Co mám vždy po ruce aneb mé nezbytnosti

S nastávajícím podzimem se začínáme halit do kabátů, šátky a šály se stávají věrnými pomocníky, vyhledáváme spíš teplé nápoje a poohlížíme se po věcech, které nám pozvednou náladu. V tomto článku vám chci ukázat mé nezbytnosti, kterými se obklopuju teď na podzim, ale i v průběhu celého roku. Většinou to jsou věci, které nosím všude s sebou v kabelce, ale nechtěla jsem to pojmout úplně jako "what's in my bag" článek. Snad se vám tato inspirace bude líbit :)

Jsem člověk, co má rád hudbu, a tak s sebou většinou nosím sluchátka, abych po cestě do školy nebo práce mohla poslouchat. Nejsem hudbou ale zas tak posedlá jako třeba můj přítel, občas se dokážu zabavit pouze sledováním svého okolí.
Pěněženku s sebou nosíme úplně všichni a většinou v ní taháme úplné zbytečnosti. Přes víkend nebo na cesty se tedy snažím kabelce odlehčit a přendávám si jen to nejnutnější do této malé čtvercové peněženky - občanka, ISIC, platební karta, šalinkarta a hotovost mi úplně stačí. Tato peněženka je z Wayfareru (odkaz), já si vybrala béžovo-šedou barvu, ale mají ji i v černé a červené.
Dalšími nezbytnostmi jsou rozhodně antibakteriální gel, zrcátko a rtěnka. Na podzim určitě budu nosit nude barvy, ale i vínové odstíny, postupně určitě budu mít chuť ztmavovat.
I když léto už skončilo, já nadále nosím sluneční brýle. Mám docela citlivé oči a kolikrát zimní sluníčko bývá daleko ostřejší než to letní. Naprosto nesnesu pohled do osvětleného bílého sněhu, takže sluneční brýle opravdu využívám celoročně. Diář mám u sebe téměř neustále, zapisuji si do něj všechny důležité věci. Také se vám stává, že zrovna v den, kdy si diář zapomenete doma, byste si toho do něj potřebovali zapsat co nejvíc?
Když už jsem na začátku mluvila o věcech, které mi zpříjemňují náladu, nové Mentos Choco k nim určitě patří. Prodávají se ve dvou variantách, s mléčnou nebo bílou čokoládou uvnitř. Je jen na vás, jestli si je necháte rozpustit v ústech nebo je hned rozžvýkáte, ale ta chuť je boží. Já vždy byla nedočkavá a už jako dítě jsem Mentosky spíš rozkousávala než cucala :)
Jako snad každá žena mám ráda parfémy, do kabelky si nejraději beru tyhle maličké parfémované oleje od Frais Monde. Nezaberou žádné místo, ale zato na těle vydrží vonět dlouhé hodiny. S přibývajícím větrem a mrazem mi začínají hodně slzet oči. Jak víte, nosím čočky, a tak o oči pečuju o to více, takže univerzální zvlhčující kapky do očí jsou pro mě nepostradatelené. No a když nemám chuť ani na nude ani na tmavou rtěnku, volím klasickou červenou, nejlépe takovou, která mé rty moc nevysušuje. Máslíčko od Astoru je k tomu ideální.

Na fotkách jste si určitě všimli i šál, ta první s lištičkami je z C&A a naprosto ji miluju. Spolu s červenou sestrou se srnečkami jsem si ji koupila v Rennes na Erasmu, a tak mi její nošení vyvolává spoustu vzpomínek. Šála na druhé fotce pochází shodou okolností také z C&A, je daleko teplejší a prostornější než ta lištičková, takže ji volím spíš až na zimu. Jinak kabelka je ze sekáče, ale původně z Carpisy, určitě už ji z mých příspěvků a videí znáte :)

Jak se vám tento článek líbil? Nosíte stále u sebe podobné věci jako já? Teď mi došlo, že jsem zapomněla vyfotit i kapesníčky, které přes podzim a zimu využívám daleko častěji než kdy jindy. A když už pořádně přituhuje, ráda si do školy beru termosku s horkým čajem. Napište mi do komentářů, jak jste na tom vy, budu se na to těšit ;)

12 komentářů

  1. Tak sluchátka jsem začala nosit také, od doby, co jsou přecpané tramvaje a nechce se mi poslouchat ty něčí rozhovory :D:D A gelík mám taky, od Bath and Bodyworks - ta vůně mi dá vždycky dobrou facku :D :)
    Peněženka je nádherná, jak už jsem psala u minulého článku :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Sluchátka jsou největší must have, ty když si náhodou zapomenu, tak to je konec! Ve městě je mě bez nich vážně skoro nemožný potkat :D Peněženku, zrcátko a rtěnku mám taky pořád u sebe a kapesníčky naopak věčně nemám a pak se proklínám :D

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
  3. Já třeba sluchátka vůbec nenosím. Hudbu poslouchám jen doma nebo v práci a v autě z rádia.
    Můj blog: Beauty by K. + právě probíhá soutěž!

    OdpovědětVymazat
  4. tie čoko mentosky sú super ;) a vreckovky musia byť, tie ja nosím po celý rok so sebou v každej taške a ruksaku :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Ja nosím len málo veci zo sebou aj to väčšinou detské :D

    Discoveringglam

    OdpovědětVymazat
  6. Nosím přesně to samé, akorát mě ještě nechybí pepřák, inhalátor, krém na ruce a manikůrka v které mám kleštičky na nehty a pilník, bez toho nedám ani ránu :D :) Super článek!

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krém na ruce i pilník také nosím! Ale trvalo mi to dlouho, naučit se nosit pilník v každé kabelce. Za tu dobu už kolikrát zachránil jak můj nehet, tak zlomený nehet kamarádek :D

      Vymazat
  7. Tak mě teda hrozně moc zaujala ta vínová kabelka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, mám ji tady v pár outiftech :) A úplně ji miluju!

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. Jé, to jsem zapomněla zmínit, je z papelote.cz a můžu ho jedině doporučit. Mají krásné designové kousky :)

      Vymazat
  9. Mimo peněženku a mobilu s sebou tahám kapesníčky, Airwaves žvejky, tónovaný balzám na rty a krém na ruce. Bez toho ani ránu. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)