Švestkový crumble

Ahojte, tak nám začal říjen a také Týden kávy, po Brně se v souvislosti s tím koná spousta akcí, tak doufám, že stihnu aspoň něco navštívit, minimálně Melounový cukr, když tam teď je nejlepší barista v ČR! Dnes mi na víkend přijedou rodiče, podívat se po Brně, navštívit nějaké místní podniky a hospůdky, tak doufám, že si to společně užijem. Za ty 2 roky, co tu jsem, tu totiž ještě nebyli :) Užijte si víkend, mějte se krásně a třeba si upečte dobrotu, na kterou vám dnes předávám recept.


Inspirovala jsem se receptem z Apetit online, který jsem si poupravila dle dostupných surovin a možností formy. Použila jsem: asi 7 větších švestek, pár lžiček slaného karamelu místo cukru, na drobenku 50 g másla, 50 g máslových sušenek, 2-3 lžíce polohrubé mouky a 2-3 lžíce cukru. Toto množství mi vystačilo na 6 malých crumblů, použila jsem formu na tartelettes, kterou vidíte na fotkách.
 Švestky jsem omyla, vypeckovala, nakrájela je na nějaké menší části a vyložila jimi dno formy. Nahoru jsem od oka dala slaný karamel.

  Drobenku jsem si připravila smícháním všech ingerdiencí a jejich rozdrcením v robotu, pak jsem ji nasypala nahoru na švestky.
 Jelikož jsem pekla v silikonové formě, nevymazávala jsem máslem ani ničím podobným. Pak už stačilo formu strčit na 25-30 minut do trouby vyhřáté na 160 °C (horkovzdušná, klasická tak na 180 °C) a péct, dokud drobenka nezezlátla. Crumble je nejlepší jíst ještě mírně teplý po vytažení z trouby, tak chutná nejlíp <3

Tak jak se vám jednoduchý recept líbil? Vyzkoušíte crumble? Můžete ho dělat s jakýmkoliv ovocem a různě jej obměňovat podle sezóny, je to dost variabilní dezert a moc chutný :)

8 komentářů

  1. Mňamky, vyzerá to úžasne :) slivkové koláče zbožňujem ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Omg, to vypadá nádherně! Musím vyzkoušet, opravdu jednoduché a určitě moc dobré :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ani, nechceš nám přijít upéct? :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to skvěle! Já jsem dělala něco podobného z jablek, ale normálně na větší kulatou formu. Bez cukru a místo sušenek jsem dala jemné ovesné vločky. Bylo to také moc dobré a je super, že se to dělá rychle a jednoduše :) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  5. Mňáááám! :3 Dazzi!!! Tak teď jsi mi na crumble udělala takovou chuť, že to ani není možné :D Strašně moc bych to chtěla ochutnat :) A inspirovala jsi mě k tomu, že bych mohla udělat taky nějaký článek o pečení :) Nevymyslíme nějakou spolupráci? Byla bych moc ráda :)

    Měj se v lásce,
    Janet (http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    Mimo to tě zvu na Giveaway u mě na blogu :) Budu ráda, když se přidáš :) > http://janetsonrisa.blogspot.cz/2015/08/givewaway-o-jeden-ze-sprchovych-gelu.html

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam, tohle vypadá skvěle a musí to výborně chutnat, ještě jsem nic takového nejedla. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)