Baileys cupcakes

Ahojte! Dnešní den jsem měla pěkně nabitý, začalo to školou brzo ráno (no jo, jen náš obor musí mít v pátek ráno školu...), pokračovalo menším výletem na Olomouckou do asijského bistra (dali jsme si s Tomem bun cha a pak nakoupili nějaké dobroty v tamějších potravinách), odpoledne jsem byla v práci a potom mě čekal moc příjemný rozhovor s Monikou, která píše pro školní časopis FSS MUNI a oslovila právě mě. Tak až rozhovor vyjde, určitě se o tom dozvíte :) Nás zítra večer čeká ples mojí fakulty (ESF), na který jdeme s kamarády a už se moc těšíme. A jaké jsou vaše plány na víkend?


 Třeba se inspirujete mým dnešním článkem a o víkendu si upečete tyto skvělé cupcakes! Vznikly ve spolupráci se značkou Baileys, kterou vám asi nemusím dlouze představovat, jejich lahodný irský likér známe všichni. Já, ještě když jsem brigádničila v pizzerce, jsem si Baileys ráda dávala do kafíčka místo mléka a cukru. Tak nějak celkově tento likér neberu jako alkohol, ale spíše takovou delikatesu, která se hodí do kafe nebo na pečení. A tak jsem to spojila dohromady a vytvořila kávové muffiny s máslovým krémem s Baileys. Chcete vědět jak? Čtěte dále.

 Recept na kávové muffiny už se tady na blogu objevil, proto by bylo zbytečné jej opakovat. Najdete ho TADY a já jsem tentokrát akorát místo rumu nebo mléka, které se do muffinů přidává, přidala dvě lžíce likéru Baileys. Z těsta mi vyšlo 12ks muffinů, které jsem nechala vychladnout a mezitím si připravila krém. Na ten potřebujete cca 100g másla v pokojové teplotě (ne z ledničky ani ne rozpuštěné!), půl hrnku moučkového cukru (ten já neměla, tak jsem dala krystalový a samozřejmě je v krému cítit, takže opravdu přidejte moučkový) a tak nějak od oka likér Baileys. Znáte to, přidáváte a přidáváte a ochutnáváte... :)
 V našich polních podmínkách brněnského bytu jsem byla nucena použít obyčejný prostřižený sáček, který jsem naplnila vyšlehaným krémem (nutno podotknout, že ručně vyšlehaným, protože ani elektrický šlehač nevedeme) a cupcakes takto zdobila. Byl to boj, rozhodně to není dokonalé, ale myslím si, že cupcakes vypadají moc dobře. A chuť? Hutná, velmi hutná, přece jen kafe, máslo a Baileys... :) Mně se nepodařilo sníst víc než jeden cupcake najednou, což beru jako plus, aspoň tak rychle nemizí!
Baileys mi ještě zbylo, tak uvidím, jestli s ním třeba vymyslím nějaký další recept nebo ho s Tomem vypijeme jen tak, pro radost :) Za jeho poskytnutí, taky za pěknou brož a praktické kapesní zrcátko, děkuji PR zastoupení firmy Baileys, bylo mi potěšením!

Doufám, že se vám mé dílo líbí a inspirujete se. A nebo mi napište, jestli jste někdo pekl s pomocí Baileys nějaké jiné dobroty? Těším se na vaše komentáře, jako vždy :)

15 komentářů

  1. Mě přijde , že ten krém nebo co to je, je strašně napatlaný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jak říkám, polní podmínky. S cukrářskou zdobičkou by to samozřejmě vypadalo lépe, nicméně si myslím, že zas tak hrozné to není :)

      Vymazat
    2. Mně to právě přijde takové "rustikální" a nenapadlo mě to spojovat s "polními podmínkami", dokud jsem si článek nepřečetla. :D
      Lucka

      Vymazat
    3. Tak to děkuju, Lucko :D Rustikální zní dobře, přesně tak jsem chtěla, aby to vypadalo (ehm ehm)!

      Vymazat
    4. Náhodou, já tě obdivuju, že jsi do toho šla i v polních podmínkách :-D Cupcakes vypadají moc dobře.

      Vymazat
  2. Co mám v plánu na víkend? Učení, učení, učení!:(
    Cupcakes vypadají sice moc dobře a já jsem milovnice kávy, ale kávové pečivo a cukrovinky nesnáším... A na likéry v sladkých pokušeních mě také neužije.:)
    Ať chutná.:)

    letsspeakwithchrisdoke.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadají báječně! Hned bych ohchutnala :)

    OdpovědětVymazat
  4. mňam! hneď by som sa zakusla, nebyť pokročilej hodiny (s ohľadom na susedov a že by som použila hlučný mixér), utekala by som do kuchyne a spravila si. kávové cupcakes sú moje obľúbené :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě by byl dobrý do tiramisu (jako každý alkohol... kromě zelený :D :D).
    A vypadají pěkně, žádnou patlanici nevidím.
    Hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za milý komentář! To máš pravdu, zelená (a absint) by asi v ničem nechutnaly dobře :D

      Vymazat
  6. mňam, môže to chutiť ozaj skvelo :) super článok

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. ach, vypadají fantasticky! :) nedávno jsem s kamarádkou byly na plese a přišla jsem tam na chuť právě Baileys, takže cupcaky bych si dala hned.

    OdpovědětVymazat
  8. wow to vyzera uzasne :P a baileys mam akurat este doma :P

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)