Koláčky se špenátem, tuňákem a mozzarellou

Ahojte! U nás doma zrovna probíhají velké přípravy na zítřejší večer, kdy s kamarády budeme dělat domácí burgery. Zrovna totiž peču vlastní housky, tak jsem zvědavá, jak to všechno dopadne! Zdokumentuju vám to formou vlogu :) A u jídla dnes zůstaneme, ukážu vám recept na koláčky z listového těsta, inspirovala jsem se u Kačky ze Smooth cooking, která je dělala s ricottou, já zvolila mozzarellu a musím říct, že je to strašně jednoduché a moc dobré!

Budeme potřebovat: balíček listového těsta, pytlík čerstvého špenátu, větší konzerva tuňáka, mozzarella (měla jsem jen jednu a musela jsem dost šetřit, takže radši kupte dvě), sůl a pepř na dochucení


 Listové těsto si rozdělíme na 3 části, každou rozválíme na obdélník silný cca 1 cm, nakrájíme z něj malé obdélníčky, které pokladame mozzarellou a dáme je péct na plech vyložený pečícím papírem do trouby vyhřáté na 200°C (horkovzdušnou tak 180°C).
 Jakmile těsto začne zlátnout, vytahujeme ho z trouby, trvá to přibližně 10 minut. Teď už si jen spaříme špenát a pokládáme ho na koláčky, nahoru dáme ještě kousky tuňáka (kupte si nějakou lepší konzervu, která neobsahuje pouze tuňákovou drť), osolíme a opepříme, aby to mělo nějakou chuť. A hned podáváme! Pozor, tohle je důležité, do druhého dne vám to nevydrží, špenát zvadne a tuňák vyschne, ztratí to chuť. Bohužel jsem to vyzkoušela a nedoporučuju, pokud se bojíte, že byste všech 18 kousků nesnědli hned, uložte si jen koláčky s mozzarellou a další ingredience nahoru servírujte až v momentě, kdy koláčky budete chtít sníst.
Je to vážně rychlá a jednoduchá mňamka, kterou neurazíte žádné hosty. Příště to vyzkouším i s ricottou, schválně, o jak moc jinak to bude chutnat :) Díky Kačce za super recept a vy mi dejte vědět, jestli jste ho třeba už taky zkoušeli a pokud ne, jestli to po mém článku máte v plánu?

12 komentářů

  1. Vyzerá to veľmi dobre,všetky suroviny mám rada tak by som hneď ochutnala:)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, já bych si pochutnala hned :) Jsem zvědavá, jak se Ti burgery povedou

    OdpovědětVymazat
  3. Jednoduché a určitě chutné.

    OdpovědětVymazat
  4. mňam, tak to musím vyskúšať, už dlho som nepiekla nič slané :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mnamka taková zdravější svačinka:))

    OdpovědětVymazat
  6. jéj, musí to byť super :) špenát v "listovom" stave milujem, ale ak je z toho prívarok, tak ani za svet :D

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to fakt lákavě :) asi jdu rovnou na to :D cappuccinolover.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to velmi chutně, ráda vyzkouším. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadají chutně. Skvělý nápad.

    OdpovědětVymazat
  10. Tuňáka miluju! Tohle někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  11. super nápad, určitě vyzkouším, lepší než furt mazat rohlíky pomazánkou

    OdpovědětVymazat
  12. Moc děkuju za vašechny komentáře a pokud to vyzkoušíte, určitě pošlete fotku :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)