Rennes, ma ville contemporaine

Zdravím všechny mé milé čtenáře i náhodné kolemjdoucí, doufám, že se máte dobře! My si včera s holkama udělaly výlet na dva hrady v okolí, akorát jsme dost nevychytaly počasí, lilo jako z konve. Takže jsme to vzaly stylem "honem z auta, vyfotit se, honem zpátky" a nakonec jsme ještě jely do Ikei :D Tak jsme nakoupily nejen svíčky a ostatní "nezbytnosti", ale i jídlo, takže jsem dnes na oběd měla švédské masové kuličky s kaší, mňam! Jinak dnes celý den makám na věcech do školy, jak tady, tak do Brna. Lepší začít s předstihem než pak nestíhat, že ano. A co vy a škola, taky už se to na vás začíná valit?
V dnešním článku se ještě vrátíme zpátky do doby, kdy tu se mnou byl Tom a ukážu vám další várku fotek z Rennes, mého krásného města. Napřed jsem myslela, že sem hodím i pár fotek ze St Mala a Mont St Michelu, ale nakonec jich je víc než jen pár, tak tomu věnuju ještě jeden článek :) 


Centrum Rennes a nábřeží Emila Zoly, které už přišlo o své kytičky, tak už nevypadá tak pěkně jako předtím. Ale i tak má své kouzlo :)

 Staví tady druhou linku toho úžasného metra a stalo se to, že našli nějaké vykopávky. Docela sranda, pozorovat chlapy se smetáčkama a různýma měřičema!
 Jeden z četných kostelů, popravdě už si nepamatuju jméno O:-)
 Úžasně podzimní domeček, miluju břečťan!
 Kousek exotiky v zahradách Thabor

 A vodopád v zahradách Thabor, který jsem objevila poprvé, a to už jsem tam několikrát byla. Zůstal mým zrakům skryt, tak jsem aspoň měla příjemné překvapení při procházce s Tomem :)
 Každou sobotu se tady konají trhy, tzv. Marché des Lices, které jsou 2. největší v celé Francii. Konečně jsem se tam podívala a bylo tam toho TOLIK, že jsem to nestačila všechno pořádně vnímat všemi smysly. Taky tam bylo příšerně moc lidí a všichni si jezdili s takovými těmi nákupními taškami, které v Česku mají jen staré babičky. Tady je mají všichni, aby do nich narvali všechny nákupy z trhů :)
Na fotce jsou živí krabi, které spolu s ostatními mořskými a jinými potvorami prodávají ve velkém. Kamarádka mi říkala, že viděla paní kupovat obřího kraba a stál ji jen 6€! A u nás za to zaplatíte tolik..
 Stánky s ovocem a zeleninou jsou asi nejčastější, je potřeba ochutnávat a porovnávat kvalitu a ceny :)
 Česnek z Mont St Michelu
 A prodávají tam i květiny, nádherné, řezané i v květináčích!
 No a nakonec jsme se vypravili do parku Gayeulles, který je úplně boží. Najdete tam všechno možné, i malou zoo s osly, poníky (Nejlepší bylo, když se dva malí kluci začali hádat o tom, jestli to jsou koně nebo poníci. "Maman, c'est un cheval!" a ten druhej "NON, c'est un poney!" a pořád tohle na sebe řvali :D). Pak jsou tam i krávy, ovce a kozy. A daňci, které ale nemám vyfocené, už jste je tady ale viděli někde v random fotkách.
A pak je v parku i jezero s různým ptactvem, potkáte tam i racky, kteří se snaží ostatním ptákům všechno ukrást a sežrat. Viděli jsme dobrý souboje! A pak taky úžasné dítě, které se ptalo maminky, jestli za těma ptákama může jít. Její odpověď? "Non, chéri, c'est pas une piscine." Ne, zlato, to není bazén. Jak inteligentní :D

Já jsem moc ráda, že jsem Toma mohla Rennes provést, protože jsem sama viděla a poznala spoustu nových zákoutí a uliček, které jsem doteď neznala. Přece jen, jezdím busem a metrem, na prozkoumávání centra není tolik času :)

8 komentářů

  1. <3 mega fotky, prvá a ten brečtan!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky! Na trhu ve Francii jsem byla a to je vážně paráda.. Mně tam hlavně zaujaly jejich úžasné palačinky a taky houby. Měly tam naskládané obrovské množství čerstvých hřibů. Byl skoro listopad, takže jsem koukala :) ... Do školy už se mi to taky maličko začíná hromadit, ale věřím, že to zvládnu.. Stejně jako ty ;)

    Měj se,
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hříbky jsme taky viděli a čučeli jsme! Držím palce, zvládneme to určitě obě :)

      Vymazat
  3. Ty trhy jsou doopravdy krásné, každá návštěva je z nich nadšená! Já je plánuju navštívit před odjezdem a na posledních chvíli koupit domácí klobásy a sýry :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nebudeš vědět, jaký a u koho vybrat! Přechází z toho zrak, ze všeho :)

      Vymazat
  4. Moc pěkné fotky, nejvíc se mi líbí oslíci :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné :) ta mini ZOO musí být super!
    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)