Year 2014, you've been awesome!

Ahojte! Jako každý rok na Silvestra přicházím s bilancí roku, je toho moc, tak se do toho hned pustíme. Užijte si dnešní den, my jedeme na chatu za kamarády a určitě to bude skvělé, tak jako loni :)


Leden - Oslavili jsme s Tomáškem výročí 4 roky, zajeli si do Vídně do Primarku na výprodejové nákupy, v půlce ledna jsem dokončila své první zkouškové a odměnila se za to stativem.


Únor - S kamarády jsme odjeli na hory do Koutů nad Desnou, parádně si zalyžovali, bylo to super! Také mě v únoru čekal sraz brněnských blogerek, který byl moc příjemný.

Březen - Prodala jsem staré tělo Nikona a pořídila si D3000. Dozvěděla jsem se, že jsem přijatá na Erasmus, čímž začalo kolečko zařizování, které ještě doteď vlastně neskončilo :)

Duben - Tento měsíc byl dle mého diáře docela nudný, každopádně blog oslavil své 3. narozeniny, což je neskutečné. A za chvilku už mu budou čtyři!

Květen - Oslavila jsem své druhé kulatiny a pořídila si konečně chytrý telefon (mou ostružinku), zažila další brněnský Majáles (čím dál tím horší), fandila našim v MS v hokeji, odevzdala přihlášku na školu v Rennes, zažila bazárek a taky další sraz s brněnskými blogerkami a poprvé byla v Aqualandu Moravia. Jo, květen byl nabitej!

Červen - Další úspěšně zakončené zkouškové, ohňostroje Ignis Brunensis, čachry machry okolo Learning agreementu a taky jsem podstoupila airflow zubů.

Červenec - Fotila jsem v Praze pro brandnooz (je konec roku a fotky v časopise pořád nikde...), v Kroměříži nás navštívili kamarádi, které jsme potkali loni v Paříži a my jsme potom odjeli do Ostravy na Colours of Ostrava. Byl to ten nejlepší a nejintenzivnější zážitek tohoto roku, vážně, ani celý Erasmus to nepřekonal :)

Srpen - Čekala nás kalba na chatě u kamaráda, která už je skoro tradiční (a tradičně super). Potom jsme odjeli do Brugg a Londýna, což byla další skvělá dovolená <3 Nechali jsme se nafotit od Báry (Barbora S. photography), ke konci měsíce za mnou přijely moje holky z Brna a nejen s nimi jsem se musela rozloučit. Už 29. jsem totiž vyjížděla na cestu do Rennes, s obřím kufrem a taky krokem do neznáma...

Září - První měsíc v Rennes, spousta zařizování, spousta výdajů, seznamování se školou, novými kamarády, městem, první výlety (Quimper, Pointe du Raz, Mont St Michel a Nantes) a taky jeden depkoidní den, kdy jsem myslela, že to nedám...

Říjen - Asi nejlepší měsíc Erasmu, další kupa výletů (Fougeres, Dinan, St Malo, Vannes), pizza party, na které jsem velikánskou náhodou potkala Baruš (zlato, bez kterého by Erasmus stál za prd), papání mušlí. Ale přišel taky nejhorší zážitek Erasmu (i roku 2014) - krádež mého Nikona.. Tahle událost poznamenala celý můj pobyt, najednou už to nebylo tak super, jako doposud... Naštěstí na konci měsíce jsem měla týdenní prázdniny, během kterých za mnou přijel Tomášek a zase mě nakopl <3

Listopad - První dvě zkoušky na začátku měsíce, další výlety (Josselin a Trécesson, Carnac a Auray) a ke konci měsíce opět pár dalších zkoušek a projektů, mezitím Café Langues s Kafkovými texty - moc příjemná zkušenost!

Prosinec - Oslavili jsme Bertiny narozky (za tu dobu jedna z nejlepších kamarádek, moje sousedka a spolužačka <3), já udělala poslední zkoušky, odevzdala nějaké věci i do Brna, navztekala se kvůli francouzské poště a celkově byrokracii, ale nakonec jsem uspořádala rozlučkovou party a úspěšně se sbalila a odjela. Všichni kamarádi mi budou moc moc chybět, ale jsem ráda, že jsem doma. Francie mám až po krk.. V Brně mi kamarádi udělali tajnou přivítací party, v Kroměříži jsem pak s našima šla do pizzerky a už si jen užívala toho, že jsem doma :)

Tento rok byl pro mě velice plodný, neskutečně mě obohatil a ať už mám z Erasmu pozitivní nebo negativní zkušenosti, jsou to zkušenosti, ze kterých mohu čerpat. Nelituju ničeho, co se mi v roce 2014 stalo (no dobře, ten Nikon...) a byl to skvělý rok! S radostí vyhlížím ten nový, protože vím, že mi přinese spoustu cestování a poznávání a mám nějaká předsevzetí, která bych ráda splnila. Úplně všechna vám je nechci prozradit, ale tak chci si udělat DELF, začít se učit rusky, najít si v Brně práci a zůstat v erasmácké komunitě tím, že se zapojím do spolku ISC MUNI.

A jaký byl pro vás rok 2014? Těšíte se na 2015, co vás v něm čeká? Těším se na všechny vaše komentáře, užijte si poslední den roku a pořádně to oslavte, ale bacha na kocovinku :) V novém roce ať jste šťastní a doufám, že mi opět zachováte přízeň. Mám vás moc ráda <3

15 komentářů

  1. Krasne fotky. Uzij si dnesni den I vlastne cely rok.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné shrnutí roku i fotky :) Sluší Ti to Ani
    Krásný nový rok přeju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezky napsaný článek:)) Přeji ti hodně uspěchu, lásky a štěstí do nového roku!:)♥

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasný rok, Ani závidím a přeju, ať je 2015 rokem ještě plodnějším. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělé shrnutí i fotky :-) Opravdu úspěšný rok. A co ta krádež foťáku, to už se nedořešilo? :-(

    OdpovědětVymazat
  6. Měla jsi pělný rok. Tak ať je ten nový ještě lepší než ten předchozí.
    Já dělala talé ohlednutí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Veru, tobě taky přeji jen to nejlepší!
      Nakoukla jsem na tvůj článek, také skvělá rekapitulace. K tomu je ten blog (a diář) super, máš tak větší přehled o tom, co jsi celý rok dělala :)

      Vymazat
  7. Super shrnutí s peknymi fotkami :)

    OdpovědětVymazat
  8. přeji ti krásný nový rok ( a bez krádeží hlavně :))

    OdpovědětVymazat
  9. Také přeji krásný nový rok!:) Je super, jak jsi ten 2014 procestovala, já si dávám za předsevzetí procestovat ten 2015:))

    OdpovědětVymazat
  10. jéé, máš to krásně rozepsané! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Aničko vážně, úžasný rok!! Jsi hodně odvážná, když jsi se rozhodla takhle vycestovat :) Já jsem poctivě sledovala všechny francouzské novinky a hltala každý příspěvek :) Užívej si pocit být doma, musí to být obzvlášť krásné po takové dlouhé době :)! Ať je tvůj rok 2015 stejně skvělý :-*

    OdpovědětVymazat
  12. Měla jsi krásný rok. Erasmus musí být báječná zkušenot :).
    Přeji Ti, ať je pro tebe rok 2015 minimálně stejně úspěšný jako ten se 14 na konci ;).

    OdpovědětVymazat
  13. Ani, doufám, že v roce 2015 zažiješ mnoho krásných a hlavně pozitivních okamžiků :)) budu držet palce s těmi plány na letošní rok!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)