Colours of Ostrava 2014

Ahojte! Jak většina z vás dobře ví, v posledních dnech jsem pobývala v Ostravě na festivalu Colours. Původně jsem měla v plánu natáčet přímo vlog, jenže jsem uvážila, že tahat s sebou zrcadlovku není dobrý nápad a do areálu by mě s ní stejně nepustili. Takže jsem se spolehla na mobil, natočila několik videí z koncertů a nafotila nějaké fotky. Dala jsem dohromady takový sestřih, tak vám ho chci ukázat.



Co k tomu dodat? Colours byl nezapomenutelný zážitek, hlavně díky skvělé partě, kterou jsme tam měli. Taky díky božímu počasí, které možná přálo až moc (tady je na místě poděkovat OVAKu za neustálé osvěžování pitnou vodou a sprškama, bez nich bychom tam všichni chcípli) a luxusním koncertům. My tam jeli hlavně za tou hudbou, takže jsme toho navštívili opravdu hodně. Kdybych měla říct, co bylo úplně nejvíc nejlepší, tak to nedokážu. 
Zaz je moje srdeční záležitost - způsob, jakým dokáže rozpohybovat dav, z něhož většina lidí jí nerozumí ani slovo, je neskutečný. A její pokusy o češtinu byly velmi roztomilé :) Na Bastille jsem se taky moc těšila a předčilo to všechna má očekávání. Hlavně v ten moment, kdy pár centimetrů od nás proběhl zpěvák a ještě se zastavil a chvilku si s náma skákal. Bože. Nemám slov ♥ MGMT byli taky skvělí, měli zajímavou projekci na obrazovkách za sebou a byli jsme i na Kuromě, což je taková odnož MGMT, ti byli taky fajn. Podle videí na YT se mi Asteroids Galaxy Tour vůbec nelíbili, ovšem naživo to byla bomba! Dánská zpěvačka to taky parádně rozjela a i když jsem od ní neznala nic, dokázala mě rozproudit skvěle. A ten její cop, ten je legendární :) Chet Faker si zasloužil daleko větší stage, převedl skvělou one man show. No a když šli všichni na Roberta Planta, my jsme byli na A Tribe Called Red - kanadští indiáni, kteří vytvořili nový styl, electronic pow wow step. Znala jsem od nich jen song Sisters, ale celý jejich DJ set byl naprosto dechberoucí. Celou hodinu jsme hrozně pařili a skákali, plus do toho ty kreace s kruhy, které předváděl ten indián - wow! Od Johna Newmana jsem nakonec znala víc songů, než jsem si myslela, takže jsem zpívala s ním. Je to frajírek, ale showman jako svině, to bylo parádní zakončení festivalu.

Skoro čtyřhodinová fronta, kterou jsme na začátku čekali, abychom se dostali do kempu, byla tedy programem Colours naprosto vykompenzována a odpuštěna. Ale příště by to měli mít zvládnuté ještě lépe a ne, že jim budou kolabovat čtečky a já nevím co. Pak jsou tu sprchy, kterých bylo všehovšudy 28 na celý kemp (4000 stanů), takže se neustále tvořily velikánské fronty a potom tekla samozřejmě jenom ledová voda... Četla jsem, že loni to bylo daleko daleko horší, takže raději mlčím. My se chodili sprchovat vždycky po koncertech, takže okolo 2hod v noci, a to tam skoro nikdo nebyl, takže cajk ;) Jinak byla organizace zvládnuta bravurně, v areálu bylo milion stánků s občerstvením, takže se to rozvrstvilo a nikde nebyly moc fronty. Super byly taky různé chill out zony, stánek Samsung na nabíjení mobilů, stánky, kde rozdávali kloboučky (což jsem využila, jinak bych v tom vedru umřela) a celkově to prostředí areálu - wow! Škoda, že jsme nestihli jít na prohlídku vysokých pecí, to mohlo být taky moc zajímavé. Tak příště!

Dopoledne jsme měli také co dělat, blízko je nákupní centrum Nová Karolina, tak jsem holkám ukázala obchod Sinsay, ze kterého jsme byly všechny nadšené a všechny si něco odnesly. Pak jsme se stavili v Costa Coffee, na Starbucks jsme prděli :D Od Péti z rabbithole jsem dostala tip na kavárnu Ollies, která je od kempu taky kousíček, tak jsme si tam zašli. Mají tam prý nejlepší dorty v Ostravě, my zrovna vychytali akci 2+1 dortík zdarma, takže jsme se nadlábli a bylo to vynikající :) A třetí den jsem byla domluvená s mojí Verunkou, že se po dlouhé době potkáme, tak mě vzala do centra do francouzské kavárny La Petite Conversation, kterou vede Belgičan, tak jsem si i procvičila fráninu a bylo to tam super.

A na konec vám řeknu, koho všeho jsem na Colours potkala. Byly jsme domluvené s Martinou Golightly, že si dáme vědět a potkáme se, což se povedlo už první den. Sice jsme pokecaly úplnou chviličku, ale i tak můžu říct, že je to milá slečna. S Hančou B. jsme už strávily delší dobu a máme i fotku na Insta, to bylo taky skvělé a moc ráda jsem ji poznala osobně :) Podařilo se mi potkat holky z blogu LaylaNell, Nelču dokonce dvakrát. A největší haluz byla, když jsem právě v té francouzské kavárně potkala Zuzku z redpoppystories. Takže i blogersky to byl bohatý festival :)

Jak vidím, tak jsem se rozepsala víc, než jsem měla v plánu, tak snad si to někdo přečte celé. Pro mě je to takový deníček, až si to všechno budu chtít připomenout, tak budu mít kde si to přečíst. Byl to totiž nejlepší zážitek tohoto roku! Kdyby vás zajímalo ještě něco víc, než jsem tady napsala, tak se klidně ptejte :) A napište mi, jestli jste na Colours taky byli a pokud ne, tak jaký festival se vám líbí víc?

14 komentářů

  1. Musela to být bomba :) podle toho co píšeš. Mě se teda poštěstilo být zatím jen na Hradech, tak třeba příští rok když to máme tak blízko. :)

    OdpovědětVymazat
  2. kvuli Asteroids Galaxy Tour a MGMT jsem byla odhodlana letos jet, bohuzel mi to kvuli praci nevyslo :( tak aspon ze jsem si mohla precist, jake to bylo :))

    OdpovědětVymazat
  3. Omgg, kdyz slysim ty MGMT nazivo jak jsou uplne stejne skvely a jeste lepsi nez na albu tak ti strasne zavidim, a strasne nezavidim sobe, ze sem si je nechala ujit :/ To muselo byt fakt uzo :) Cely Colours, hrozne se mi libi ten prumyslovej areal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ten areál je úplně bombovej! Příště už si to nesmíš nechat ujít, já doufám, že bude aspon stejně dobrej line-up :)

      Vymazat
  4. Jsem ráda, že jsi na mě narazila hned první den a přišla jsi za náma, já jsem největší slepota a nevšimla bych si ani vlastních rodičů, kdyby šli proti mě :D Těšim se, že se zas někde uvidíme ;) Colours byly jedny z nejlepších, co jsem zažila, jsem ráda, že se ti u nás líbilo:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prý ani vlastních rodičů, haha :D Líbilo a moc! Taky doufám, že se ještě někdy potkáme :)

      Vymazat
  5. já článek teprve plánuju mám asi 500 fotek, tak to bude zábavička!
    já jsem si to užila moc, stejně jako všechny měsíce tohoto roku, takže super :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to na skvělý zážitek :) Povedené video, Ani. A pěkný sváteček dneska ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý video, je super, že jste si to užili :). Na Colours jsem ještě nebyla, ale nalákala jsi mě
    http://veru-life.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. program byl fakt hvězdně nabitý, hned bych jela taky. škoda, že je to tak daleko :( tak třeba příště :) koukala jsem na spoustu fotek a musím s Tebou souhlasit, že ty prostory jsou dech beroucí!

    OdpovědětVymazat

Děkuju moc za každý komentář :)