Borotalco deodorant & sprchový gel

Ahojte! Jsem zase na pár dní v rodném městě, konečně jsem byla objednaná ke svému kadeřníkovi, a tak jsem ostříhaná. Už mě ty vlasy na krku pěkně štvaly! Ale poslední dobou přemýšlím nad nějakou změnou, jak střihu, tak barvy, přeci jen vlasy do podkovy mám už přes 2 a půl roku, a tak je čas na něco jiného. Máte nějaký nápad, jaký účes by mi podle vás slušel, s mými omezenými možnostmi? Můžu jít jen ještě víc na krátko a jen do světlejší barvy :) Taky jsem zavítala do mého oblíbeného sekáče a odnesla si dva super kousky, na poště mě čekal balíček s novinkami od Rimmelu, tak mám radost. A jak trávíte pátek vy a co máte v plánu na víkend?


V dnešní recenzi vám představím tři produkty od italské značky Borotalco, která nedávno přišla i na český trh. Značka má v Itálii dlouholetou tradici, vznikla v roce 1878 ve Florencii. Obsahuje jemný mastkový prášek zvaný Microtalcum, který účinně polhcuje pot, reguluje pocení a zanechává pokožku suchou a sametově hebkou. Parfemace výrobků Borotalco je hodně specifická, voní po tělovém pudru, mně se při prvním přičichnutí hned vybavil pudr na dětský zadeček :)
 K testování jsem si vybrala klasický sprejový deodorant ve variantě Invisible a potom sprchový gel Fresh. Zastoupení Borotalca mi poslalo i druhý jejich sprchový gel Original, takže mám teď slušnou zásobu. V sortimentu značky Borotalco najdete i tuhý a kuličkový deodorant, buďto ve verzi Original, Invisible nebo Pure (neobsahuje hliníkové soli). Posledním výrobkem ze sortimentu je Talcum, právě onen mastkový pudr, který má široké využití v domácnosti.
 Sprchový gel Original voní pudrově, jako všechny výrobky z této řady. Zatím jsem ho odložila a používám sprchový gel Fresh, který je mému nosu přeci jen bližší, voní totiž pižmově - po bílém pižmu. Krásná vůně, taková unisexová, klidně by ho mohl používat i přítel. Musím vyzdvihnout pěnivost sprcháče, při prvním použití jsem si do dlaně vymáčkla množství, na které jsem zvyklá u Balea sprcháčů, ale hned jsem zjistila, že klidně stačí půlka. Borotalco sprchové gely vážně dobře pění, zanechávají pokožku jemnou a hebkou a vůně pižma mi na ní ještě třeba hodinku po sprše vydrží. Cena gelů by měla být 89 Kč, ovšem nevím, jestli je seženete v drogeriích, možná že zatím ještě ne.
Deodorant ve spreji Invisible nejen účinně zabraňuje pocení, ale i vzniku skvrn na oblečení. Tedy na bílém oblečení žádné žluté skvrny a na černém žádné bílé skvrny. Vůně deodorantu je taková svěží, nijak výrazná, což já preferuji, nechci totiž, aby se mi vůně deodorantu bila s vůní parfému. Co se týče účinků, musím se přiznat, že ta velká vedra v srpnu se mnou nezvládal. Když ho ale používám teď, kdy se teplota pohybuje okolo 20°C, ochrání mě celkem spolehlivě. Píšu celkem, protože už jsem si holt zvykla na účinky Rexony Maximum Protection a teď už mi žádný jiný deodorant nebo antiperspirant nepřijde tak dobrý. Pokud ale nemáte nějaké velké problémy s pocením, tohle pro vás bude super spojenec. Skvrn na oblečení jsem si nevšimla, takže v tomto ohledu funguje :) Doporučená cena je 109 Kč a seženete ho v DMku.

Máte s touto značkou zkušenosti? Pokud ne, určitě sledujte blog i nadále, velmi brzy se tu objeví soutěž (nejen) o produkty Borotalco :)

7 komentářů

  1. Se značkou Borotalco žádné zkušenosti nemám.. Hezký článek :)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem nic od této značky nezkoušela, ale setkávám se s ní čím dál častěji, tak možná někdy vyzkouším :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  3. Značku poznám, ale nic jsem od nich ještě nevyzkoušela. Ale třeba časem se to změní. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Barvu bych rozhodně neměnila a vlasy už nezkracovala!:) Tenhle účes ti moc sluší a taky by se mi na tobě líbilo nějaké delší mikádo, jako jsi měla dříve. Ale chápu, že z té podkovy se to jen tak udělat nedá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že vycházet z podkovy je pěkně na prd a nechat to dorůst je ještě horší! Už o nějaké změně uvažuju déle, ale teprv teď to chci realizovat. Do barvy se mi chce ze všeho nejmíň no.. Tak uvidím, co najdu na netu za účesy :) Díky za názor!

      Vymazat
  5. ten náhrdelník je veľmi pekný :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký článek :) ten náhrdelník je úžasný :)

    Nikys beauty blog

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)