Jak si organizuji diář?

Tímto článkem bych chtěla navázat na vámi dost oblíbený článek o mém time managementu (odkaz) a ukázat vám, jak si organizuji svůj diář. Nechám vás do něj nahlédnout hlavně ve videu, které najdete na mém kanále a taky na konci tohoto článku, ale pro ty z vás, co preferují psanou podobu a fotky, je tu právě tento článek. S fotkami jsem si mimochodem docela vyhrála a jsem na ně pyšná, co myslíte vy?
K plánování článků na blog používám měsíční plánovač, díky kterému mám hezky přehled o časovém rozmezí mezi články. Video vydávám každou středu a stříhám ho většinou o víkendu - to si do plánovače také píšu, stejně tak jako pokud je potřeba natočit ještě detailní záběry nebo nafotit nějaké produkty k recenzi. Pomáhají mi v tom nálepky z fleppi.cz, které už se u mě na sociálních sítích objevily několikrát a dost vás zaujaly. Já budu brzy objednávat znovu :) Přemýšlím, na co bych využila tento plánovač, kdybych neblogovala - třeba na cvičení, úkoly do školy, plánování směn v práci. Je to jen na vás!
Na každý týden si vždy sepisuju to-do list s úkoly, které v daném týdnu potřebuju splnit, ale nezáleží tak úplně na tom, který den to udělám. Pokud mám povinnost na konkrétní den, nalepím si tam samolepku To-do, Nezapomeň, Koupit, Zavolat, atd. Nebo, pokud je toho více na 1 den (hlavně ve zkouškovém období), využívám mini to-do listy opět v podobě samolepek a potom si to odškrtávám. Tento typ samolepek mám z vas-kreativni-svet.cz, ale najdete je i na fleppi.cz. Když už jsme u těch pomůcek - zlaté kancelářské sponky jsou z Tigeru a jsou super fotogenické! Využívám je na založení aktuálního týdne a také na založení stránky na poznámky, kterou využívám opět k plánování článků na blog.
Kdyby vás ještě cokoliv napadlo k organizaci času a diáře, co jsem ve článku a videu nezmínila, ptejte se v komentářích. Ale snad jsem obsáhla vše a vy se aspoň něčím z toho, co dělám já, inspirujete :) Dejte mi vědět, jak si vedete diář vy, a pokud máte taky diář od ACOS, jak jste s ním spokojené? Těším se na vaše postřehy v komentářích!

9 komentářů

  1. Taky by se mi líbil takovýhle velký přehledný diář, ale používám diářky paperblanks, protože jsou krásně malé a můžu je tahat všude ssebou :)

    Můj blog: Cosmokočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému vyhovuje něco jiného, to je jasné :) Tenhle formát je pro mě tak akorát, asi bych větší (myšleno spíš tlustějši s kružkovou vazbou nebo deskami třeba) diář nechtěla.

      Vymazat
  2. Bez diáře ani ránu, letos jsem zaivestovala do Momentíčku. a klasika barevný fixky, samolepky a lepíky, bez nich to nejde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten by pro mě nebyl, štvala by mě ta kroužková vazba a to, že ty stránky jsou vyndavací. Ale jinak se mi vevnitř moc líbí! S příslušenstvím to máme podobně :)

      Vymazat
  3. Bez diáru by som bola ako bez hlavy, čo nie je v ňom, to neexistuje haha. Ja mám diár od Doller a nemenila by som, ale aj tento od dievčat z Cupofstyle je krásny :) Môj diár funguje podobne ako tvoj, ja si doň ešte aj kreslím :D a čo sa týka samolepiek do diara, tak tie milujem, mám ich kopu a využívam ich skoro stále, pekne dotvoria celý vzhľad a obsah. xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doller by se mi také určitě líbil, ale asi by mně trošku vadilo to, že není datovaný. Jsem zvyklá mít diář na kalendářní rok, nechtělo by se mi tam dopisovat datumy :D Ale taky bych si do něj určitě kreslila, celkově ten koncept se mi zamlouvá, že podporuje kreativní myšlení :)

      Vymazat
  4. Já jsem v plánování diáře celkem flákač, hodně na něj zapomínám a tak kolikrát plány skončí na papíře většinou někde vedle zápisu do školy. Ale když na něj nezapomenu hodily by se mi ty samolepky, nevím jestli jsem to už někam nepsala, ale fakt se mi moc líbí.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To má takto hodně lidí, že diář sice má, ale zapomíná na něj. U někoho to je jenom o zvyku, já jsem se to taky musela "naučit" a teď bez diáře nedám ani ránu, co není v něm, tak nevím! Ale někdo na to prostě není ten typ a má poznámky napsané úplně všude. Já jsem celkově hodně organizovaný člověk no :D

      Vymazat
  5. Achjo, také bych chtěla být tak organizovaná :D :) Ale přemýšlím o nálepkách z Fleppi a třeba by mi to potom šlo líp! :D Už je pokrok, že mám dva diáře (na blog a na ostatní) a zatím do nich zapisuji :-O :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)