Basic matný lesk na rty a konturka

Ahojte! Už jsem si ani nemyslela, že se tady dnes objeví článek, ale nakonec jsem zvedla zadek, nafotila fotky k této recenzi, a tak opět dodržuju můj "obden" harmonogram. Jak vy to vlastně vnímáte, jste rádi, když blogerka přispívá takto pravidelně jako já? Já osobně ano, nemám ráda blogy, kde se během týdne nebo 14 dní objeví jediný článek, myslím, že je tomu potřeba věnovat více času. Tak by mě zajímal váš názor :) Jinak jsem si dnes na oběd dělala palačinky (fotka na insta) a byly výborné! Odpoledne jsem ještě pekla kokosový dortík (ano, zase ten kokos), teď se chladí, tak jsem zvědavá, jaký bude. Zítra mě čeká práce a večer plánování Colours s naší super partou a v sobotu má můj Tom promoce. A co máte v plánu vy?


Dlouho jsem přemýšlela, jestli vůbec má cenu tuhle recenzi psát. Produkty jsou totiž od značky Basic, která bývala ještě v drogerii Schlecker předtím, než se z toho stala Teta. V té době celý stojan vyprodávali a já si tam vybrala lak na nehty, tento matný lesk na rty a konturku. Nic z toho už tedy neseženete, ale jelikož ty produkty vážně stojí za to, chtěla jsem vám o nich napsat a na konci článku najdete nějaká má doporučení na vhodné alternativy k produktům.

 Matný lesk na rty mi hodně připomíná Stay matte lip creamy od Essence, které už se taky neprodávají (vážně, proč všechny dobrý produkty stahují z prodeje?!). Pigmentace odpovídá rtěnce, ale tím, že se nanáší houbičkovým aplikátorem jako lesk, tak má krémovou konzistenci a rty nevysušuje jako většina matných rtěnek. Jakmile ho nanesete na rty a počkáte pár minut, hezky zaschne, ale zase ne tím způsobem, že by vám rty semkl a vy jste s nimi pomalu nemohly hýbat, to ne. Textura je opravdu matná, ale rty jsou vyživené, barva se z nich nikam nehne. Vydrží pití, jídlo a když už se po celém dni přece jen vytrácí, dělá to hezky rovnoměrně. Ale většinou ho večer odličuju, ta barva na rtech prostě zůstane. Dalším plusem je skvělá vanilková vůně, vážně tak voní, jako je to indikováno na obalu! Jeho barvu bych popsala jako takovou malinovou s kapkou vínové a co si budeme, je to dost výrazná barva. Když jsem ho měla ještě ve staré práci, nikomu se to nelíbilo a všichni (zejména chlapi) mi řekli, ať nenosím rtěnky, že to je pro starší. No, můj názor je přesně opačný, ale je pravda, že zas tak často rtěnky nenosím, většinou jen na plesy a na večer, přes den jsem si na to ještě nezvykla. Ale mému příteli se to líbí, tak aspoň se toho nemusím bát :)
 Jen pár slov ke konturce - mám ji v odstínu 05, je víc do studena než lesk, obsahuje i kapku fuchsiové a má v sobě lehounký shimmer, který ale pak na rtech vůbec nevidíte. Nejradši ji používám právě s tímto leskem, protože kdybych ji pod něj nepoužila, lehce by se mohlo stát, že bych přetáhla. Konturkou většinou vyplním celé rty, zajistí to lepší výdrž a tím, jak je tlustá, bych si je stejně hezky neobtáhla (nemehlo) :) Tužka se klasicky strouhá, většinou když ji ostrouhám do špičata, vydrží dvě nanesení na celé rty a pak se zase musí ostrouhat.
Tady už vidíte produkty v akci, jsou fakt nádherné. Tu konturku bych klidně nosila i samotnou, proč ne :) Na to, že jsem tyhle miláčky kupovala za nějakých 15-20Kč, je to pecka! Fakt mě mrzí, že už se Basic u nás neprodává, nevíte někdo, jak tomu je v zahraničí, třeba Německo, Rakousko? Jinak kdyby vás to zaujalo, asi bych být vámi šla do matných lesků od UMA Cosmetics, to je privátní značka Tety, ceny se pohybují ve stejné relaci jako u Basicu a mohlo by to být stejně kvalitní. A kdybyste chtěly investovat, asi bych šla do NYXu, ale ani jedno nemám odzkoušeno, tak to berte jen jako tipy.
Máte od Basicu nějaký produkt? Jak jste s ním spokojené? A jaké jiné podobné produkty na rty byste mi doporučily? Těším se na vaše komentáře!

4 komentářů

  1. Od této značky jsem stihla ukořistit rtěnku na rty a ta je vážně dobrá, ještě ji mám :))) Tohle vypadá taky dobře.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný barvy a tuto značku jsem nikdy v drogerce nezahlédla.
    Taky mám ráda, když si u blogerek počtu více než 1x týdně, dříve jsem dodržovala články 3x v týdnu, ale teď jak jsem najela na pracovní režim, tak je toho času na volný čas pak málo, přemýšlím, jak to zkloubit zase zpátky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Přiznávám se, patřím k těm blogerkám, které jsou schopny se na blogu neukázat měsíc, pak napsat omluvný článek a stejně se nic neděje... Mě samotnou to štve ale někdy to prostě jinak nejde... Tuhle značku si moc dobře pamatuji. Mám od ní už asi tři roky tužku na obočí, kterou používám denně a pořád jí mám dost a jsem s ní spokojená:) Vlastním Provocalips od Rimmelu což produkt na stejném principu a jsem s ním moc spokojená:)

    Daydreamer Natty
    Zapoj se do GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)