Rimmel novinky - podzim 2016 | 2. část

Jak jsem psala v předešlé recenzi na novinky od Rimmelu, produkty se ke mně dostaly s asi měsíčním odstupem, a tak dnes přicházím s recenzí na tu druhou várku. Tentokrát jsem v balíčku našla tři rtěnky z řady The Only One, trio na konturování obličeje a krémovou tvářenku Royal Blush. Rtěnky už znám, jednu z této řady mám doma, ovšem ty s červeným obalem jsou matné. Na trio jsem byla moc zvědavá a na krémovou tvářenku asi nejvíc natěšená, protože doposud jsem zkoušela jen pudrové tvářenky.

Rtěnky The Only One

Začnu s designem rtěnek a začnu hned zostra. Ne, ten červený obal se mi opravdu nelíbí, rtěnky vypadají lacině. Rimmel měl raději zůstat u černého obalu jako u klasické řady The Only One rtěnek, akorát ho měl udělat do matna, aby se řady jasně rozlišily. To je první mínus. Další mínus je ta šílená vůně, která sice na první přičichutí může vonět hezky, ale věřte, že po krátké době vám to začne smrdět a být nepříjemné. Ta vůně je hodně sladká a hlavně chemická, bohužel jde cítit i při nošení na rtech.
I přes tyto skutečnosti jsem rtěnky otestovala, abych viděla, jestli obstojí aspoň co se komfortu na rtech a výdrže týče. Z matných odstínů mi přišly 500 Take the stage, sytá červená, a 200 Salute, mauve s růžovým nádechem. Z klasické řady mi Rimmel poslal odstín 210 Mauvement, která je dost podobná té matné Salute, ale je více do mauve, nude tónů, není tak narůžovělá.
Na swatchích vypadají hezky, že? Nanášení na rty je super rychlé a příjemné, rtěnka hezky klouže. Ale to je zároveň i kámen úrazu, protože ona klouže i pak ze rtů. Bez konturky se rtěnka divně rozpíjí na okrajích rtů a utíká tam, kam nemá. Pravda, rty sice nevysušuje, naopak mám při jejím nošení hydratující pocit, ale zase kvůli tomu moc dlouho nevydrží. Stačí káva nebo malá sváča a rtěnku už je potřeba poupravit. No, celkově z těchto rtěnek vážně nadšená nejsem, když si je chci vzít, musím myslet na spoustu věcí navíc, což se mi u jiných rtěnek neděje. Takže The Only One za mě ne...

Konturovací a rozjasňující paletka Kate

S podobnými paletkami se poslední dobou roztrhl pytel, a tak ani Rimmel nezůstává pozadu. Tuto paletku navrhla Kate Moss včetně obalu, ten se mi moc líbí. Kombinace černozlaté na obalu nikdy nezklame. Líbí se mi i rozdělení pudrů, které je asymetrické, ale zároveň je to udělané tak dobře, aby každá část paletky byla přibližně stejně velká a dalo se z ní v pohodě nabírat štětcem. Všechny tři pudry jsou jemně namleté, moc hezky pigmentované (což znamená tak akorát - ani málo, abyste štětcem v paletce museli šmrdlat půl hodiny, ani moc, aby se po mírném ťupnutí do produktu konala na tváři Marfuška) a při aplikaci nepráší. Vytvořím si s nimi přirozené líčení, které mi vydrží dost dlouho. Celý den úplně ne, ale na odpoledne v práci nebo ve škole to stačí.
Paletka se vyrábí ve třech odstínech, 001 Golden sands je určený pro světlou pleť, 002 Coral glow pro světlou až střední (ten mám já a odstínově mi naprosto vyhovuje, i když jsem běloba) a 003 Golden Bronze pro střední až tmavý tón pleti. Paletka stojí 199 Kč, má 18,5 g a určitě se řadí k těm použitelným konturovacím paletkám z drogerie. Tak ji vyzkoušejte :)

Krémová tvářenka Royal Blush

Tahle tvářenka je dost malinká, její čtvercové balení je hodně skladné, a tak bude super i na cestování. Tím, že se jedná o krémový produkt, se ani nemusím bát, že by se mi rozpadla, kdyby spadla na zem. Tvářenka Royal Blush disponuje zajímavou cream-to-powder technologií - v obalu se chová krémově, ale při nanesení na pleť se její textura změní na pudrovou. Je to něco neuvěřitelného, s tvářenkou se nádherně pracuje, hezky splyne s pletí a nevytváří žádné nepřirozené linie. Stačí ji lehce nabrat na prst, rozetřít po jablíčku tváří a je to.
Royal Blush je dostupná ve čtyřech odstínech, 001 Pech Jewel, 002 Majestic Pink, 003 Coral Queen a 004 Regal Rose, kterou mám já. Je to odstín, který ještě nemám, taková starorůžová s nádechem do cihlova - nádherná barva. Tvářenka se hlavně díky extra snadné aplikaci a super přirozenému efektu na tvářích stala mým velkým oblíbencem. Ráno po ní sahám úplně nejčastěji a vím, že mi dlouho vydrží. Opět nedá celý den, ale několik hodin hravě zvládne. Její obsah je 3,5 gramu a doporučená cena 169 Kč. Na tento produkt určitě v drogerii mrkněte, doporučuju!

Co říkáte na tuto várku Rimmel novinek? Vzala jsem to od nejhoršího po nejlepší, snad jste si z mé recenze každá něco odnesla a půjdete novinky do drogerií omrknout. Nebo už máte něco z toho doma? A jak jste s tím spokojené? Těším se na vaše komentáře :)

7 komentářů

  1. Ten červený obal se mi taky moc nelíbí no, i když odstíny jsou super :) Není ten konturovací pudr moc teplý? Já jsem se koukala na něj v drogérce a tohle se mi na něm úplně nelíbilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odstíny se povedly, ten zbytek bohužel ne, je to škoda. A ten pudr pro většinu lidí asi bude docela teplý, pro mě jakožto bledulku je fajn, aspoň mi "zahřeje" obličej trochu :) Ale mohl by ti vyhovovat jiný odstín té paletky, tam jsou ty pudry jiné.

      Vymazat
  2. Nejvíce mě zaujala krémová tvářeka, má i moc hezký odstín! U té paletky se mi odstín tvářenky příliš nezamlouvá, ale jako zase je praktická třeba na cesty.. :)
    BLOG EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to velice zvláštní odstín, takový hodně do broskvova, korálova. Bude super spíše na jaro/léto :)

      Vymazat
  3. No já o rtěnkách četla dost negativních recenzi i na výdrž, škoda protože se mi líbí odstíny! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, jak píšu, stačí kafe nebo něco malého k jídlu a už jsou pryč.. Po dvou hodinách nikde nic :(

      Vymazat
  4. tie rúže, úúú :O naozaj podarené odtiene :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)