Valentýnské cupcakes

Valentýn je svátek, který rozděluje lidi na ty, co ho rádi slaví a na ty, kterým je absolutně ukradený. Najdou se i tací, kteří ho sice vyloženě neslaví, ale nijak jim nevadí a zajdou si aspoň s partnerem nebo klidně i s kamarádkou někam na kávu, dortík, večeři, vínko nebo do kina (na 50 Odstínů fakt ne!). Asi tušíte, kam se řadím. Valentýna moc neřeším, ale je to aspoň super příležitost upéct nějakou dobrotu, na které si pochutnáme s Tomem oba.
Letos jsem vsadila na cupcakes s tvarohovým krémem, který jsem obarvila na růžovo, a na ozdobu jsem použila srdíčka Haribo, která asi všichni dobře znáte. Samotné těsto na cupcakes je ohromně jednoduché, ani krém není nijak pracný. Tak se inspirujte a nějakou takovou slaďárnu taky upečte :)
Těsto: 1 a půl hrnku polohrubé mouky, půl hrnku cukru moučka, půl hrnku mléka, 5 lžic oleje, 1 prášek do pečiva, špetka soli, marmeláda
Krém: půl vaničky tvarohu, 30-35 g cukru moučka, čtvrt kelímku smetany ke šlehání, vanilkový extrakt, potravinářské barvivo
Postup: Všechny ingredience na těsto kromě marmelády smíchejte, vznikne hustší těsto, které naplňte do košíčků na muffiny. Dejte vždy cca 1 lžíci těsta, potom lžičku libovolné marmelády a menší lžici těsta tak, aby košíčky byly plné max do 2/3 své výšky. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 min. Pokud nechcete, aby muffiny měly čepičku, pečte klasicky, jinak je lepší horkovzdušná trouba. Po upečení nechte muffiny zcela vychladnout a mezitím si připravte krém. Na ten stačí prošlehat tvaroh, přidat cukr, vanilkový extrakt (nebo klidně i vanilkový cukr) a na konec i smetanu. Vznikne hladký krém, který naplňte do zdobícího sáčku a ozdobte s ním muffiny. Ozdobit nebo posypat je samozřejmě můžete čímkoliv, recept je hodně univerzální, nemusí být jen na Valentýna :)
Z těsta mi vyšlo 8 muffinů a krém z tohoto množství ingerdiencí na ně vystačil tak akorát.
Dámy, dejte mi vědět, jestli k Valentýnu také něco tématického pečete. A slavíte tento svátek? Opět se moc těším na vaše komentáře :)

10 komentářů

  1. Taktiež Valentín veľmi neriešim, ale vecičky ohľadom toho sa mi veľmi páčia. Ako napríklad pečenie dobrôtok v tvare srdiečok či typických valentínskych farieb. "Kapkejky" vyzerajú veľmi chutne.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  2. Cupcakes mám ráda, ty tvoje vypadají moc pěkně, určitě musí být moc dobré :)
    Valentýn šel každý rok vždy kolem mě, snažila jsem se tento svátek neřešit, ale tento rok je to trochu těžší a budu se snažit z toho nebýt smutná, protože ten koho já chci bude s někým jiným... Už teď vám, že se v úterý budu muset na test, tak přijdu na jiné myšlenky :D

    Kosmetické radosti za poslední dobu

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, vypadá to tak skvěle, že bych si hned jeden vzala. Děkuji moc za recept, už se těším až si je upeču ♥
    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
  4. Já nějak Valentýn neřeším, ale cupcakes se ti povedly! :)

    OdpovědětVymazat
  5. tie vyzerajú krásne! mňamka :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Valentín neriešim, ale zase ho ani nejako neodsudzujem. Láska sa má vyznávať počas celého roka a nie len v tento jeden komernčý sviatok, ale aj tak je to milé, ak si na Vás niekto spomenie :) Cupcakeky vyzerá skvele! xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  7. Já se řadím asi do stejné skupiny jak ty, moc ho neřeším, ale na druhou stranu bych radost udělat chtěla:)Trošku to v té hlavě mám.
    Cupcakes jsem ještě nikdy nepekla, říkala jsem si, že to musí být strašně složitý s tím krémem a tak, ale nevypadá to tak pracně, jak jsem myslela. Třeba se k tomu někdy dostanu.:) Jinak moc se ti povedly.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Jů, ty jsou nádherné a určitě budou i výborný :) moc se Ti povedly

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ty se ti hodně povedly :O Já jsem se přišla trochu inspirovat, sice ne k valentýnu, ale k našemu 3tímu výročí s přítelem. Vůbec netuším, co mu mám vymyslet, ale sladký to on fakt rád, takže bych mohla něco podobného zkusit. No a nebo mě napadlo tohle :D Co myslíte, není to moc?

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)