Herbaspa bylinné lázně

Ahoj holky! Dnešní recenze bude tak trochu i tipem na hezký vánoční dárek, jedná se o set bylinných lázní od značky Herbaspa, která spadá pod Herbadent. Už když jsem tento set viděla u Hanky B. ve videu, říkala jsem si, jak je to super věc. Jak z fotek můžete vidět, lázně jsou krásně zabalené, tedy i vhodné jako dárek, který se vám navíc bude skvěle balit, protože má tvar kvádru :) Lázně jsem mohla vyzkoušet díky portálu blogerky.cz a jejich výzvě, díky. Jelikož se kvůli neschopnosti České pošty balíček ke mně dostal až toto pondělí, mohla jsem zatím vyzkoušet pouze jednu lázeň. Mé dojmy z těch zbylých tedy postupem času doplním a ještě o nich budu mluvit ve videu se spotřebovanými produkty, jak jste zvyklí.


Sada bylinných koupelí Herbaspa se vyrábí již více než 30 let podle ověřené receptury, koupele se dodávají do českých i zahraničních lázeňských zařízení a jsou známé svými blahodárnými účinky při bolestech kloubů a při uvolnění svalového napětí. Mají pozitivní vliv i na psychiku člověka. Koupele obsahují velmi koncentrovaný extrakt z 6 léčivých rostlin (vrbové kůry, šištice chmelové, kopřivy, levandule, máty a heřmánku), obohacený o sůl z Mrtvého moře a bylinné silice, které dávají každé koupeli další specifické vlastnosti.

 Tato konkrétní sada obsahuje 5 koupelí, 4 nepěnivé a 1 pěnivou. Nepěnivé koupele jsou vhodné i do perličkových a vířivých van, doporučená doba koupele je 20 minut při teplotě 38 °C. Trochu mě vyděsilo, že v letáčku píšou, že jedna koupel je vhodná do 150l vany - takový objem přece voda ve vaně nemá?! Taky že nemá, dočetla jsem se, že napuštěná vana má objem 70-110 litrů, záleží na velikosti vany i člověka. Tak jsem napřed chtěla dát do vody jen půlku toho pytlíčku, jelikož je obsah ale hodně tekutý a neuchovávalo by se to potom dvakrát dobře, nakonec jsem to tam nalila všechno. 
 Jediná pěnivá koupel je zde kosodřevina, pěna ve vaně potom slouží jako izolant a uchovává stále stejnou teplotu vody. Doba koupele je taktéž 20 minut při stejné teplotě 38 °C, objem vany je tu doporučený 60 litrů.
Levandule - má přívlastek harmonizující, zklidňuje mysl i celý organismus, odbourává bolesti hlavy a napomáhá k lepšímu spánku. Mé dojmy: Voda va vaně se zbarvila do zelena, hned po otevření pytlíčku na mě dýchla opravdu silná vůně, zejména levandule, ale cítila jsem hodně i mátu. Po celou dobu koupele jsem vůni cítila, provonělo nám to koupelnu. Ke konci mi už bylo dost horko, i když tato koupel nemá sloužit jako izolant, přišlo mi, že stejně krásně udržovala teplotu vody. Po koupeli jsem se cítila zklidněná, bylo mi fajn a potom se mi i lépe usínalo. Navíc pokožka nebyla vůbec vysušená, naopak hezky hydratovaná a vláčná.
Máta - má přívlastek povzbuzující, pročišťuje organismus, osvěžuje, uvolňuje svaly i mysl.
Kosodřevina - má přívlastek relaxační, posiluje organismus, pomáhá při dně a revmatismu, uvolňuje horní cesty dýchací a čistí vzduch.
Lemongrass - má přívlastek osvěžující, posiluje myšlení, očišťuje mysl a napomáhá koncentraci.
Kosodřevina - má přívlastek hřejivá, je určená pro statické koupele (tedy ne do vířivek) a jedná se o registrovaný lék při revmatických onemocněních.
V krabičce mne velmi potěšila i tato rýmovačka, no řekněte, není to super? Já musím říct, že mám koupele velmi ráda, dopřeju si vanu tak jednou za 14 dní, v zimě i častěji. Vždycky naprosto vypnu, pustím si nějaký seriál nebo video na YouTube, čtu si knížku nebo časopis a udělám si takovou chvilku pro sebe. Krásně se prohřeju a ještě navíc s těmito přípravky od Herbaspa udělám něco navíc pro své tělo. Pokud tedy máte mezi sebou někoho, kdo se rád koupe a chcete mu dopřát ještě lepší relaxaci, mrkněte na stránky Herbadentu, tento set stojí 289 Kč. Prodávají se i sety po 10 koupelích od každého druhu, ty stojí 449 Kč. Seženete na e-shopu nebo v podnikové prodejně v Praze.

Jak se vám dnešní článek líbil? Zaujal vás tento koupelový set? A co rádi používáte do koupele vy? Já si nedávno vyráběla DIY šumivé bomby, tak jsem zvědavá, jaké to bude :)

6 komentářů

  1. Taky jsem Ani mohla tyto přísady vyzkoušet :) Já jsem vyzkoušela 3 a 2 zkoušela mamka :) a úžasný,
    nádherně silně voní, úplnej relax a nevysušují :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jinak já si často koupel nedávám, když už, tak si půjčím nějakou pěnu do koupele od mamky (nejčastěji má z Avonu, Dove) a nebo třeba když mám nějakou menší verzi v pytlíku, např. od Tetesept nebo jak jsem měla od Baley od Tebe tu tyčinku :)

      Vymazat
  2. Vypadá to krásně, ideální na zimu. O České poště mi ani nemluv, je to jedna velká katastrofa :-(

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem měla možnost vyzkoušet a za mě super! Kór takhle na sychravý podzim či zimu :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem typ člověka, který si nedokáže představit žít jen se sprcháčem. Musím mít vanu - dávám si ji hodně a ráda.. Jelikož často tahám docela těžkou velkou kabelku, od které mám stuhlou krční páteř, tak občas vyloženě toužím po pořádné teplé vaně, ve které se pořádně zrelaxuji (zrovna teď by se mi to tolik hodilo! :-/ ) .. Tyto koupele jsem také viděla u Hany B. a zaujalo mě to už u ní. Hlavně ta kosodřevina mi přijde zajímavá... Tak třeba se k tomu taky dostanu. Obvykle si kupuji takové ty sáčky od Baley, kde je akorát na jednu vanu, nebo jsem loni dostala k Vánocům sadu koupelí od Kneippu. Ty jsem spotřbovala až teď v listopadu a vůbec by mi nevadilo, kdyby je Ježíšek donesl i letos :-). A samozřejmě Lush.. Dneska jsem tam nechala pár korunek, ale (bohužel :-D) je to dárek pro rodiče.. :-) I když mně trochu připadá, že Lush líp voní, než účinkuje. Ale to je asi druh od druhu... No nic, měj se hezky! :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem si tyto koupele moc oblíbila, hlavně tu citronovou trávu a nepěnivou kosodřevinu. Ta pěnivá podle mě trochu vysušuje, ale ostatní jsou super.

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)