Erasmus trip #7 - Carnac

Zdravím a přeji hezký večer, moji milí čtenáři! Mám moc dobrou náladu, protože včerejší prezentaci projektu jsme zvládli dobře a profesor nás všechny ujistil, že dostaneme dobrou známku. Potom jsem celé odpoledne strávila na Skypu, s Tomáškem a pak s našima, bylo to super, tak dlouho a příjemně si povídat :) No a dnes jsme šly s holkama na místní trhy, na oběd si daly galette a pak i sladkou crepe, nakoupily cider, ovoce, šunku i sýry a dnes večer si uděláme movie night s Láskou nebeskou. Anoo, už na ni přišel čas a jsem si jistá, že ji minimálně ještě jednou přes Vánoce uvidím. A jaký máte k tomuto filmu vztah vy?


Do Carnacu jsem se docela těšila a taky bylo na co. Ono se sice říká Carnac, ale v tomto městečku je ve skutečnosti jenom jedno místo s menhiry, které ani nejsou tak veliké. O pár kilometrů dál je další pláň s většími menhiry, u kterých jsme se dosyta vyblbly.
 Carnac - menší menhiry
 To druhé místo (sakra, fakt si nepamatuju, jak se to jmenuje) - větší menhiry, které sahají až do výšky 4 metrů
 Narozdíl od Stonehenge, kde jsou menhiry a dolmeny uspořádané do kruhu, v Carnacu jsou spíše seřazené do dlouhatánských řad.
 "Obelix na mě hodil balvan a teď nemůžu vylézt" :D
 "Zmizela mi ruka!"
 "Jasně, že ho uzvedneme, za chvilku to bude."

Tento byl největší a nejtěžší, tahaly jsme ho jako v pohádce o řepě :D
Tak a poslední fotka je z městečka Trinité-sur-Mer, kam jsme se zastavili jen na chviličku. Zrovna se nám poštěstilo vidět duhu nad přístavem :)

No a to byl zřejmě můj poslední výlet po Bretani. Zbývají mi tři týdny, počasí na výlety už moc není, všichni mají zkoušky a navíc už mě ani nenapadá, kam bych mohla jet. Viděla jsem toho spoustu a stačilo mi to. Tak zase někdy příště! Bretaň je nádherná a troufám si tvrdit, že spolu s Provence to je nejhezčí region Francie. Jsem moc ráda, že jsem ho mohla precestovat a vy se mnou. Doufám, že se vám mé příspěvky z cest líbily :)

P.S.: Za většinu fotek děkuju Baruš :*

9 komentářů

  1. Nadherne fotky. Vypada to tam skvele.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi ve Francii hrozně zkrásněla, nemůžu si to odpustit :-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neblbni! Já jsem ráda, že tu nemám váhu a tak nevím, jak moc jsem tady ztloustla, ale tak o 5kg určitě :/ :D
      Ale kupodivu mám tady nějak lepší pleť, doma jsem vždycky vysušená jak treska a tady se skoro nemusím mazat! Asi dobré ovzduší :)

      Vymazat
  3. Krásné fotky a článek se samými pozitivními událostmi - a to je dobře.. A já děkuji za všechny čtenáře, že jsme s Tebou mohli cestovat! Užij si tam poslední dny a brzy "nashledanou" :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  4. wooow, mne by celý deň nestačil na to, aby som sa tam vybláznila :D skvelé :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Krása! :) Asi jsem ale úplnej nevzdělanec a o tomhle místě jsem neviděla, ale už si ho píšu na svůj list Must see :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nejsi jediná, mě tohle docela fascinuje ty menhiry, taky mám ráda Asterixe a Obelixe. Ale spousta lidí zná jenom Stonehenge a Carnac vůbec :) To si určitě napiš, stojí to za to!

      Vymazat
  6. :D Hlavně, že byla sranda :D Super, Ani!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)