Erasmus trip #1 - Quimper + něco navíc

Ahojte! V pondělí jsem byla na tzv. soirée langomatic, jehož účelem je bavit se s lidma v co nejvíce jazycích. Tak, zvládla jsem anglinu a fráninu, Češi tam nebyli a další jazyk ani neumím :D Ale bylo to moc fajn! Včera jsem pořádně uklízela v pokoji a večer si šla napsat rozřazovací test z frániny. Popis fotky, vymýšlení dialogu a esej na téma "Když vycestuješ do cizí země, změní se tvá osobnost?". Pocity z toho mám různé, tak uvidíme, v jaké skupině skončím. Chtěla bych být B2, tak uvidíme, co se bude dít, budu to vědět příští čtvrtek. Dnes už mám zase školu a večer plánuju konečně vařit něco pořádného a ne pořád jíst jenom těstoviny :D A jak se máte vy, moji milí?


 Po Pointe du Raz jsme se vydali ještě do městečka Quimper, kterému vévodí tato katedrála.

 A také je typické bretaňskými hrázděnými domečky, které jsou malebné, občas až trochu kýčovité :)
 Další carrousel, já je prostě miluju <3
 Tyhle fotky mám moc ráda - vykukující slunce :)



Více se toho dozvíte v chystaném vlogu, který se tady objeví v pátek, zítra mám školu od rána do večera, tak nebudu stíhat. A ještě tu mám pár fotek, které se k ničemu nehodily, tak jsem je přiřadila do tohoto článku.
 Takhle nějak to vypadá, když vtrhne banda Erasmáků do baru
 Můj první bretaňský cider - mňam!
 Belgičani, Dánky, Němka a já :)
Jedny z mnoha francouzských dobrůtek, díky kterým tady neskutečně přiberu.. :D Galettes bretonnes pur beurre jsou ovšem nejlepší, ty stoprocentně musím přivézt domů!

13 komentářů

  1. fotky sú ozaj krásne, musí to tam byť super :)

    http://beautiful-savage.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé fotky
    Style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. mě se teda strašně líbilo ve Francii na jihu a měli tam naprosto super jídlo, brala jsem hlavně podle obalu a vezla plný kufr domů :D
    doufám, že i tento rok pojedu, Francie mi přes rok strašně chybí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tady kupuju zejména podle obalu a zatím jsem se ještě nenachytala, všechno bylo výborný! Držím palce, ať ti to vyjde :)

      Vymazat
  4. s tou fráninou te obdivuju, ja se ted začala trosku ucit francouzky abych se tu (na djerbě domluvila) a žádná sláva teda. je to fakt těžky jeste kdyz se to musim ucit sama..:d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, že je to těžký, když se to učíš sama. Já se takto chtěla naučit španělsky a po dvou týdnech jsem se na to vyprdla :/ Držím palce, ať ti to jde a brzo se naučíš aspoň základy :)

      Vymazat
  5. ten cerny pan na obalu ty buchty na posledni fotce vypada jako Kanye West :D :D

    OdpovědětVymazat
  6. Hezký fotky, na vlog se těším. Tak ať Ti ta jazyková skupina vyjde
    BLOG BY VERU

    OdpovědětVymazat
  7. Je zajímavé jak každá část Francie má jinou architekturu. Soudím teda podle tvých fotek z Provance, teď kukám na Bretaň to mi spíše připadá trošku do německé architektury asi těmi dřevěnými obklady a pak teda Paříž to už je kapitola sama o sobě. :) Jinak se těším na postřehy z Francie, jídlo, kultura atd. určitě ten článek napiš, mě takové věci vždycky zajímají:)

    OdpovědětVymazat
  8. spoustu lidí z mého okolí je teď na erasmu furt ochám nad fotkami :) u Tebe tomu není jinak, krásné!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)