Berlin #1

Ahoj! Vítám vás u prvního nadupaného článku z Berlína, ve kterém vám ukážu fotky z prvního a z větší části z druhého dne. Pro začátek pár základních informací - do Berlína jsme jeli se Student Agency s Regio Jet, tedy z Brna do Prahy 2,5 hodiny a z Prahy do Berlína 5 hodin (390 Kč za jednu cestu). S Regio Jetem cestujeme nejraději, utíká to rychle, pustíte si dva filmy a jste v cílové destinaci :) Velkou výhodu jsme měli v tom, že nás ubytoval kamarád na kolejích. Je v Berlíně na Erasmu, a tak jsme toho využili a vzali zavděk spaní na zemi ve spacáku. Na ty tři noci to byla pohodička. Nic moc jsme naplánovaného neměli, jen jsme měli zaznačená místa v aplikaci City Maps2Go a zbytek jsme nechali na náladě a tipech od kamaráda.

Ten nás hned po příjezdu a odložení věcí na pokoji vzal do hipsterské čtvrti Kreuzberg, kde zrovna probíhal nějaký queer pochod. Všude samí výstřední lidé, hudba v ulicích, kterými se pomalu nedalo projít. No co vám budu povídat, pro mě to byl obrovský kulturní šok. Pokud ale tíhnete k podobným hipsterským místům, bude se vám v Kreuzbergu líbit. Navíc se tam velmi levně najíte, každý víkend tam v jednom bistru mají shawarmu (něco jako gyros, kebab) za 3 eura - viz vlog.
V ulicích najdete spoustu podobného umění.
Dále jsme pokračovali k Oberbaumbrucke, což je dvoupatrový most z cihel. Vypadá kouzelně, co myslíte?
Po něm jsme přešli na druhou stranu řeky, kde se nachází East Side Gallery, tedy nejdelší část Berlínské zdi, která je po celé délce pomalovaná.
Vtipné ztvárnění Checkpointu Charlie.
Docela optická iluze, že?
Pokračovali jsme na S-bahn a zrovna zapadalo sluníčko, a tak vznikla tato fotka v pozadí s Televizní věží.
Tu jsme si prohlédli i pořádně zblízka na Alexanderplatz, spolu se světovými hodinami.


Pak už naše kroky směřovaly na metro a hurá spát, abychom byli čerství na další den plný objevování. Pro orientaci - jednorázová jízdenka, která platí 2 hodiny, stojí €2.70. Potom se dají koupit 4 tyto jízdenky za €9 nebo celodenní jízdenka, která je platná do 3hod ráno následujícího dne za €7. My si kupovali tu celodenní, vyšlo to nejlépe.
V neděli jsme vystoupili na Kochstrasse a ocitli se tak přímo u Checkpointu Charlie.

Na chvilku jsme opustili americký sektor...

...a pak se vydali na metro k zastávce Hallesches Tor, u které jsme objevili tyto dva zajímavé street arty.

Po Friedrichstrasse jsme pokračovali na ulici Unter den Linden (Pod lipami, všechno to tam kvetlo a ze stromů padal sajrajt, ale bylo to hezký) a okolo Humboldt univerzity a Státní opery jsme došli k Berliner Domu a ostrůvku s různými muzei.
U Altes muzea.

Pompézní Berliner Dom a v pozadí opět Televizní věž.

Taková už klasická turistická atrakce, spousta bublinek a pobíhající děti :)
 Alte Nationalgalerie
Pergamonmuseum, nejnavštěvovanější v Německu. Kdybychom všechna ta muzea chtěli obejít, tak by to chtělo tak den navíc, takže... znáte to, vevnitř jsme nebyli.
A pro dnešek to zakončím Bode museem. Od něj jsme pak prošli okolo bleších trhů na Alexanderplatz a odtud pak jeli U-bahnem zase dál. Kam? Počkejte si na druhý článek :)

Doufám, že vás takové fotocestování s popisky bavilo a nalákalo vás to do Berlína, pokud jste tam ještě nebyli. Těšte se ještě na jeden fotočlánek a taky na vlog, který už nedočkavci mohou najít na mém kanále. Já se zase těším na vaše komentáře!

6 komentářů

  1. Berlín vypadá fakt lákavě. Zvlášť s dobrými tipy kam se podívat :)

    OdpovědětVymazat
  2. WAU úžasný článok. V Berlíne som ešte nebola ale veľmi by som sa tam chela ísť raz pozrieť.

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé na tento clánek jsem se těšila, moc pěkné fotky! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Fotky jsou naprosto dokonalé, Ani :) I vlog se mi moc líbil

    Festivalové nezbytnosti

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkný fotky, nejvíc se mi líbí ta, jak jste tam společně s Tomem :)

    OdpovědětVymazat
  6. Velmi pěkné fotky! V Berlíně jsem ještě nebyla, ale vidám teď hodně fotek a dost mě nahlodali! :D
    www.lifestylebirdie.com

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)