrží i nějaké to pití a malé jídlo. I po doplnění drží vesele dál několik dalších hodin - ideálka na plesy a podobné akce. Odličuje se nejlépe olejovým nebo dvoufázovým odličovačem, ale i tak to jde poměrně špatně, počítejte se zapatlanou pusou všude okolo. Chce to aspoň dva tampónky, abyste ji odlíčily beze zbytků. Já jsem moc ráda, že ji ve své sbírce mám, je to podle mě jedna z lepších tekutých matných rtěnek. Za 6ml produktu zaplatíte 180 Kč, na Elninu už tyto rtěnky bohužel nemají, ale pár odstínů je třeba na dekorativka.cz :)

Sleek True Colour lipstick

Tato řada rtěnek je základní řadou Sleeku, najdete v ní jak lesklé, tak matné finiše rtěnek. Já jsem vyhrála odstín 771 Baby doll, což je velmi světlá, jemná růžová barva. Skoro bych řekla, že mi to připomíná cukrovou vatu :) Zrovna tento odstín je v lesklé verzi (sheen) a není tolik pigmentovaný. Tím, že je to takové světlá barva, na mě tato rtěnka působí spíše jako lesk nebo zabarvený balzám na rty. Na mě je popravdě rtěnka hodně světlá a jen tak sama o sobě se mi na mých rtech nelíbí. Jsem pořádná bledulka, a tak to k mému světlému obličeji nesedí. Vyzkoušela jsem ji tedy nanést na tmavší růžovou rtěnku a vytvořilo to docela hezkou barvu. Nicméně ani nemohu posoudit výdrž a celkově jsem z této rtěnky taková rozpačitá. Uvidím, třeba se toto léto konečně víc opálím a najdu si ke světlounké růžové cestu. Tyto rtěnky se opět dají sehnat na dekorativka.cz za cenu 170 Kč, můj odstín je konkrétně TU. Ale upřímně bych spíš investovala do té Matte Me, stojí jen o 10 Kč víc a za tu se mohu zaručit, že se vám bude líbit!
Jak se vám dnešní recenze líbila? Která z těchto rtěnek vás zaujala více? A máte doma něco od Sleeku? Určitě mi v komentářích něco doporučte, chci od této značky vyzkoušet něco dalšího a uvítám tipy :) Mějte se krásně a díky, že mě čtete!

13 komentářů

  1. Hrozně se mi líbí červený odstín matné rtěnky, ale pro mě je nositelnější ta druhá, růžová rtěnka. Od Sleeku doma bohužel nic nemám. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Matte Me mám doma, a presne, to odličovanie je dosť náročný proces :) i keď už som si zvykla, že pri dlhej výdrži si musím nachystať automaticky aj dvojfázový odličovač :) horšie je, keď som celá nalíčená a výjdem si mimo pier a potom to opravovanie nie je také jednoduché :) inak ale krásna farba :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo přesně tak, odličování a případné opravování rtěnky mimo rty je fakt boj! Když odličuji komplet celý makeup, tak se s tím nějak poperu, ale jinak to je poněkud nepříjemné. Ale zvykneš si, to je jasný :) Za tu výdrž to stojí!

      Vymazat
  3. ta červená je krásná :) Já mám od Sleeku paletku :)

    JANNIEBEL

    OdpovědětVymazat
  4. Matte Me rtěnka fakt vypadá dost dobře, jen já bych zvolila osobně jiný odstín, já na ty červené odstíny jim nemohu přijít na chuť a že bych je začala nosit někam ven, to ne. :)
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, ne každý na to je, já s červenými odstíny začala a nosím je pořád hodně ráda. A přijde mi, že komplimenty na rtěnku dostávám nejčastěji právě, když mám rudé rty :) Tak třeba si k tomu také najdeš cestu!

      Vymazat
  5. Krásné barvy, já teď hledám nějakou matnou nude rtěnku, která by nebyla zase příliš drahá, máš nějaký tip? :)
    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej tak matnou nude popravdě žádnou nemám, takže asi nic nedoporučím. Napadá mě jedině od NYXu Soft matte lipcream, tam určitě mají i nějaký nude odstín, ale záleží, jak máš NYX dostupný a jestli je pro tebe 180 Kč moc :)

      Vymazat
  6. No tak teď jsi mě hodně potěšila, mockrát děkuju! Snažím se články připravovat pečlivě a se zvážením, co by vás mohlo bavit, jsem ráda, že to někdo ocení :)

    OdpovědětVymazat
  7. wow, ta barvička je boží a souhlasím, článek se ti povedl a fotky jsou taky moc hezké :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  8. Matte Me je fakt úžasná barva, zajímalo by mě, jak by mi držela, protože prostě s tím mám pořád problémy, jediný co mi fakt chvíli vydrží je 16H lip colour od Dermacolu, ale tam mě štve, že jsou všechny lesklý, potřebuju nějakou matnou, ale trochu cenově dostupnou... :/ :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)