Places in Brno | Monte Bú

Do třetice (všeho dobrého) je tady článek o brněnské restauraci Monte Bú. Její název je odvozen od místa, kde se restaurace nachází, Kraví hoře se v brněnském hantecu říká právě Monte Bú. Do restaurace se lehce dostanete, když dojedete čtyřkou na konečnou, na Náměstí míru. No a jak už název napovídá, restaurace se zaměřuje zejména na maso, hlavně na lahodné steaky, ale mají i burgery a spoustu dalších jídel.

Prostředí restaurace, obsluha

Monte Bú je zařízeno jako typický steakhouse, co nás s Tomem ale úplně dostalo, byly masivní židle potažené kravskou kůží. No, jestli tohle neznačí nádech luxusu, tak už nevím co. V restauraci se nechází i obří akvárium s různými rybami a taky krb. Možná jediné, co bych vytkla, je parkoviště a přístupová cesta k restauraci - nazvala bych to jednoduše tankodrom, který se v případě deště mění spíše v betonové rybníčky. To by chtělo do budoucna rozhodně opravit!
Obsluha k nám byla moc milá, obsloužili nás hned, ani na jídlo jsme nečekali dlouho, spíš naopak. Než nám ho donesli, tak jsme ještě dostali předkrm v podobě domácí játrové paštiky, ta byla vážně výborná. Na to, že já paštiky vůbec nejím, tahle mě zaujala vlastně už před rokem, kdy jsme Monte Bú navštívili v rámci firemní večeře s kolegy.

Jídlo

Tom ten den vůbec nestihl obědvat kvůli práci, a tak zvolil pořádný žvanec - dvojitý burger Double Cheese z vyzrálého hovězího Aberdeen Angus. K burgeru dostal i porci hranolků v roztomilé malé fritézce, plus ještě porci salátku coleslaw. Samozřejmostí bylo, že se jej obsluha zeptala na propečenost masa, Tom si vybral medium rare. Vidíte, to jsem zapomněla zmínit - Monte Bú má vlastní zrárnu masa, takže o jeho kvalitu se rozhodně nemusíte bát, tady masu stoprocentně rozumí.
Já jsem se inspirovala u Terezky a dala si fish & chips s domácí majonézou, hráškem, také hranolkami a coleslawem. Líbilo se mi, že ryba byla naservírovaná v "novinách" tak jako v Anglii. Oběma nám moc chutnalo, jídlo bylo opravdu vynikající a porce solidní, oba jsme měli problém to dojíst.

Shrnutí, ceny

Jak už jste určitě poznali, z Monte Bú jsme odcházeli naprosto spokojeni a určitě to nebyla naše poslední návštěva. Na oslavu výročí nebo na firemní večírky je tato restaurace jako dělaná. Pokud si chcete dopřát trochu luxusu a rádi byste ochutnali kvalitní steaky, určitě si do Monte Bú zajděte. Ceny jsou tam, pravda, trochu vyšší, ale u takové restaurace s nabídkou hovězího masa se to dá čekat. Pro představu - za fish & chips zaplatíte 170 Kč, za double burger 280 Kč.
Byli jste už někdy v Monte Bú? Pokud ano, sdílíte mé dojmy? Těším se na vaše komentáře :)

5 komentářů

  1. keď som bola v Brne, presne tam som chcela ísť, no nakoniec sa to nekonalo :D pekné miesto a hlavne článok :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, fotky se ti také moc povedly! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tam jsem nikdy nebyla:) ale jídlo vypadá fakt dobře, hned bych si dala:)


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Ten hamburger bych taky ráda vyzkoušela, asi tam budu muset ještě jednou zajít :-) Jinak příjezdová cesta do Monte Bú je opravdu hrozná.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)