Remington PROtect žehlička na vlasy

Ahoj, dnešní recenze na žehličku od Remingtonu bude poměrně obsáhlá, tak bych s dovolením vynechala svůj obvyklý úvod a jdeme rovnou na to! Díky předvánoční výzvě na portálu blogerky.cz jsem měla tu možnost otestovat novou revoluční žehličku Remington PROtect, která má oproti jiným žehličkám několik výhod, díky kterým by vaše vlasy neměly být tak zničené, ale naopak je žehlička zanechá lesklé a déle vám vydrží v požadovaném tvaru.


Žehlička má široké keramické destičky, díky kterým si vlasy vyžehlíte rychleji. Rovnou upozorňuji na to, že dělat vlny s tou žehličkou nepůjde. Ale to vás asi každou napadne, že k tomu není primárně určená :) Žehlička přijde i s krásným obalem ve stejné, šedavě modré barvě, takže se při cestování nemusíte bát, že by se v kufru nějak poničila. Z těch technických věcí musím ještě vyzdvihnout možnost secvaknutí destiček k sobě, žehlička je pak skladnější a destičky se zevnitř neponičí. To mi totiž u mé dosavadní žehličky od Braunu (recenze tady) velmi chybělo.

 Destičky žehličky jsou napuštěné kondicionérem s keratinem, makadamovým a arganovým olejem, což vlasům poskytuje extra péči navíc. Tohle není novinka, už některé předchozí žehličky Remington mají napuštěné destičky, ale popravdě jsem nikdy nechápala, jak je to možné. A přeci to nemůže vydržet po celou dobu životnosti žehličky, ne?

Co je ovšem hodně revoluční, je zabudovaná nádržka na vodu nebo nějaký stylingový přípravek. Do nádržky nalijete destilovanou nebo aspoň filtrovanou vodu (kvůli vodnímu kameni) a díky speciálnímu knotku, který vykukuje z nádržky, se voda dostává do drážky, ze které při žehlení vychází studená pára. Pokud už jste viděli nějakou recenzi na tuto žehličku, asi si říkáte, že ten knotek vypadá jinak, přece má být bílý. No ano, to bych nesměla být takové tele, že se mi podařilo ten knotek vyhodit spolu s obalovým materiálem... Měla jsem si napřed přečíst návod k použití, kde je žretelně napsáno, že ten knotek se nemá oddělávat :D Naštěstí jsem holka, co si umí poradit, a tak mě napadlo, že si ustřihnu dlouhý kus houbičky na nádobí a ostříhám ji do přibližně stejného tvaru. A ono to vážně funguje! Jsem na sebe pyšná :D
 Co se týče samotného ovládání žehličky, je to velmi jednoduché. Nastavíte si teplotu (od 170 do 230 stupňů) a můžete klidně žehlit jen tak, bez zapnuté fuknce studené páry. Pokud ale zmáčknete to kulaté modré tlačítko, začne blikat a teplota se automaticky sníží na 170 °C - to proto, že s párou není potřeba použít vyšší teplotu, vlasy budete mít krásně rovné i při této nízké teplotě. V návodu je psané, že jedna naplněná nádržka vystačí cca na 5 žehlení, to ale asi platí pro holky s dlouhými vlasy. Já už si vlasy žehlila minimálně 10× a pořád mám skoro půlku nádržky plnou :)
 Co dodat, žehlička opravdu splňuje vše, co má. Já jsem nikdy neměla rovnější vlasy, takže jsem velmi spokojená. Občas teda pozoruju, že vlasy mi po vyžehlení trochu elektrizují, to ale spraví trocha laku na vlasy. Tuhle žehličku od Remingtonu mohu jedině doporučit. Seženete ji za cenu 2699 Kč. Děkuji blogerky.cz za možnost vyzkoušení :)

Máte tuto žehličku taky? Pokud ne, co na ni říkáte? Já bych do ní být vámi šla, pokud třeba zrovna sháníte nějakou novou žehličku, tohle je skvělá volba. Jakou jinou žehličku byste mi doporučily? Těším se na vaše komentáře :)

10 komentářů

  1. To já mám Ani žehličku od Rowenty liss a curl pro :) A jsem taky spokojená. Navíc ta mám má takový okraje, se kterýma si usnadníš i vlny

    OdpovědětVymazat
  2. ty napuštěné destičky zní vážně zajímavě a také bych měla do žehličky zainvestovat, protože mám takovou vážně hodně základní, která stála okolo stovky :D kupodivu funguje, ale pro vlasy to asi nebude to pravé ořechové.

    OdpovědětVymazat
  3. Ta by se mi tedy opravdu hodila, vlasy mám hrozně suché už samy o sobě, natož když si je vyžehlím.. :D Vypadá dost dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  4. To vůbec nevypadá špatně :) Já mám sice žehličku tuhle http://www.vlasy-kosmetika.cz/kiepe-fluo-8180bl-nano-titanium-profesionalni-zehlicka-na-vlasy-modra-6618.html, ale kdyby se mi rozbila, tak mrknu tuhle Remingtonku, dávám si tě do záložek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vypadá taky moc dobře, jak parametry, tak designem :) Děkuji!

      Vymazat
  5. Vlasy si nechci moc zničit, a tak se ptám jestli tato žehlička ničí vlasy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám za poslední dobu zkušenost s několika žehličkami a žádná z nich mi neničí vlasy. Chodím celkem pravidelně ke kadeřnici a nikdy mi neřekla, že mám zničené vlasy, právě naopak :) Myslím, že to, že žehličky na vlasy ničí vlasy, už v dnešní době moc neplatí, pokud si nekoupíš nějakou extra levnou za pár stovek.

      Vymazat
  6. Když jde o tenhle typ elektroniky, tak na Remington nedám dopustit. Zorovna se chystám kupovat Remington S8500, kterou jsem si našla přes tohle srovnání, tak jsem zvědavá, jak bude žehlit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhoduji se mezi tímto remingtonem a L'Oréal SteamPod 2.0 Retail, nevím který je lepší? L'Oréal SteamPod 2.0 Retail vychází na druhém místě v tomto porovnání žehliček na vlasy.

      Vymazat
    2. Já jsem určitě pro Remington. Pořídila jsem si S9500 a jsem max.spokojená.

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)