My travel bucket list | Místa, kam se někdy chci podívat

https://thecultureur.com/wp-content/uploads/2012/11/vinyl-wall-map-800x491.jpegZdroj: The Cultureur

Ahoj! Tak si tak sedím doma, mám dnes za sebou poslední francouzskou zkoušku, nicméně před sebou (už ve středu) další českou zkoušku. A pěkně těžkou. A ústní. Nedávám si velké naděje, tato zkouška opravdu bude od slova zkusit. Nicméně jsem v neustálém zápřahu už skoro 2 měsíce v kuse, když nepočítám těch pár dní přes Vánoce, kdy jsem si vážně dala voraz. A jak tak nad tím přemýšlím, začal ve mně hlodat narůstající pocit, že potřebuju někam vypadnout. Jak víte, miluju cestování a když je příležitost a peníze, snažíme se s Tomem někam vyjet. Aspoň v létě, ale když to jde, tak i častěji. No a teď mě to zase láká. Aspoň nějaký jednodenní výlet, někam po republice. Prostě zase zažít ten pocit, že poznávám něco nového, co mě obohatí! 

Tak jsem si řekla, že tady vlastně dlouho nebyl žádný článek o cestování. Naposledy jsme byli v září v Krakově a od té doby nic. A jelikož minimálně do února se nejspíš stejně nikam nepodívám, chtěla jsem si veřejně na blogu aspoň sepsat svůj travel bucket list. Rozepíšu se o místech, která bych jednou chtěla navštívit - jednou, až budu pořádně vydělávat a nebudu muset řešit, kolik mě co stojí. Třeba tím někoho z vás inspiruju, a když ne, můžete mi napsat, kam byste se naopak chtěli někdy podívat vy. Nebo pokud jste na některém z mých vysněných míst byli, taky mi to napište, jaké to bylo.

Amsterdam

Začneme něčím, co by se mohlo zrealizovat poměrně brzy. Do Amsterdamu nás to s Tomem táhne už minimálně dva roky, nicméně k cestě nikdy nedošlo. Důvody? Letenky z Brna do Eindhovenu jsou sice levné, ale pak se dostat do Amsterdamu vyjde na stejně tolik peněz. A to nemluvím o ubytování, které je i přes Airbnb dost drahé. Takže jsme to zatím vždy odložili a zvolili víc low-cost variantu. Do Amsterdamu chci hlavně kvůli duchu toho města, projet to tam celé na kole, dát si hranolky, samozřejmě nějaký ten vesmírný koláček O:-) Podívat se do domu Anny Frankové, chillovat u kanálů... Jo, to by šlo!

Zdroj: Etsystatic
 

Slovinsko, Švýcarsko

Do Švýcarska jsem chtěla jet na Erasmus, ale bohužel to tehdy nevyšlo a teď už tam vycestovat nejde, jedině přes Freemovers program, kde ale nedostáváte stipendium = blbý. Ta země mě ale neskutečně láká, ať už svým postojem vůči EU, svou neskutečnou přírodou nebo vyspělou ekonomikou. Nechtěla bych jen do Ženevy nebo Lausanne, chtěla bych tu zemi procestovat křížem krážem, vidět města i údolí, hory a jezera. To samé Slovinsko - Lublaň je super, ale i tam je rozhodně super cestovat po přírodě. K cestě do Slovinska mě hodně inspirovala Kačka ze Smoothcooking a druhá Kačka z Kate's cuisine, obě tam byly letos v létě a ty vlogy! Jo, tam bych taky chtěla.

Španělsko, Portugalsko

Přesněji Barcelona a Porto. Porto mě baví už nějakou dobu, hodně se tam jezdí na Erasmus (zdravím Baruš) a já na svém Erasmu potkala kamarádku, která odtamtud pochází. Tudíž je jasné, že tam někdy pojedu ji navštívit a už se na to fakt těším! Jen škoda, že tam nelétají přímo nízkonákladovky, taky to není nejlevnější záležitost. A pak je tu Barcelona. Kdo by nechtěl vidět Sagrada Família, která se ještě pořád dostavuje. K Barceloně mě zase hodně inspirovaly vlogy Lucky a Nikči z ACOS, utvrdily mě v tom, že tohle město chci taky navštívit.

Severské země - Švédsko, Dánsko, Norsko?

Pokud už mě nějakou dobu sledujete, asi víte, že miluju severské krimi. Jak v knížní, tak filmové a seriálové podobě. Nejmilejší severský počin je pro mě seriál Most, který se odehrává napůl v Kodani a napůl v Malmö. Tato dvě města spojuje známý most Oresund, po kterém se jednou chci projet. Jen kdyby to nestálo přes 50 eur jedna cesta :D Zkrátka díky tomu prostředí v severských kriminálkách chci tyto země navštívit čím dál tím více. I Norsko, kde byla kamarádka na Erasmu a našla si tam přítele, takže neustále vidím nějaké krásné fotky. Vezměte mě tam někdo hned, prosím!

Zdroj: Projectinspo
 

Vietnam

A teď se dostáváme k těm poněkud méně dostupným destinacím. Nás s Tomem nikdy nelákala Amerika. Jo, možná se tam jednou podíváme, ale spíše bychom cestovali po národních parcích, New York nás nechává chladnými. Zato Vietnam a celkově ta jižní Asie, to je něco jiného. Oba jsme si zamilovali vietnamskou kuchyni (kdo taky miluje bun bo nam bo, ať se přihlásí!), kamarádi procestovali Vietnam a pak je tu do třetice další Kačka, tentokrát z My cooking diary, která s přítelem byla ve více zemích jižní Asie. To mě opět utvrdilo v tom, že minimálně do Vietnamu chci. Tam je v podstatě drahá jen ta letenka, ubytování a jídlo tam už budou hračka :)

Japonsko

Nakonec tu máme Japonsko, zemi vycházejícího slunce a ostrovní stát v jednom. Ta země je tak odlišná od všeho, co známe, že mi neuvěřitelně imponuje. Chci vidět jak Tokyo, tak sopku Fudži. A ochutnat japonské jídlo, které patří k nejzdravějším na světě. Prostě poznat tu jejich jinou kulturu, věřím, že to bude dost obohacující.

Tohle jsou místa, která mě napadla hned, když jsem přemýšlela o tomto článku. Určitě by se jich našlo daleko víc, já bych nejradši procestovala celý svět, ale budu se krotit :) Napište mi, jestli máme nějaká místa společná! Nebo patříte k těm, které láká USA? Těším se na vaše komentáře a přeji vám, ať se i v roce 2017 vydáte někam na cestu do neznáma a ať vám to přinese spoustu nových zkušeností!

21 komentářů

  1. Amsterdam je super! Mám v tomto městě svoji soukromou malou závislost, jen je tam fakt strašně draho. Slovinsko a Barcelonu plánuji taky, ještě bych se ráda podívala do Irska (a taky Thajska, ale to až jednou).

    OdpovědětVymazat
  2. Ten Amsterdam vám moc přeju, pro mě to byla láska na první návštěvu. Jen teda pravda, že úplně levno tam není. Jinak Barcelona mě taky moc láká.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, jak já ti rozumím! Cítím se naprosto stejně, a to dělám v létě magisterské státnice na právech, teď diplomka, no hrozný vyhlídky! Na podzim jsem procestovala Belgii křížem krážem a zamilovala jsem si ji, Amsterdam mě taky hodně láká. Hrozně mě lákají severní země, Švýcarsko, Petrohrad..a z toho méně reálného USA, Kanada, Izrael a nějaká ta jižní Asie:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to soucítím a držím palce, ať to všechno zvládneš, mě to čeká zase za rok :( Petrohrad bych taky ráda viděla, stejně tak Kanadu. Izrael mě primárně neláká, ale z fotek od Káji z Food Paper Travel vypadá minimálně Tel Aviv zajímavě! Tak ať se nám to splní :)

      Vymazat
  4. Pekný článok. Do Amsterdamu ma to ťahá od vetdy, čo som videla film Na vine sú hviezdy. Veľmi by som sa tam chcela raz pozrieť. A zo severských krajím by som rada osobne navštívila Fínsko.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  5. No, na levny ubytování ve Vietnamu bych nespoléhala :D :/
    no nic..budu nam držet palce, ať vyhrajeme ve sportce, ať to mužeme všechno procestovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ne? Tyjo vlastně jsme ještě furt neuskutečnily nějakou tu kavárnu a tvoje vyprávění o Vietnamu! Po zkouškách se musíme konečně domluvit, ještě mám furt ten tvůj atlas :D :D Jo sportku by to chtělo každopádně vyhrát!

      Vymazat
  6. Já bych se chtěla podívat do Japonska a taky do Slovinska a Švýcarska, doufám, že se mi moje plány splní :).
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  7. Amsterdam je nádherný (a drahý :DD), ten určitě doporučuji - ale tip, 4 dny tam bohatě stačí, my jsme byly na 3 dny s kamarádkou a stihly jsme všechno co jsme chtěly a ještě i místa, které jsme neplánovaly, ale shodly jsme se že být tam o den navíc, tak vyrazíme někam za Amsterdam na výlet. :) Jinak Norsko mě také MOC MOC MOC láká, nebo Švédsko - Stockholm je ted na první příčce míst, kam se vážně moc chci podívat. :)
    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stockholm rozhodně doporučuju! Překrásné město, do kterého jsem se doslova zamilovala, takže určitě nebudeš zklamaná. Akorát teda šíleně drahý...

      Vymazat
  8. Vietnam mě čeká letos a už se nemůžu dočkat! :) Mám to s přítelem úplně stejně jako vy dva, taky nás vůbec neláka USA, ale třeba Jižní Amerika nebo Asie, to je prostě něco pro nás. Jinak letenky do Vietnamu nejsou nějak extra drahý, daj se sehnat i za 10 tisíc, což je paráda. A naprosto chápu tvoji touhu po navštívení severských zemí. Byla jsem loni v Helsinkách a před 2 lety ve Stockholmu a naprosto jsem si to tam zamilovala. Škoda jen, že tam to už teda drahý fakt je... :/

    OdpovědětVymazat
  9. My si Ani koupili s přítelem letenky přímo do Amsterdamu a ubytko jsem zařídila přes Booking :) tak frčíme v únoru a už se moc těším

    OdpovědětVymazat
  10. ja by som ai najradšej išla niekde do Ameriky ♥ to je môj veľký sen, a z tvojích možností som bola v Amsterdame a hneď by som sa tam vrátila ♥

    OdpovědětVymazat
  11. skoro vo všetkom sa stotožňujem :) super miesta, nech ti každý jeden výlet vyjde ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  12. Stockholm, København, Odense (Denmark) a Talin (Estonia) jsou krásná místa :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Já trávím hodně času ve Španělsku a tak můj životní cíl je tam zkusit jednou žít, alespoň na chvíli. Jinak s kamarádkou přemýšlíme o Milánu, tam mě to dost láká. Jinak kam mě to vůbec neláká jsou města jako Německo a státy východní Evropy typu Ukrajina, Bulharsko atd.. Nevím proč ale asi bych si tyto země nevybrala s nadšením.

    OdpovědětVymazat
  14. Jsem moc ráda, že jsem měla možnost se dnes s tebou setkat osobně. Naživo jsi ještě milejší a krásnější :-) Ať se ti splní všechna tvá cestovatelská přání! Já doufám, že nám letos vyjde namixovaný trip (hory x moře) po Slovinsku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem moc ráda, že jsi mě oslovila! Občas mi někdo napíše, že mě potkal tam a tam, ale bál se za mnou jít. To je úplně zbytečné :) Ty jsi taky moc milá, jsem ráda, že mám takové skvělé čtenářky. A trip po Slovinsku vám moc přeju a v dobrém závidím. Kdybychom měli auto, tak je to o něco jednodušší něco takového naplánovat. Tak někdy do budoucna to určitě všechno vyjde :)

      Vymazat
  15. Moc pěkný článek, Aničko! :) Chápu ten pocit, že se dusíš a vše na Tebe padá. Měla jsem to před rokem a byla jsem neskutečně ráda, že jsem v létě mohla s kamarádkou vyrazit do Říma. Asijské země mě vůbec nelákají, ale letos bych chtěla navštívit Barcelonu. Možná vyjde i Londýn a Amerika, ale kdo ví :) Severské země jsou také mým velkým snem, stejně jako právě USA. Přeji Ti, aby se Ti podařilo co nejvíce cest úspěšně zrealizovat!

    OdpovědětVymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  17. Narazím na tenhle článek,zrovna když plánuju cestu do Londýna, vracím se a neskutečně se těším :) Tentokrát po vlastní ose. Mě láká Polsko- Gdaňsk, Lodž atd. tento rok tam snad budu cestovat. Pak mám cestovní sen ve formě Toskánska (ale to už víš), po návštěvě Říma jsem si Itálii zamilovala. Provance, Amsterdam, Kodaň,Skotsko, možná bych se vydala i někam víc na východ, ale to je zatím ve hvězdách. Nutkání někam vypadnout mě přepadá celkem často :)
    OdpovědětVymazat

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)