Fingers Up - report + vlog

Ahojte! Dnes jsem se vrátila z festivalu Fingers Up v Mohelnici a hned takto zčerstva vám chci sepsat mé dojmy. Od té doby, co jsem se dozvěděla, že tam má vystupovat MØ, jsem byla jako na trní a věděla, že tam musím jet. Slovo dalo slovo a najednou jsem držela volnou vstupenku v ruce a mé nadšení stoupalo každým dnem. Jeli jsme s Tomem a na pátek se k nám připojila ještě kamarádka z Brna. V průběhu festivalu jsme potkali spoustu známých, seznámili se i s blogerkou Domčou a já se opět viděla s Aničkou Stránskou, takže o kamarády nebyla nouze :)



Oproti Colours of Ostrava byl Fingers Up velká změna, najednou nám všechno připadalo malé, nestačili jsme se divit, jak málo lidí a tedy hodně prostoru tam je, ale musím říct, že to bylo příjemné. A moc. Fingers Up je moc zajímavý festival, snoubí v sobě nejen hudební, ale také gastro, sportovní, umělecké nebo fashion zážitky. Podle toho, o co se zajímáte, si můžete vzít i barevný náramek, abyste se lépe seznámili s lidmi se stejným zájmem. To se nám teda nestalo, ale nápad se nám moc líbí.
Co se týče té gastro stránky, na festivalu měla stánek brněnská kavárna SKØG, kterou jak víte mám moc ráda, tak jsme si dali samozřejmě limonádku a taky zkusili jejich cold brew. Jak víte, jsme hodně i přes burgery a přišli jsme si na své - stánek Cakir's burgers nás příjemně překvapil, na festivalový burger pecka.
Zkusili jsme i nějaké sportovní vyžití, nejlepším zážitkem byly rozhodně electroboardy, v podstatě skateboard / longboard s elektrickým motorkem (uvidíte ve vlogu). Pak jsem Toma konečně přemluvila k tomu, aby si se mnou zahrál ping-pong. Já totiž pár let chodila do kroužku a s našima jsme to dost hráli, tak se bál, že ho vyklepnu, ale nakonec nás to oba bavilo :) Dále jste mohli zkusit slackline (chození po provazech), v areálu byly volně stolní fotbálky, dokonce nastříkaný Twister na zemi, atd.
U areálu byly dva kempy, quiet camp a party camp. My byli v tom party a báli jsme se, že se tam nevyspíme, ale zbytečně. Všichni zřejmě jeli za hudbou a v kempu byla pohodička, nikdo nepařil a nehulákal, takže super. Jedinou (a hodně velkou) výhodou bylo, že lidi ubytovaní v party kempu nemuseli ukazovat u vstupu tašky, mohli si tam pronýst co chtěli. A to se vyplatí :D Co mi přišlo divné, byly toi-toiky za plotem kempu, takže když jste ráno chtěli jít, museli jste jakoby vyjít z kempu a teprve jít k toikám. Trošku divné, ale asi nic, co by nám extra vadilo. V areálu byly normální záchody, které záhadně v pátek nebyly zpoplatněné a v sobotu už za ně chtěli 10Kč. To mi přijde dost nefér, vybírat za to peníze, když jiná možnost nebyla. Ale to je tak jediná výtka celému festivalu :)


Konečně se dostávám k programu. Pátek byl nabitý, začínali jsme německými Claire, kteří nás naprosto dostali a je to další horký festivalový objev, už mám stáhlé album. Už na ty jsme byli v první řadě, tam jsme si počkali i na a to byla prostě pecka, ani nemám slova pro to, abych vyjádřila, jak moc jsem si to užila! A jelikož ona ráda chodí k lidem a dělá stage diving, podařilo se mi jí i dotknout. Nemusím asi říkat, že jsem skoro umřela štěstím <3
 Už byla chudáček hrozně zpocená a rozmazaná :D

Následovali The Wombats, kteří teda byli taky výborní, já pořádně znala jen tři písničky, i tak jsem si koncert moc užila. Pak jsme ještě pokračovali do šapito Kabinetu múz, kde hráli DJs, mezi nimi Ventolin, pokud neznáte, musíte si pustit Ztratil jsem svůj totem, takovou šílenost jste ještě neviděli :D

Sobota pro nás byla hodně klidná, byli jsme unavení a to vedro... Naštěstí v areálu festivalu je bazén, který je po dobu Fingers Up zadarmo, takže to by byl hřích toho nevyužít, stejně co dělat dopoledne :) Za ten bazén opravdu velká pochvala, to se jen tak nevidí! Mrkli jsme se na No Distance Paradise, pak na Pool, Kensington a na kousek Bilderbuch, ale to už jsme ždímali poslední síly a radši šli brzo spát.






My děkujeme!

Z mého reportu jde určitě poznat, že jsme měli super víkend a Fingers Up hodnotíme na jedničku. Mohelnici máme kousek a za ty peníze to byl skvělý zážitek. Tak uvidíme, s čím přijdou příští rok a třeba se z toho stane tradice stejně jako z Colours :) A co vy, byli jste tam? Pokud ne, jak se vám festival z mého článku a vlogu líbí? Těším se na vaše reakce!

6 komentářů

  1. Tak to je super, že sis to užila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Článek je super, na festival jsem plánovala jít, ale nakonec mi to nevyšlo, tak jsem ráda, že si mi alespoň takhle přiblížila atmosféru festivalu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Anička na longboardu! Hustý!!! :) Ani, vypadá to fakt moc pohodově a že jste si to skvěle užili. Příští rok musím taky na nějaký festival zajet.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný fotky i vlog! :) Mě mrzí, že jsem neviděla MØ. To je když někdo jede autem a cestou se někde zasekne a tak, snažím se na to raději nemyslet, že jsem ji neviděla. Bylo to vše super, příští rok jedu určitě znovu. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Konečně jsem se dostala k tomu, abych se mrkla na tvůj report a fotky. Video už jsem viděla. Musím s tebou souhlasit co se týká Claire, to byla dokonalost, škoda jen, že to album nezní tak jako live, live to byla pecka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Jojo, to máš pravdu, to "lajvko" bylo božskýý, album teď poslouchám neustále, ale není to ono. Ale pořád je to pro mě pecka a festivalovej objev roku :)

      Vymazat

Děkuju moc za každý komentář :)