Yobar frozen yoghurt

Ahoj! Doufám, že se máte dobře, už máte nakoupené všechny dárky a začínáte si pořádně užívat vánoční atmosféry. Mě to čeká až v sobotu, kdy budu péct perníčky a vymýšlet štědrovečerní večeři (letos žádná klasika!), ale trochu už jsem se naladila v pondělí Láskou nebeskou, kterou jsem tento rok konečně sledovala i s Tomem (on to prostě doposud neviděl, naštěstí se mu to líbilo). No do Vánoc si ji dám určitě ještě jednou a už se těším i na Pelíšky!
Pojďme na dnešní článek, který bude o jídle a dalším super místě v Brně.


Díky voucheru od Zomata jsem se vypravila do Yobaru ve Vaňkovce. Nebyla to má první návštěva, už jsme tam jednou s Tomem byli - to jsme si dali obyčejný bílý jogurt, oreo sušenky, myslím lesní ovoce a karamelovou polevu. Tentokrát jsme se shodli na příchuti jogurtu bílá čokoláda, posypky jsme zvolili dvě - kokosové kostky, které teda byly příšerně tvrdé, a griliáš (kdo si pamatuje griliášové Vlnky??). Přisypali jsme maliny, opět karamelovou polevu a šli si pochutnat.
V Yobaru to funguje následovně - vezmete si kelímek, sami si natočíte jogurt, zvolíte si posypky (těch je na výběr opravdu hodně, desítky možností jako nalámané oplatky a sušenky, čoko chipsy, marshmallows, gumídci, apod.) a ovoce (pozor na to, že není zrovna čerstvé, třeba maliny, lesní směs, jahody jsou určitě rozmražené). Nahoru ještě můžete "pumpnout" polevu, těch je na výběr okolo pěti. Pak přijdete k pokladně, položíte kelímek na váhu a zaplatíte. Jednotná cena je 39 Kč za 100 gramů. Nám vždy fro-yo vyšel něco málo přes 200 gramů a platili jsme okolo stovky. Ve dvou to je fajn, sama bych takové množství ani nesnědla.
V Yobaru ale nemají jen mražený jogurt, můžete si tam koupit i nějaký moučník, kávu, čaj a jiné studené nápoje. Přijde mi super, že je v Brně Yobar zrovna ve Vaňkovce, když si chcete mezi nákupy zajít na lehkou a zdravou svačinku, nemusíte chodit někam mimo obchoďák :)

Co vy a mražený jogurt? Už jste ho někde zkoušeli? A kdo jste z Brna nebo Prahy, byli jste už v Yobaru? Jak vám chutnalo? Těším se na vaše komentáře!

12 komentářů

  1. Yobar vůbec neznám, vypadá to dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mraženému jogurtu jsem vůbec nepřišla na chut, takže Yobar nechávám bez povšimnutí (mám pocit, že to tak má většina lidí, protože jsem tam neviděla zákazníka). Mám raději zmrzlinu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš asi pravdu, navíc přes zimu si celkově méně lidí dá něco studeného. Uvidíme v létě, jak jim to pofrčí :)

      Vymazat
  3. V Yobaru jsem byla, ve Vaňkovce, a nejvíce mi chutnala právě ta čistě bílá varianta. Jen mi trochu vadilo, že když jsme tam byli my, ovoce bylo docela nechutné a létaly z něj ty malé mušky..což mě mrzelo, protože s ovocem by podle mě byl vážně super dobrý.. ale tak třeba jindy.. jinak souhlasím, platila jsem něco kolem stovky a sama bych to nesnědla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to zní pěkně nechutně, ale je pravda, že jsem četla nejednu špatnou referenci právě na stav ovoce... To by si měli hlídat, nám se to naštěstí nestalo, všechno vypadalo dobře, žádné následky jsme pak neměli, tak fajn :D

      Vymazat
  4. Zní to strašně lákavě :) Zrovna včera jsme se ségrou procházely kolem, ale byly jsme ještě nacpané od oběda, tak jsme si nic nedaly... ale příště už to určitě zkusíme :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Ani :) vánoční dárky už mám nakoupené a dokonce i zabalené. Těším se na vánoční svátky, ale hlavně se budu učit už na zkoušky, abych byla pěkně nachystaná.
    Poprvé jsem tuhle dobrotu měla s přítelem na Rhodosu, tam jsem to viděla úplně poprvé a čučela jsem, protože jsem nevěděla, že něco takového existuje a moc se mi ta možnost, že si můžeš namixovat co chceš, líbila. Takže až bych byla zase někdy v Brně, tak vím, kam se zastavit :) Měj se

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, ty jsi rychlík! Ale po dnešku už mám taky (skoro) zabaleno. Na zkoušky se taky budu učit, abych je zvládla napoprvé a pak se mohla soustředit na bakalářku.
      Ke mně to došlo tak nějak z Instagramu a taky jsem z toho byla napřed vyvalená, mražený jogurt. Ale je to fakt dobrota. Snad někdy ještě budeš v Brně a potkáme se třeba i :)

      Vymazat
  6. Yobaru som ešte nebola ale vyzerá to fantasticky a teraz ako sa chystám navštíviť rodinu v ČR tak tam určite skočím :) A vianočné darčeky nemám ešte všetky ponakupované ale už začínam panikáriť .D

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna nedávno jsem na FroYo ve Vaňkovce koukala, ale byla taková zima, že jsem na něj vůbec neměla chuť :D ale jinak to zbožňuju, takže tam plánuju zajít :)
    Každopádně to má Tom kliku, že se mu film líbil, jinak by mohlo dojít k menšímu domácímu konfliktu :D (jako k tomu došlo málem u nás s Pelíškama, naštěstí je Jenda teďka miluje :D). A co plánuješ na tu večeři, že to nebude klasika? :)

    Káťa_Spark_of_Randomness

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím, v létě jim to asi bude jinak šlapat :) Jo, Tom má každopádně kliku, pro mě je to největší srdcovka, takže pokud by se mu to nelíbilo, tak by u nás asi taky došlo ke konfliktu. Já Pelíšky moc nemusela, když jsem byla menší, nejspíš kvůli těm historickým souvislostem, ale tak od 16-17 se na to s našima díváme každý Štědrý večer a známe to totálně nazpamět :D
      Na večeři plánuju kapří hranolky místo klasického smaženého kapra a houbový smetanový krém místo vodové houbové polévky. A možná si střihnu ještě typický francouzský vánoční dezert, Buche de Noel, ale to uvidíme :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)