Places in Brno - Piazza Ristorante

Poslední dobou to tady byla samá kosmetika, outfity, líčení, apod. A jak víte, já na blogu píšu úplně o všem, co mě baví a co mám ráda. Jídlo a navštěvování brněnských podniků k mým zájmům rozhodně patří, proto jsem tu dnes s recenzí na jednu restauraci, kterou najdete v samém centru Brna - na náměstí Svobody. Piazza Ristorante se konkrétně nachází ve 2. patře obchodního centra Omega a jedná se o restauraci se středomořskou kuchyní. Já ji měla možnost navštívit v rámci voucheru od Con Gustro group, společně s dalšími dvěma restauracemi, které vám tady představím v dalších článcích.

Prostředí restaurace, obsluha

Vzala jsem s sebou Toma a zašli jsme si na parádní večeři. Už při prohlížení menu na webu jsem si říkala, že to bude poněkud "lepší" restaurace, a to se potvrdilo i při vstupu do Piazzy. Vevnitř to vypadá jako někde v Itálii, k čemuž přispívá jak plakát z Benátek přes celou stěnu, tak i další menší obrázky z míst v Itálii po stěnách, zkrátka celý styl zařízení restaurace. Hned při příchodu se nás ujala servírka, která nám nabídla odložení kabátů, ochotně nám pomohla s výběrem vína a celkově musím obsluhu v Piazze jen pochválit. Vědí, co mohou hostů nabídnout a chovají se k nim s úctou.

Předkrmy

Při čekání na jídlo, které bylo mimochodem příjemně krátké, nám obsluha nabídla i výběr předkrmů, kde nechyběli ani lanýži. To je věc, kterou jsem takto "naživo" viděla úplně poprvé v životě a v Piazze nabízeli z lanýžů různé pokrmy, je totiž zrovna jejich sezóna. Já jsem radši zvolila větší klasiku, a to chlebíček s parmskou šunkou a nějakým sýrovým krémem.

Jídlo

K jídlu jsem si vybrala italské risotto s krájenými i sušenými rajčaty, s krevetami a bylinkami. Krevety naprosto miluju, rajčata jsou mou nejoblíbenější zeleninou, tak jsem se těšila, jaké risotto bude. A musím říct, že naprosto předčilo má očekávání. Krevet v risottu bylo opravdu hodně, což se jen tak nevidí. Spolu s rajčaty to vytvořilo delikátní chuť, pochutnala jsem si jako dlouho ne :)
Tom zvolil houbové lasagne s pancettou a třemi druhy sýrů a také nešlápl vedle. Pokud už jste někdy byli v italské restauraci nebo pizzerii, asi víte, že Italové používají směs hříbků v takovém sladkokyselém nálevu a spolu s čerstvými žampiony ji používají do různých pokrmů. Přesně tahle směs byla i v těchto lasagních, mňam! Pancetty tam mohlo být prý poněkud víc, ale i tak si Tom pošmákl a ke konci už skoro nemohl, bylo to hrozně syté.

Shrnutí, ceny

Z Piazzy jsme tedy oba odcházeli s plnými bříšky, naprosto spokojení. Přiznám se, že sami od sebe bychom do takové restaurace nešli, nicméně ta cenová úroveň není zas až tak vysoká - na to, že se jedná o restauraci v centru města a vaří výbornou italskou kuchyni, se mi cca 200 Kč za jídlo nezdá moc. Dá se vybrat i za 150 Kč (těstoviny, rýže, noky), ale samozřejmě i přes 300 Kč (mořské plody, ryby). My měli díky voucheru slevu 40 % na celou útratu. Celkově vám mohu restauraci vřele doporučit, pokud máte rádi jižanskou kuchyni a hledáte místo na oslavu výročí apod., Piazza by neměla uniknout vaší pozornosti.

Kdo jste z Brna, byli jste tam někdy? Věděli jste vůbec, že nějaké takové místo existuje? A jak se vám líbilo mé zhodnocení naší návštěvy? Těším se na vaše komentáře :)

P.S.: Omlouvám se za méně kvalitní fotky, zapomněla jsem si s sebou vzít zrcadlovku, šli jsme potom ještě na jednu přednášku, tak se mi ani moc nechtělo táhnout foťák. Použila jsem Tomův mobil, tak snad to přežijete :)

5 komentářů

  1. Tý jooo vypadá to hodně dobře, ale asi bych tam nešla takové moc jídlo není nic pro mě :)))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. jů škoda že jsem o tom nevěděa dřív, tento víkend jsem byla v Brně :)
    JANNIEBEL

    OdpovědětVymazat
  3. @Jannie Bel Pořád jsou poukazy k dispozici, v případě zájmu se ozvi na kuzelova@congusto.cz :) Aničko btw, super článek, mockrát děkujeme!

    OdpovědětVymazat
  4. V Piazze jsem párkrát byla, mají tam snad to nejlepší tiramisu v Brně. :) V posledních dvou případech mi ale hodně neseděla obsluha: extrémně chladná, až nezdvořilá, ani si nejsem vědomá toho, že bych tak strohou obsluhu zažila v i někde jinde. Při předminulé návštěvě jsem si myslela, že jsem se jen špatně trefila, minule (po snad dvouleté pauze) ovšem znovu a to samé. Už je to sice nějaký pátek zpátky, tak třeba personál obměnili, každopádně znovu už se do Piazzy nehrnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo tak buď jsme měli štěstí na příjemnou slečnu nebo se k nám chovali lépe kvůli tomu, že jsme měli VIP voucher... Nebo to od té doby fakt obměnili, to mě mrzí, že máš takovou zkušenost :(

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)